Een merk easyvoyage

Campings in films

Gepubliceerd op: 7 déc. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

Crédit Photo : Daniel Angeli / Alain Guizard

" Dus ?!!  We wachten niet op Patrick ? "

Hij is net zo beroemd geworden als Jean-Claude Dusse in Les Bronzés, Patrick Chirac is voor kamperen wat merguez is voor koekoeksklokken : INDISPENSABEL !

Sinds die beroemde film uit 2006 kun je niet meer op kampeervakantie gaan zonder ten minste één van de regels uit die film te citeren die cultfavorieten zijn geworden.

Maar ken je alle films waarin kamperen centraal staat ?

Les films Camping 1, 2, et 3 de Fabien Onteniente

Campings in films  -  visuel 1/1

U hebt hem allemaal gezien. De uitstekende film van Fabien Onteniente, die zoveel vakantiegangers aanzette om te gaan kamperen  Franck Dubosc en zijn célèbre marcel rose spelen de hoofdrol. De film gaat over de ontmoeting tussen twee werelden: die van de innemende vakantieganger die van kamperen een religie heeft gemaakt, en die van de nouveau riche die zich geen andere vakantie kan voorstellen dan in een 5-sterrenhotel. Gérard Lanvin en Richard Anconina spelen respectievelijk deze twee kampeervreemdelingen in de twee films. De films waren zo succesvol dat het derde deel in voorbereiding is en deze zomer zal worden opgenomen in het Bassin van Arcachon, zodat Patrick Chirac en zijn groep onweerstaanbare kampeerders volgend jaar weer in de bioscoop te zien zullen zijn.

--> Trailers voor de films Camping (2006), Camping 2 (2010) en Camping 3 (2016): 

Et pour ceux qui veulent aller en pèlerinage sur les lieux du tournage du film Camping, quoi de mieux que le camping qui a servi de décor au film ? Direction le Camping de la Dune, au pied de la dune du Pilat, rebaptisé les Flots Bleus pour les besoins du film.

Camping sauvage, door Sylvain Roy en Guy Lepage

Campings in films  -  visuel 1/1

Wild kamperen of kamperen gezien door de québécois. Hilarisch. Met Guy A.Lepage en Sylvie Moreau.

Het verhaal is eenvoudig: een man wiens leven even rustig als plat is, komt ongewild terecht op Camping Pigeon, gerund door de charmante en totaal maffe Jackie Pigeon. Als je van kamperen en een Québécois accent houdt, mag je een flinke dosis humor niet missen.

--> Camping sauvage, trailer: 

In de Gers, vlakbij Toulouse, ligt de Camping Lac de Thoux Saint-Cricq biedt atypische kampeeraccommodatie: charmante canvas bungalows, echte Canadese tenten met alle comfort die je nodig hebt om je Canadese accent te oefenen weg van de Québec ;)) Omringd door eenden, aan de rand van een meer, met een zwembad en waterglijbaan.

Ducobu's vakantie, door Philippe de Chauveron

Campings in films  -  visuel 1/1

Als Ducobu, de koning van het valsspelen, de koning van het avontuur wordt! Tijdens een kampeervakantie stuit de élève Ducobu niet alleen op een trésor kaart, maar ook op zijn leraar Latouche, die ook is komen kamperen. Van droom naar nachtmerrie, en dan van nachtmerrie naar droom, wat zal de uitkomst zijn van deze weloverwogen vakantie? De film, met Elie Semoun in de hoofdrol, is voor kinderen vanaf 6 jaar.

--> Les vacances de Ducobu, trailer: 

Om dichter bij de opnamelocaties in de Var te komen (Hyères, het schiereiland Giens, de haven van Cassis, la Ciotat), zet u uw koffers neer bij de Domaine Résidentiel de plein-air La Forêt de Janas à La Seyne-sur-Mer, de stad waar de jonge acteur vandaan komt en waarvan het strand Sablettes op de poster van de film staat.

Zomerspelen, door Rolando Colla

Campings in films  -  visuel 1/1

Naar Toscane, locatie van deze film opgenomen op camping Maremma.
Een stel probeert hun huwelijk te redden tijdens hun kampeervakantie. Hun 12-jarige zoon dekt ondertussen zijn eerste liefde.
Voor liefhebbers van Italië, van Toscane, tussen drama en romantiek, met prachtige landschappen.

--> Jeux d’été, trailer

Ontdek Toscane met een camping direct aan het water: Camping Maremma Sans Souci, Castiglione della Pescaia. Tussen de vele activiteiten, de bezoeken van de streek en de zee is de camping ideaal om te stralen.

Is mag: Thu Dec 07 2023 13:36:03 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Maremma Sans Souci Toscane - Castiglione della Pescaia visuel 1/1
Camping Maremma Sans Souci
SUPER DEAL
Maremma Sans Souci Toscane - Castiglione della Pescaia visuel 1/1

In Italië, in het hart van Toscane, wacht de 3-sterrencamping Maremma Sans Souci u op in Castiglione della Pescaia, aan de Middellandse Zeekust aan de kust van Maremma, in een dennenbos van 30 hectare met een privézandstrand .


Op deze camping met directe toegang tot het strand, kunt u verblijven in houten huisjes voor 4 of 5 personen of in stacaravans voor 4, 5 of 6 personen, waarvan er een toegankelijk is voor mensen in verminderde mobiliteit, allemaal perfect uitgerust en geflankeerd door terrassen. U kunt ook lodgetenten huren voor 2 personen en caravans voor 2 tot 4 vakantiegangers. Ook zijn er schaduwrijke plaatsen, afgebakend en met toegang tot elektriciteit, voor uw tenten, campers en caravans.


Ter plaatse kunt u genieten van het privéstrand, compleet met gedeeltelijk ligstoelen en parasols, waar u rustig kunt zwemmen, luieren in de zon en genieten van verschillende apparatuur voor surfers en zeilers van kleine boten. Er is ook een tv-ruimte, een speeltuin, een voetbalveld, een speelkamer en een duikschool. Nabijgelegen sportlocaties zijn onder meer paardrijden, golfen en boogschieten.

Verschillende activiteiten worden aangeboden aan de grotere, zoals gymlessen met uitzicht op zee en een kinderclub verwelkomt de jongsten van eind mei tot half oktober.

Om je grote trek, kleine dorst en gevarieerde verlangens te bevredigen, heb je een snackbar, een typisch restaurant, een pizzeria, een kleine supermarkt met veel verse en lokale producten en een bazaar met kranten, WiFi-kaarten en fietsen tot je beschikking. huren.


Ga vanaf deze camping met een aangenaam klimaat naar de provincie Grosseto, maak een reis naar de eilanden van de archipel, ontdek de vele Etruskische necropolis en loop het regionale park van Maremma!

Zie de camping

Ni à vendre, ni à louer, door Pascal Rabaté

Campings in films  -  visuel 1/1

Ni à vendre, ni à louer is een film van Pascal Rabaté met in de hoofdrollen Jacques Gamblin, Maria de Medeiros, François Damiens, François Morel, Dominique Pinon.
De film biedt een andere idée van kamperen.
Alle ingrediënten van kamperen zijn aanwezig: de natuur, het kamp, de tent, het strand, de vakantie en zelfs het golfkarretje als investering.
Een beetje zoals wild kamperen à de stad, met een subliem tintje.
Nog iets verbazingwekkends aan de film is dat er geen dialoog is, alleen muziek en een paar onomatopeeën!
Pas op, dit is geen film voor kinderen; sommige scènes, woorden of beelden kunnen kwetsend zijn voor de gevoeligheid van de kijker.

--> Noch à verkopen, noch à verhuren, trailer

De film is opgenomen in Le Croisic in de zomer van 2010. Om een idee te krijgen van de locatie, bezoek Camping L'Océan, 5 canvas, 150 meter van de zee. Zwembad, waterglijbaan, opblaasbare spelletjes...

Dat alles... voor dat! door Claude Lelouch

We sluiten dit artikel over kamperen in de bioscoop af met de scène komische film Everything ça for ça, die zich afspeelt onder een tent op een wilde camping, waar 2 koppels, gespeeld door Fabrice Luchini en Marie-Sophie L., enerzijds en Alessandra Martines en Francis Huster anderzijds, op een scène van ondeugende improvisatie afgaan, compleet met fou-rires à la clé onder het lachende oog van Claude Lelouch.

--> La scène sous la tente de Tout ça... voor ça !

Derniers articles

Nieuws

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur