Een merk easyvoyage
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Gepubliceerd op: 11 avr. 2024

Venetië is de ideale bestemming voor uw bridgeweekend in mei. Het is nog niet te druk, het is nog niet te warm, en de campings rondom de stad zijn nog niet vol. Dus aarzel niet en zet koers naar de stad van de geliefden, met haar grachten, historische architectuur en romantische sfeer. Als je aan een verblijf in deze drijvende stad denkt, denk je niet meteen aan kamperen. Maar voor langere weekenden zou kamperen als accommodatie wel eens je Venetiaanse ervaring kunnen veranderen.

Waarom kamperen in Venetië?

Budgetvriendelijk

Venetië staat bekend als een vrij dure bestemming, vooral wat betreft accommodatie. Kamperen biedt een voordelig alternatief, waardoor je een groter deel van je budget kunt besteden aan ervaringen in plaats van aan een hotelkamer.

Een unieke ervaring

Vervaar Venetië vanaf een camping en bekijk de stad vanuit een ander perspectief. Ontspannen op de geluiden van de natuur, met Venetië op de achtergrond, biedt een andere kijk op het Venetiaanse stadsleven.

Nabij de natuur

Campings rond Venetië liggen vaak in een prachtige natuurlijke omgeving, waaronder de zandstrook rond de lagune, weg van de drukte van het toerisme. Dit geeft je de kans om te genieten van zowel de wonderen van Venetië als de rust en stilte van de omgeving.

Is mag: Thu Apr 11 2024 19:43:45 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Résidence Village Venetië - Cavallino Treporti visuel 1/1
Résidence Village
SUPER DEAL
Résidence Village Venetië - Cavallino Treporti visuel 1/1
Boek nu uw verblijf op Camping Residence Village 4 * in Cavallino-Treporti, Veneto, voor een droomvakantie aan zee op een luxe camping in Italië. Het strand van Cavallino is een van de beroemdste in Italië vanwege de netheid en de fijnheid van het witte zand. De Camping Residence Village is een charmante camping dicht bij het strand.

Op camping 4 * Residence Village kunt u zwemmen in de Adriatische Zee of kiezen voor het watergebied. Het watercomplex van de camping bestaat uit zwembaden met hydromassages, een peuterbad en een leuk gebied met water- en waterspellen.

Qua accommodatie biedt de camping appartementen met balkons, bungalows met airconditioning, chalets en stacaravans of comfortabele kamers. De bungalows zijn luxe, naast de airconditioning geven ze u 2 tv's en een geïntegreerd overdekt terras. De chalets en stacaravans hebben een terras onder een zonnescherm.
U kunt ook komen kamperen met uw tent, uw caravan of uw camper installeren op de staanplaatsen van de camping. Plots zijn vlak en afgebakend, uitgerust met elektrische terminals en ledigingszones.

Op uw 4-sterren camping Residence Village kunt u fietsen en waterfietsen huren, genieten van de wifi-verbinding, winkelen in de winkels of de supermarkt van de camping. Een kapper staat zelfs tot uw beschikking op het terrein.

En om te herstellen heeft u toegang tot het bar-restaurant, de pizzeria of de onvermijdelijke gletsjer.

Zie de camping

Waar overnachten in Venetië?

De belangrijkste campings van Venetië liggen op de zandstrook rond de lagune van Venetië en dat is goed nieuws, want: 

&rar; ze liggen aan zee, dus hebben vaak direct toegang tot het strand. Wat is een betere manier om na een dagje sightseeing nieuwe energie op te doen dan op een ligstoel aan zee?

&rar; ze hebben een zwembad of zelfs een waterpark. Als je met het gezin komt, is het ideaal voor de kinderen, die na hun bezoek kunnen genieten van de glijbanen.

→ ze liggen tegenover Venetië, dus heel gemakkelijk bereikbaar met de Vaporetto. Je combineert het mooie met het nuttige. En omdat we het al gedaan hebben, kunnen we je verzekeren dat het een echte traktatie is om in Venetië aan te komen met de boot direct op het San Marcoplein? Wat een uitzicht!

Is mag: Thu Apr 11 2024 19:43:45 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Marina di Venezia Venetië - Cavallino Treporti visuel 1/1
Camping Marina di Venezia
SUPER DEAL
Marina di Venezia Venetië - Cavallino Treporti visuel 1/1

Stacaravan 4 pers.

Opgegraven Campings.com

435

7 Nuits

-25%

Zie de aanbieding

Wat te doen in Venetië in 3 dagen Ontdek ons geheime Venetië

Venetië ontdekken

Venetië verkennen is natuurlijk de belangrijkste activiteit. Breng je dagen door met verdwalen in de smalle straatjes, het bezoeken van iconische monumenten zoals de Basiliek van San Marco, het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten en geniet van gondeltochten.

Om van de gebaande paden af te gaan en jezelf onder te dompelen in een meer geheimzinnig Venetië, zijn hier een paar wegen om te verkennen: 

Libreria Acqua Alta

Libreria Acqua Alta wordt beschouwd als een van de meest originele boekwinkels ter wereld en is een waar boekenheiligdom. Hier worden boeken opgeslagen in kuipen, gondels en zelfs kano's, klaar om te beschermen tegen overstromingen. Het is ook een charmante plek die onze vrienden de katten hebben geadopteerd. Wees niet verbaasd als je een kat boven op een stapel boeken ziet zitten.

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?  -  visuel 1/1

Lœincroyable Librairie Acqua Alta de Venise, entre joyeux bazar et chats cachés ;-))

Palazzo Contarini del Bovolo

De Scala Contarini del Bovolo ligt iets buiten de gebaande paden en is een verborgen architectonisch hoogstandje. Deze adembenemende toren biedt een panoramisch uitzicht over de daken van Venetië. Het unieke ontwerp is een meesterwerk van de Venetiaanse Renaissance.

Volledige prijs: 5€ l’entrée

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?  -  visuel 1/1

Vue sur le centre historique depuis lœescalier du Palazzo Contarini del Bovolo, Venise, Italie

Het getto van Venetië

Het getto van Venetië, opgericht in 1516, heeft een rijke geschiedenis. Het was het eerste Joodse getto ter wereld. Vandaag de dag is het nog steeds een levendige wijk, rijk aan cultuur en geschiedenis, met zijn oude synagogen, musea en ambachtelijke ateliers.

Tours door de omgeving îles

Gebruik uw dag om de eilanden van de lagune te verkennen, zoals Murano, bekend om zijn glaskunst, en Burano, beroemd om zijn ongelooflijke kleurrijke huizen.Minder bekend, maar net zo interessant, zijn twee aanbevelingen om het massatoerisme te vermijden:

De île van San Francesco del Deserto

Tussen Venetië en Burano ligt een klein paradijselijk hoekje: de île van San Francesco del Deserto. Hier zou Sint Franciscus van Assisi in de 13e eeuw hebben gebeden. Tegenwoordig is het een Franciscaner klooster omringd door vredige tuinen en een adembenemend landschap.

De île is alleen bereikbaar via een privéboot. 

De île van Torcello

Voordat Venetië de stad van de Doges werd, was Torcello een bloeiend centrum. Vandaag de dag is het een rustige plek waar de tijd lijkt stil te staan. Bezoek de basiliek van Santa Maria Assunta, een van de oudste in de regio, voor de prachtige Byzantijnse mozaïeken.

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?  -  visuel 1/1

Canal entre les maisons et les arbres menant à la tour de la cathédrale de Torcello, île de Torcello, Venise, Italie

Hoe is het weer in Venetië? ☀️

Het weer in Venetië is vaak goed, vaak heel goed.

Vanaf mei zijn de temperaturen zeer mild (gemiddeld 22°C), oplopend tot 26°C in juni, 29°C in juli en augustus. Altijd zeer aangenaam, zelden te heet.

Mei, juni en juli zijn de 3 zonnigste maanden ☀️😎 van het jaar 

Dit is dus de bestemmingsidéale om optimaal te genieten van de maanden mei en juni, voordat het grote zomerseizoen begint. Drie, twee, een, gaan!

Welke films over Venetië moet ik zien voordat ik vertrek?

Mystère à Venice, 2023 film van Kenneth Branagh

Wat als Hercule Poirot had besloten met pensioen te gaan? Zou dat niet jammer zijn? Maar dat is juist de bedoeling van dit verhaal, waarin we leren dat onze vroegrijpe detective een luilak is geworden als gevolg van zijn waanideeën over de mensheid. Om een nepseance te ontmaskeren, dekt Hercule Poirot echter een van de gasten die op brute wijze wordt vermoord. Reden te meer om een nieuw onderzoek te starten, tot onze grote vreugde. De kers op de taart is dat onze geliefde Frenchie, Camille Cottin, deel uitmaakt van de cast van dit Britse team. 

Venice is not in Italy, 2019 film van Ivan Calbérac

Dit is de Franse feelgoodkomedie over Venetië, met acteurs waar we dol op zijn; Benoît Poelvoorde en Valérie Bonneton. Maar zullen ze uiteindelijk Venetië halen tijdens deze onwaarschijnlijke roadtrip met aandoenlijke personages?  

Dood; Venetië, Visconti's klassieker uit 1971

Waarschuwing, spoiler: zoals de naam al doet vermoeden, is de componist en presentator van de film, moordt à Venice à het einde van de film…

Waarom kijken? Voor Visconti's génie, natuurlijk, en om erachter te komen hoeveel Venetië is veranderd in de afgelopen 50 jaar! Er zijn veel films opgenomen op het Lido van Venetië, het strand waar de vele campings aan de lagune liggen, wat een interessante plek is om het gebied te leren kennen. En tot slot, welk Venetië heeft jouw voorkeur? Het Venetië van nu of dat van’vroeger?

Is mag: Thu Apr 11 2024 19:43:45 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Cavallino Venetië - Cavallino Treporti visuel 1/1
Camping Cavallino
SUPER DEAL
Cavallino Venetië - Cavallino Treporti visuel 1/1

De 4-sterrencamping Cavallino is een familiebedrijf aan het strand en biedt een luxe verblijf in de buurt van Venetië, Italië.

Een groot watergebied is beschikbaar voor vakantiegangers op de camping. Volwassenen en kinderen kunnen een geweldige tijd hebben met een groot zwembad dat liefhebbers van zwemmen en aquatische ontspanning zal verrukken. Een peuterbad voor kinderen begeleidt het grote zwembad en zorgt voor uren speelplezier in totale veiligheid. Aqualudische spellen zijn ook beschikbaar. Om te ontspannen kunnen zwemmers genieten van hydromassagebanken die alle opgehoopte spanning zullen verwijderen. Het geluk van de kinderen staat op de camping Cavallino hoog in het vaandel, daarom biedt het hen een plek die op het strand voor hen gereserveerd is en waardoor ze urenlang plezier kunnen hebben met spelletjes en rodelen. Op de camping kunnen ze ook genieten van een binnenspeeltuin met hutten en recreatieve uitrusting waardoor ze kunnen spelen, springen, klimmen en zelfs tekenen. De spellen zijn volledig veilig omdat ze zijn gemaakt van zachte materialen en er netten zijn als muren. Gemeentelijke voorzieningen zijn aanwezig in de buurt van de camping, waardoor sportfans basketbal en volleybal kunnen spelen. Een openbaar park is toegankelijk en het is mogelijk om een kano te huren.

Vakantiegangers kunnen de culturen, kassen en tuinen bewonderen die de omgeving vormen. Het zal mogelijk zijn om oude militaire gebouwen te bezoeken die het schiereiland in de negentiende eeuw verdedigden. Degenen die geïnteresseerd zijn in architectuur zullen het waarderen om deze gebouwen te bewonderen, waarvan sommige werden gebouwd door de Oostenrijkers. Om zich onder te dompelen in de natuur, kunnen bezoekers het S. Felice-kanaal of de lagune van Saccagnana bezoeken.

De kampeerplaatsen worden aangeboden volgens verschillende reeksen, die plaats bieden aan 2 tot 6 personen. Deze sites hebben elektriciteit. Tentenlodges, stacaravans en bungalows kunnen ook worden gehuurd voor uitzonderlijk comfort in een prachtige omgeving.

Zie de camping

De mooiste campings à Venise

Derniers articles

Nieuws

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur