Een merk easyvoyage

Top 5 beste meren om te kamperen

Gepubliceerd op: 22 janv. 2024

Kuststranden kunnen deze zomer gesloten zijn. Zelfs als ze open zijn, zullen er altijd meer mensen aan zee zijn dan aan het meer. Voor meer rust en stilte, om de drukte aan zee en de files op weg naar de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan te vermijden, zwem je in een meer. De voordelen? Frisse lucht en de wilde natuur van het meer helemaal voor jezelf! Wat is een betere manier om het hele gezin te verwennen dan in een meer? De meren, die steeds populairder worden bij vakantiegangers, bieden de mogelijkheid om te zwemmen in gebieden die vaak onder toezicht staan, en om te genieten van alle geneugten van watersport, soms zelfs beter dan aan zee: zeilen, windsurfen, kitesurfen, waterskiën, waterfietsen, kajakken... Bovendien zijn de prijzen voor gelijkwaardige diensten vaak veel betaalbaarder dan aan de kust. Dus ga ervoor?

Camping aan de oever van het Lac de Serre-Ponçon in de Zuidelijke Alpen

Top 5 beste meren om te kamperen  -  visuel 1/1

Le Lac de Serre-Ponçon, c'est 80 kilomètres de rives avec de grandes plages, 300 jours d'ensoleillement par an, une tempéEr zijn 20 campings rond het meer, met een prachtig uitzicht op het Ecrins-massief, en een groot aantal watersportactiviteiten: forelvissen, raften, waterskiën, pédalos, canyoning, canoë...

Camping aan de oever van het Lac de Sainte-Croix, in de Gorges du Verdon

Top 5 beste meren om te kamperen  -  visuel 1/1

Zeven campings aan het meer van Sainte-Croix, waarvan 3 met directe toegang tot de Gorges du Verdon ! Kamperen aan de oevers van het meer van Sainte-Croix heeft vele voordelen:
- De zon van de Provence,
- Het betreden van de prachtige Gorges du Verdon, een van de mooiste canyons van Frankrijk en de schoonheid van de landschappen
- De steden van de dorpen rond het geklasseerde meer: Castellane, Moustiers Sainte Marie, Aiguines...
- Alle watersporten en vrijetijdsactiviteiten verbonden aan het Lac de Sainte-Croix en de Gorges de l'Ardèche: elektrische boot of roeiboot, kano, waterfiets, windsurfen, zeilen, pêche, zwemmen of zonnebaden :-))

Ontdek het in de video Wat te doen bij Lac de Sainte-Croix?

Camping aan de oevers van het meer van Annecy in de regio Rhône-Alpes

Top 5 beste meren om te kamperen  -  visuel 1/1

Van de populairste meren voor kampeerders is het meer van Annecy zeker het meest uitgebreide op het gebied van vakantieactiviteiten. Naast alle watersporten  die op het meer beoefend worden (zeilen, windsurfen, kanoën, kajakken, enz.), is er een ruim aanbod aan watersporten;Het meer biedt een breed scala aan watersporten (zeilen, windsurfen, varen, kitesurfen, kajakken en kanoën, duiken, stand-up paddling, peddelen, enz.)..), je kunt ook lange wandelingen of fietstochten maken, dankzij een fietspad dat bijna over de hele lengte van het resort loopt; fietspad dat bijna helemaal rond het meer loopt, of geniet van culturele uitstapjes, met een bezoek aan het oude Annecy en de omliggende dorpen.

Bestrijk ook Wat te doen bij het meer van Annecy?

Is mag: Mon Jan 22 2024 13:11:00 GMT+0100 (Central European Standard Time)

La Ferme de la Serraz Rhône-Alpes - Doussard visuel 1/1
Camping La Ferme de la Serraz
SUPER DEAL
La Ferme de la Serraz Rhône-Alpes - Doussard visuel 1/1
Le camping 5 étoiles La Serraz se situe en Haute-Savoie et propose une qualité de service haut de gamme à proximité du Lac d’Annecy et avec vue sur les montagnes.

Chalet 4 pers.

Opgegraven Campings.com

555

7 Nuits

Zie de aanbieding

Camping aan de oever van het Lac de Pareloup in de regio Midi-Pyrénées

Top 5 beste meren om te kamperen  -  visuel 1/1

Lac de Pareloup is het 5ème grootste kunstmatige meer van Frankrijk. 11 campings met directe toegang tot Lac de Pareloup wachten op je voor een geweldige vakantie, onder de 86 campings rond het meer. Rondom het meer, dat ook stranden en baaien heeft om te zwemmen, zijn talloze speeltuinen aangelegd. Vissers zullen blij zijn met het visrijke water!

De activiteiten rond het meer worden beschreven op Wat te doen bij Lac de Pareloup?

Le Caussanel Midi-Pyreneën - Canet-de-Salars visuel 1/1
Camping Le Caussanel
SUPER DEAL
Le Caussanel Midi-Pyreneën - Canet-de-Salars visuel 1/1
Bienvenue au Camping Le Caussanel 5* pour vos vacances dans l'Aveyron. Labellisé Les Castels, cet établissement se situe dans un cadre somptueux au bord du Lac de Pareloup. Depuis la piscine vous aurez vue le lac !
Ce 5 étoiles haut de gamme disposent de services et d'équipements qui faciliteront votre séjour.

Zie de camping

Camping aan de oevers van het meer van Chalain in Franche-Comté

Top 5 beste meren om te kamperen  -  visuel 1/1

Het mooiste en grootste meer van de Jura, het meer van Chalain biedt een breed scala aan activiteiten voor een ontspannen vakantie midden in de natuur: wandelingen en trektochten, paardrijden, mountainbiken, accro-branches, zwemmen, pêche, kanoë-kajak...

Décover ook Lac Chalain en vidéo.

Is mag: Mon Jan 22 2024 13:11:00 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Domaine de l'Epinette Franche Comté - Châtillon visuel 1/1
Domaine de l'Epinette
SUPER DEAL
Domaine de l'Epinette Franche Comté - Châtillon visuel 1/1
Envie d’un séjour dans un camping familial en pleine nature ? Le Domaine de l’Épinette est la destination idéale. Situé en pleine nature du Jura, en plein coeur de la région des lacs, il est également bordé par un rivière. Les campeurs désireux de passer un séjour au bord de l’eau seront donc conquis par ces atouts majeurs.

Zie de camping

Derniers articles

Nieuws

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur