Een merk easyvoyage

Origami, of hoe je bezig blijft op de Japanse manier!

Gepubliceerd op: 27 nov. 2023

Hoewel we een aantal leuke artikelen en activiteiten voor uw vakantie in de buitenlucht hebben, kan het soms regenen, zelfs in Zuid-Frankrijk. Dus om je kinderen op een regenachtige middag bezig te houden, hebben we hier een leuke, makkelijke en goedkope activiteit! Laat ons je kennis laten maken met Origamis, een vouwmethode uit Japan, waarmee het mogelijk is om allerlei soorten figuurtjes te maken met alleen maar papier! 

Origami: klein beginnen

Wacht op, denk niet dat origami maken gemakkelijk is, verre van dat. Om te beginnen moet je eenvoudige dingen maken met minder volumineuze vouwen om vertrouwd te raken met het materiaal en de vouwen. Geef de voorkeur aan plattere vormen. Hier zijn wat eerste video's om je op weg te helpen (het is gemakkelijk om een kleine papieren kat, een hond, een vis te maken voor 1 april).

Origami: Verzeker je

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, is het tijd om complexere vouwen te proberen. En complex betekent niet per se groter.
Veel origami is in werkelijkheid middelgroot of zelfs heel klein, maar bevat een aantal vouwen en een nauwkeurigheid die je je nooit had kunnen voorstellen. Hier zie je bijvoorbeeld hoe je een origamikikker maakt.

Er zijn natuurlijk altijd moeilijkere vouwen die meer tijd kosten. Het is aan jou om het geduld en de moed te hebben om ze aan te pakken!

Origami voor kinderen

Zoals je weet zijn kinderen dol op knutselen, dus waarom zou je ça niet met ze delen? Op Youtube staan tutorials voor kinderen, zodat ook zij hun eigen meesterwerken kunnen maken: vissen, boten, konijnen...

Voilà nu kun je jezelf en je kleine blonde têtes vermaken met alleen stukjes papier. En we beloven het hoofd koel te houden!

Dus geen papieren vliegtuigjes meer, het is tijd voor wat bewerkelijker vouwwerk!  

Derniers articles

 

Campings voor kinderen: waar hebben ze het meeste plezier?

 

Kamperen met baby: een goed idee?

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur