Een merk easyvoyage

Rock zomerfestivals

Gepubliceerd op: 21 nov. 2023

Bijgewerkt: 21 févr. 2024

Wat zijn de niet te missen rockfestivals van de zomer ? En vooral, waar kun je overnachten als je je concertkaartjes hebt? Er zijn dure verblijfsmogelijkheden (hotels, bed & breakfasts), en andere tegen meer redelijkere prijzen, zoals kamperen, waarmee je van een paar dagen concerten kunt genieten zonder je vakantiebudget op te blazen ;-))

Hier volgt een overzicht van de beste rockfestivals van Frankrijk in de zomer (in chronologische volgorde), en kampeeroplossingen voor uw accommodatie tent of stacaravan. Moge de Rock met u zijn!

Garorock in Marmande in het zuidwesten, in juni

Dit is het Rock / Punk / électro Festival van Zuidwest-Frankrijk, à live à eind juni. Enkele zeer mooie namen zijn de afgelopen jarenées het festival komen verlichten: -M-, DJ Snake, Macklemore, Marshmello, Chris van Christine and the Queens, Ben Harper, Angèle, Roméo Elvis, Stromae, PNL, David Guetta, Louise Attaque, Shaka Ponk, Black Eyed Peas...

Op een camping in de buurt van Garorock slapen? Makkelijker kan het niet. Op een paar kilometer afstand vind je campings met meren (zoals Le Domaine de Lislebonne) of zwembaden, waar je een dagje kunt afkoelen voordat je terugkeert naar de gekte van het festival.

Het Eurockéennes festival in Belfort begin juli

Dit is een van de grootste rockfestivals van Frankrijk. Het succes is te danken aan de geografische ligging tussen twee wateren, op het natuurlijke terrein van Malsaucy. Vier podia verspreid over het terrein bieden festivalgangers een ruime keuze aan artiesten. In 2023 waren Indochine, Orelsan, Lomepal, Gojira, Shaka Ponk, Skrillex, Sigur Ros en Wet Legdont te gast op de Aurock. In voorgaande jaren waren Muse, Suprême NTM, Angèle, Christine and the Queens, Alpha Blondy, Massive Attack, Simple Minds...

Op zoek naar een camping in de Eurockéennes van Belfort? Wij raden u Camping des Forges aan, op 4 kilometer van de Eurockéennes, ook aan een stuk water.

L'Etang des Forges Franche Comté - Belfort visuel 1/1
Camping L'Etang des Forges
SUPER DEAL
L'Etang des Forges Franche Comté - Belfort visuel 1/1

Stacaravan 5 pers.

Opgegraven Campings.com

390

7 Nuits

Zie de aanbieding

De Déferlantes Sud de France in Argelès in juli

Gemakkelijk om een accommodatie te vinden à een Rockfestival à Argelès en été! Want Argelès is dé campingstad. Het aanbod van accommodaties rond de Déferlantes is ongelooflijk.

In ieder geval, wie het eerst komt, wie het eerst maalt, raden we je aan om snel je camping te reserveren op de Déferlantes Sud de France om je kant-en-klare artiesten dit jaar te dekken! En misschien heb je wel het geluk om -M-, Patrick Bruel, Macklemore, Zaz, ZZ Top, Dionysos, Angèle, Luse, DJ Snake....

tegen het lijf te lopen.

Musilac in Aix-les-Bains midden juli

Het grootste rockfestival in de regio Rhône-Alpen, het Musilac festival, vindt plaats aan de oevers van het Lac du Bourget. Dit jaar staan er een heleboel artiesten op het podium om je aan het dansen te krijgen. Eerdere headliners waren onder andere Columbine, Clara Luciani, Jain, Yarol, Chris (van Christine and the Queens), Scorpions, Macklemore, Stray Cats, Indochine, Iggy Pop, Lomepal...

Er zijn een paar campings aan de oever van het Lac du Bourget, maar het aanbod is beperkt. Haast je om de beste plaatsen te bemachtigen. Op camping Les Lacs kun je zelfs ongebruikelijke accommodaties boeken, zoals Roulottes met uitzicht op het meer. Tussen de concerten door is er genoeg te doen.

La Route du Rock in Bretagne op 15 augustus

Saint-Malo is een van de feestelijkste steden van Bretagne. Het Route du Rock Festival wordt elk jaar gehouden in de week van 15 augustus en biedt een aantal geweldige muzikale momenten in Fort Saint-Père, het Bon Secours strand en het Nouvelle Vague hedendaagse muziekpodium in Saint-Malo.

Accommodatie: veel campings bieden staanplaatsen voor uw tent of stacaravan voor degenen die léger willen reizen.

Rock en Seine in Parijs, eind augustus

Onze tournee langs Franse rockfestivals eindigt eind augustus in de Franse hoofdstad, met Rock en Seine. En het komt perfect uit, want wat betreft accommodatie kunnen we Camping International de Maisons-Laffitte van harte aanbevelen, ook aan de Seine, niet ver van Saint-Clou waar Rock en Seine plaatsvindt.

Elk jaar biedt het festival een internationaal programma, met uiteenlopende artiesten als The Cure, Major Lazer, Foals, Aphex Twin, Balthaza, Jorja Smith, Alice Merton, Billie Eilish, The strokes, Placebo, TOVE LO, Boygenius, Nick Cave, Stromae...

Derniers articles

Nieuws

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur