Een merk easyvoyage

Luxe camping: diensten van topklasse!

Gepubliceerd op: 21 nov. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

Wat als kamperen net zo high-end zou worden als een 5-sterrenhotel?
Wat als het luxe voorzieningen, restaurants voor fijnproevers, spa's en jacuzzi's zou bieden?

Om te voldoen aan een steeds grotere vraag en om de en om de steeds veeleisendere klanten tevreden te stellen, ontwikkelen veel campings nu een gediversifieerd dienstenaanbod ontwikkelen, met name gericht op hotelservices en luxe voorzieningen. In feite spreken we nu van "openluchthotels" in plaats van camping. Tegelijkertijd worden de infrastructuur en jaar na jaar gemoderniseerd. De spreken voor zich: in Frankrijk zijn er bijna 1130 4-sterrencampings en 200 5-sterrencampings tegenover slechts 590 1-sterrencampings!

Dus wat is er geworden van onze campings van weleer en welke innovaties hebben het kamperen gerevolutioneerd om een steeds trendy en veeleisendere klantenkring aan te trekken? trendy en veeleisend publiek?

Traditionele accommodatie: luxe stacaravans

Het eerste wat je opvalt als je aankomt op een high-end camping is de kwaliteit en verscheidenheid van de beschikbare accommodaties. Je zult keuze te over hebben! Je kunt natuurlijk altijd een staanplaats huren voor je tent, caravan of camper.
Het aanbod in deze sectoren is ook sterk geëvolueerd: tientallen verschillende tentmodellen, steeds beter comfort, montagegemak, water- en elektriciteitsaansluitingen...

Een paar jaar geleden verscheen de stacaravan en die heeft zijn intrede gedaan: lodges, bubbels, houten hutten, boomhutten, pods, coco sweet....

De stacaravans van de nieuwe generatie deden vervolgens hun intrede: groot, ruim, comfortabel, van alle gemakken voorzien: vaatwasser, magnetron, gigantische tv, individuele slaapkamers, terras met barbecue...

In dezelfde geest, maar nog steeds in een hogere klasse, verhuren sommige campings zelfs kleine volledig ingerichte boerderijen of maisonnettes.

De camping op het 5* Domaine des Ranchisses in Ardèche is een van de meest in het oog springende voorbeelden van de verscheidenheid aan kampeeraccommodaties die vandaag de dag worden aangeboden en biedt wel 15 arrangementen

différentes!

Ongewone accommodatie: glamping en gezelligheid

Maar kamperen is meer dan stacaravans, tenten en campers. Er zijn ook nieuwe, ongewone, moderne, design en comfortabele accommodatiemogelijkheden die steeds populairder worden bij vakantiegangers: roulottes, tipi's, boom- of waterhutten, yurts, bubbels in de vrije natuur.... Er lijken geen grenzen te zijn aan de fantasie van de ontwerpers van deze nieuwe manieren van kamperen!

Heb je gedroomd? Waarom probeer je het avontuur niet uit op camping le Clos Cacheleux, in Picardië, in de Baie de Somme, die délirant en hooggelegen ongebruikelijke hutten en bubbels voor liefhebbers biedt.

Is mag: Tue Nov 21 2023 16:54:06 GMT+0100 (Central European Standard Time)

le Clos Cacheleux Picardië - Miannay visuel 1/1
Camping le Clos Cacheleux
SUPER DEAL
le Clos Cacheleux Picardië - Miannay visuel 1/1

Op de camping zullen vakantiegangers genieten van een ruimte gewijd aan zwemmen en ontspanning met verwarmd en overdekt zwembad omgeven door ligstoelen en vergezeld van een jacuzzi die meer dan een zal verrukken. Buiten is het peuterbad van 75m² gereserveerd voor de jongsten, met een diepte van 35 cm kunnen peuters veilig plezier hebben dankzij de champignonsproeiers en minidia's. Vakantiegangers zullen genieten van andere beschikbare activiteiten, zoals een fitnessruimte, jeu de boules, ping-pong en het park met boerderijdieren. Kinderen kunnen zich vermaken op de speelplaatsen met glijbanen, op de trampoline of in het springkasteel.

Kinderen zullen zich vermaken met de integratie van de miniclub, die hen leuke activiteiten aanbiedt, zoals speurtochten, koekjesworkshops of het maken van maskers. De jongsten zullen ook blij zijn om de dieren op de boerderij van de camping te zien, waaronder geiten, schapen, ezels en koeien.

Een verblijf in de bomen.

De camping Clos Cacheleux biedt locaties in de wildernis van de Baai van de Somme, waar vakantiegangers het plezier hebben om wakker te worden om de vogels te horen zingen. Deze locaties zijn met gras begroeid en zeer ruim, omdat ze 230 tot 250 m² groot kunnen zijn, allemaal in de schaduw van honderd jaar oude bomen. De grote bijzonderheid van de camping Clos Cacheleux zijn ongetwijfeld de ongewone hutten in de bomen. Verschillende modellen worden voorgesteld als de romantische hut Dame Alexandrine, ideaal voor een romantische nacht op de top van een tweehonderd jaar oude eik. De hut Les Petits Mousquetaires is een grote hut die plaats biedt aan 5 personen. De cabine La Licorne is geschikt voor 4 personen met stromend water. De hut Return of Orient nodigt uit om een nacht door te brengen in een hut van 25m² op 6 meter van de grond.

Zie de camping

Wellnesscentra: kant-en-klare spa's

Geef het toe, alles wat u zoekt op vakantie is ça: éontdoe u van de spanning die u het hele jaar hebt opgebouwd en laat u verwennen of trakteer uzelf op een massage. Campings zijn met hun tijd meegegaan en bieden nu alles wat je nodig hebt om je vakantie te optimaliseren, zowel qua infrastructuur als qua services.
Beter dan Thalasso, camping?

©Camping l'Océan

En beter dan alleen een camping, biedt de Camping 5* l'Océan à La Couarde-sur-Mer op het'Ile de Ré services 5 étoiles à haar vakantiegangers.
De Spa Océan is een ware oase van rust met 300m2 gewijd aan modellering, behandelingen en schoonheidsadvies. Kom uzelf verwennen en profiteer van het advies van gediplomeerde schoonheidsspecialisten: stoombad, sauna, jacuzzi, hydromassagebad, warmwaterbed, stoombubbelbad... er is altijd wel iets wat u zal bevallen.

©Camping léan

Betere vrijetijdsvoorzieningen dan pretparken

De meeste topcampings hebben een zwembad en een prachtig waterpark, waarvan sommige wel 1000 m2 met allerlei soorten waterspelletjes hebben! Er gaat niets boven plezier en spanning. Je kinderen zullen verrukt zijn en urenlang bezig worden gehouden terwijl jij ontspant op de stranden met ligstoelen en parasols. De grootste waterparken bieden een veelheid aan faciliteiten: Olympische en overdekte zwembaden, gigantische glijbanen, watervallen, bubbelbaden, balneotherapie...

De Domaine de la Bergerie, 5* camping in de Var, is een perfect voorbeeld van deze trend en biedt à zijn gasten een prachtig waterpark van 1200 m2, evenals een ingerichte ruimte met sauna, hammam, fitnessruimte, gewichten en massage. Sport is een integraal onderdeel van deze wellnesstrend en de campings beschikken ook over sporthallen en -banen (tennis, voetbal of basketbal, golf...). Daarnaast worden er vaak diensten aangeboden die logisch voortvloeien uit deze faciliteiten, zoals sportcoaches die groepssporten begeleiden (yoga, aquagym, zumba, waterpolo...).

Is mag: Tue Nov 21 2023 16:54:06 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Domaine de la Bergerie Provence-Alpes-Côte d'Azur - Roquebrune-sur Argens visuel 1/1
Domaine de la Bergerie
SUPER DEAL
Domaine de la Bergerie Provence-Alpes-Côte d'Azur - Roquebrune-sur Argens visuel 1/1

De 5-sterrencamping Domaine de la Bergerie ligt tussen de zee en de Provençaalse heuvels, in Roquebrune-sur-Argens en belooft zijn vakantiegangers om een zeer luxe en rijk aan activiteiten door te brengen, allemaal in een familiale sfeer .

Voor het plezier van de vakantiegangers heeft de camping Domaine de la Bergerie een groot waterpark van 1400 m2, geopend van april tot september en belooft hele dagen waterplezier. Ouders en kinderen zullen genieten van een groot verwarmd zwembad van 180m2, vergezeld van een balneogedeelte. Voor zwemliefhebbers is er een zwembad van 400m2 op het watergebied. Zwemmers zullen het ook waarderen om te genieten van de rivier en de watervallen, die het cachet toevoegen aan het watergebied en een echt gevoel van verandering van landschap geven. Waterglijbanen en waterspelen zullen de jongste verrukken, terwijl de peuters zullen genieten van het kinderbad dat voor hen beschikbaar is. Rond de zwembaden staan veel ligbedden, die uitnodigen om te zonnebaden in de Provençaalse zon. Het waterpark strekt zich uit binnen met een overdekt en verwarmd gebied, ingericht in een oosterse sfeer. Ontspannen zwemmers zullen niet missen om te profiteren van het wellnesscentrum, prachtig ingericht in een oosters thema en waarin u kunt genieten van een sauna, een jacuzzi en een hamam, zonder de service te vergeten massages en zorg voor het gezicht en lichaam.

Een team van gekwalificeerde animators zorgt voor de kinderen en biedt hen een veelvoud aan leuke en sportieve activiteiten, evenals artistieke en culinaire workshops. Kinderen kunnen ponyrijden, schatzoeken, minigolfboogschieten en vele andere activiteiten doen die hun dagen zullen vullen. Volwassenen kunnen gedurende deze tijd deelnemen aan vele sportactiviteiten onder toezicht van animators met fitnesssessies, wateraerobics, zeereizen, jetski en zelfs canyonning. De avonden aangeboden door Domaine de la Bergerie zijn geanimeerd met dansavonden, filmvertoningen en concerten.

Stacaravan 4 pers.

Opgegraven Campings.com

490

7 Nuits

Zie de aanbieding

Hotel diensten

Beter dan een hotel? Sommige campings bieden volpension of halfpension, zodat je ook tijdens het kamperen met je voeten onder tafel kunt.

Dit is het geval bij Camping 5 étoiles l'Océan in Le Croisic, dat heeft gekozen voor het neusje van de zalm en elke dag en op elk gebied wil innoveren. Deze camping heeft zijn accommodatieaanbod uitgebreid, het aantal stacaravans op de camping vergroot en een prachtig en indrukwekkend waterpark aangelegd; Deze camping wil een veeleisende klantenkring aanspreken die even veeleisend is als gemakkelijk te behagen, door een reeks hoteldiensten aan te bieden : catering op basis van halfpension of volpension, loungebar...
Natuurlijk vind je ter plaatse alle faciliteiten die je van een 5-sterrencamping mag verwachten: 800 m2 waterpark, fitnessruimte, schoonheidssaloné... evenals het strand à 150 mètres. 

Derniers articles

 

Luxe camping: diensten van topklasse!

Nieuws

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur