Een merk easyvoyage

Kamperen met baby: een goed idee?

Gepubliceerd op: 23 nov. 2023

Baby is er eindelijk... Dit langverwachte kleine wezentje brengt ons zoveel geluk! Er doemt echter een schaduw op aan de horizon, die waarschijnlijk het beeld verduisteren... Hoe kunnen we ons neerleggen bij het opgeven van onze Hoe kunnen we ons erbij neerleggen dat we onze kampeervakanties voor hem opgeven, als kindertijd, het hele jaar door dromend om terug te keren naar de gezellige de gezellige sfeer van je tent en het comfort van je slaapzak, zonder de warmte van kampvuren te vergeten waarboven je marshmallows roostert een paar marshmallows? Heb geen angst! Toocamp, de site voor kampeerders in nood, schiet je te hulp en veegt al je twijfels en al je twijfels en diepste angsten zonder wroeging!

Als u op zoek bent naar een camping met een babyclubdorp, waar baby's kunnen slapen, spelen, wassen, plezier maken, voor zichzelf zorgen, enzovoort, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Richting le camping Esterel Caravaning 5 étoiles sur la Cote d'Azur, à Agay.

De juiste camping kiezen

De meeste campings in het hogere segment hebben ervoor gekozen om in te spelen op de vraag en ouders hun kinderen te geven zodra ze aankomen;Bij aankomst krijgen ouders, als ze dat willen, een babyuitzet, met ten minste een bedje en een kinderstoel. De sanitaire voorzieningen zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat uw baby net zo kan baden als thuis, met wastafels die geschikt zijn voor babybaden en verschoontafels.
Sommige campingketens hebben ervoor gekozen zich te specialiseren in het verwelkomen van gezinnen en hebben op sommige campings zelfs overdekte recreatieruimtes ingericht die speciaal zijn aangepast voor kinderen jonger dan 4 jaar.
De meeste campings met zwembaden hebben ook een kinderbad, zodat u uw baby kunt verfrissen en vermaken als hij of zij zin heeft om te zwemmen (pas op voor vaccinaties, plus chloor wordt afgeraden voor baby's jonger dan 4 maanden).
Sommige campings bieden een halte-garderie, bestemd voor kinderen van 3 maanden à 3 jaar, zodat ouders zich kunnen vermaken à twee....

Wil je een camping waar baby's en hun ouders welkom zijn? Gratis knuffels, kleuren, overdekt en bewaakt peuterbad, kindermenu's, clowns...
Ga naar de camping du Col Vert 4 étoiles in de Landes, aan zee.

De juiste uitrusting voor kamperen met baby

Er zijn tegenwoordig allerlei accessoires op de markt die uw kampeervakantie met bébé gemakkelijker maken. Zoals met alle kinderaccessoires zijn sommige gadgets, terwijl andere echt innovatief en onmisbaar zijn. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, dus hier is onze selectie.
Als het een lange reis is, denk er dan aan dat bébé niet langer dan 30 minuten mag reizen in zijn "maxi cosy". Een reiswieg is geschikter als bébé een pasgeborene is (je kunt de reiswieg eventueel gebruiken om bébé overdag in de tent te laten slapen), of zelfs een autostoeltje van groep 0+/1 in de auto zetten.
Wat de maaltijden betreft: als je je baby borstvoeding geeft, hoef je niets te veranderen. Als je daarentegen geen borstvoeding geeft, denk dan eens aan de fleswarmer. Er zijn reisflesverwarmers op de markt, à plug in de sigarettenaansteker van de auto of standalone.
Bij het kamperen is de grootte van de tent van cruciaal belang als je bedenkt dat, zoals je ongetwijfeld weet, de slaapuitrusting veel ruimte in beslag neemt.... Kies dus een tent waarin ten minste één wieg past (voor pasgeborenen zijn sommige wiegen uitgerust met een praktische luiertafel die aan de staanders kan worden bevestigd), en als de wieg werkt, een die niet werkt;Als je baby op handen en voeten kan lopen, is het een goed idee om hem op regenachtige dagen in een grote tent te laten rondrennen in plaats van hem in zijn eigen bed te laten slapen.
Een grote deken dient om hem met zijn speelgoed dicht bij de tent te zetten, maar kies voor een box als je een kleine avonturier hebt die nergens voor terugdeinst en alles in zijn mond stopt!
kleine slaapzakken bestaan tegenwoordig voor baby's, net als kleine tenten die als dagbed kunnen dienen en baby's ook beschermen tegen de zon op het strand. Als je naar een warme en vochtige plek gaat, neem dan een muggennet mee om muggen ervan te weerhouden zich tegoed te doen aan het verse, smakelijke bloed van je kroost.

tente bébé

Bent u op zoek naar een camping met een leuke speeltuin en een waterpark voor kinderen?
Vraag dan naar camping Les Viviers 4 étoiles à Lege Cap-Ferret in de Gironde, met zijn privéstrand aan het Arcachon-bekken.

Kamperen aan zee of in de bergen?

Bent u op zoek naar het comfort van een camping aan zee, speciaal ingericht voor de bébés "maison des tout-petits", verwarmd en voorzien van spelletjes die zijn aangepast aan de ésluier van peuters?
Ga naar de camping Le Sérignan Plage 5*,in het Hérault, die ook directe toegang tot de zee heeft, voor het comfort van het hele gezin.

Zeeën of bergen? Deze twee uitersten vereisen een paar voorzorgsmaatregelen en zelfs een paar reserveringen om te bébé....
Vermijd bijvoorbeeld hoogte met je pasgeborene, die daar misschien niet goed tegen kan, en kies in plaats daarvan voor de lagere bergen. Als je van plan bent om te gaan wandelen, zorg dan, afhankelijk van de leeftijd van je baby, voor een geschikte en comfortabele (voor hem en voor jou!) draagzak. In de zomer zijn een pet, een zonnebril en een complete kinderbrillenset onmisbaar, terwijl je bij koeler weer warme kleding nodig hebt. Houd er rekening mee dat bébé niet beweegt en dus sneller afkoelt dan jij: één laag kleding meer dan jij en je êtes er zeker van dat bébé goed bedekt is.
Kijk uit voor de zon op het strand! Neem naast volledige bescherming tegen de zon een paraplu mee, een hoed die je oren en nek bedekt en een T-shirt met UV-bescherming. Probeer te voorkomen dat je zand in je ogen krijgt - wat, toegegeven, geen sinecure is - om het risico op vergiftiging te beperken.

Geef in beide gevallen regelmatig à drink à bébé, dat zeer snel uitdroogt. En aarzel niet om uw arts om advies te vragen als u denkt dat uw vakantiebestemming misschien niet geschikt is voor uw baby...

Een camping in de bergen, met speciale sanitaire voorzieningen voor baby's en een gigantisch peuterbad voor de kleintjes?
Ga naar de camping La Ferme de la Serraz 5 étoiles à Doussard in Haute-Savoie, aan de oever van het meer van Annecy.

Zal je baby na al deze aanbevelingen net als jij het kampeervirus te pakken krijgen?
Wij wensen u een fijne gezinsvakantie.

Derniers articles

 

Campings voor kinderen: waar hebben ze het meeste plezier?

 

Kamperen met baby: een goed idee?

Nieuws

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur