Een merk easyvoyage

Paasvakantie 2024: Waar en hoe kiezen de Fransen ervoor om te reizen?

Gepubliceerd op: 4 avr. 2024

Ze beginnen morgen voor de Parijzenaars, die als eersten op pad gaan om te genieten van de stralen van de lentezon. Wat begint er morgen? De paasvakantie natuurlijk!  

 De perfecte tijd om er even tussenuit te gaan, nieuwe energie op te doen en, waarom ook niet, op avontuur te gaan. EasyVoyage heeft een enquête gehouden om te onthullen hoe de Fransen hun mooie ontsnappingen in het voorjaar van 2024 plannen. Van de favoriete bestemmingen tot budgetten en vervoersmiddelen, laten we eens duiken in de cijfers van dit onderzoek, met een focus op onze campingvrienden, om wat licht te werpen op je toekomstige escapades. Het zal je zeker op ideeën brengen als je nog niets geboekt hebt.

Wie gaat er naar Pasen en waarom?

In het EasyVoyage-onderzoek worden de Fransen ingedeeld in drie hoofdcategorieën reizigers:
→ jonge werkende mensen (18-34 jaar),
→ werkende mensen (35 à 65 jaar),
→ en ouderen (ouder dan 65 jaar). 

We hebben vernomen dat 3 op de 10 Fransen van plan is op vakantie te gaan tijdens de Pâques-periode, een cijfer dat het belang van deze voorjaarsvakantie onderstreept.

Vraag van vandaag: ik ben een heel jonge werkende vrouw die zichzelf als een jonge werkende vrouw beschouwt, in welke categorie val ik? 😜

Paasvakantie 2024: Waar en hoe kiezen de Fransen ervoor om te reizen?  -  visuel 1/1

Welke droombestemmingen kies je met Pasen?

Van de vakantiegangers kiest 56% voor een verblijf in Frankrijk en slechts 13,8% kiest voor een camping

Dit geeft ons alle ruimte om de beste staanplaatsen en huuraccommodaties te vinden op de beste campings 💪🏻.

Niet verrassend is de zee de favoriete bestemming voor 3/4 van onze kampeervrienden die in Frankrijk reizen, gevolgd door het platteland (18,2%) en de bergen (4,5%). 

De jongste onder hen tonen een opmerkelijke belangstelling voor stedelijke sédagen.

Voor de goede orde: het is niet gegarandeerd dat je in april overal in Frankrijk kunt zwemmen. Op Corsica bijvoorbeeld is het water rond de 14°C. Ik heb het niet over het Kanaal 🥶 ! 

Vergeet je wetsuit niet als je het koud hebt!

Budget voor paasvakantie

Cé budget, meer dan de helft van de campingreizigers is van plan niet meer dan 250é per persoon uit te geven aan een P&eacirc;ques vakantie (53,2% van de ondervraagden). Het grootste deel van dit budget wordt besteed aan hotelaccommodatie. Bovendien bieden campings hun klanten steeds meer nieuwigheden en comfort. De luxe stacaravans zijn erg populair bij vakantiegangers. 

Wie de broekriem aanhaalt in vergelijking met de vakantie-uitgaven van vorig jaar, zal allereerst bezuinigen op restaurants (27,8%). 

Maar om wat kleur en smaak aan uw vakantie te geven, décover de cuisine Tendance van de 750g website. Op dit moment staat regenboogtaart in de spotlights 🍰.

Le Choix du transport: Op weg naar avontuur

Zoals we hebben gezien, gaan kampeerders eerst naar de Pâques-zee. Dit kan meer dan 300 km of zelfs meer dan 600 km van hun woonplaats zijn. Velen aarzelen niet om Frankrijk door te steken om bij de Middellandse Zee te komen.

Voorlopig geven vakantiegangers de voorkeur aan reizen per auto, omdat ze kiezen voor de vrijheid en flexibiliteit die dit vervoermiddel biedt. 

Degenen die in het bezit zijn van een camper (16,2% van de kampeerders) zullen deze meenemen, évidemment. 

Alleen 4,5% kiest voor de trein, een verstandige ecologische keuze. 

Het is jammer dat het er zo weinig zijn, want we weten dat sommige campings er alles aan doen om je bij het station op te halen. Welke dat zijn? Ontdek het in ons artikel Ik heb geen auto, waar moet ik dan gaan kamperen?

Paasvakantie, een zoektocht naar vernieuwing

De resultaten van dit EasyVoyage-onderzoek laten een verscheidenheid aan keuzes en voorkeuren zien onder Franse vakantiegangers voor de P&irc;ques-vakantie van 2024. Of het nu gaat om bestemming, budget of vervoermiddel, iedereen lijkt zijn eigen route uit te stippelen naar ontspanning en avontuur. De auto wordt bevestigd als het favoriete vervoermiddel, waarmee reizigers in hun eigen tempo en naar eigen wens op ontdekkingstocht kunnen gaan.

À met deze trends ondersteunen wij u bij het plannen van uw voorjaarsreizen en bieden wij waardevolle inzichten om uw Pâques-vakantie onvergetelijk te maken. 

Om meer te weten te komen over onze studie en alle andere cijfers (vakanties in het buitenland, niet-kampeervakanties), gaat u naar deze link

Happy Pâques holidays! 

Derniers articles

 

Ik heb geen auto, waar kan ik kamperen?

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur