Een merk easyvoyage

De mooiste campings ter wereld

Gepubliceerd op: 18 janv. 2024

Hoewel BEAUTIFUL vaak rijmt op CARO, het zeer dure, gewaardeerde, geliefde in het Spaans net zo goed als het dure, het dure, in gewoon Engels het zeer dure, moet je de titel van dit artikel niet zien als een aansporing om te huilen over je laatste vakantie. Zelfs als je die hebt doorgebracht op de familiecamping die je al sinds je kindertijd bezoekt, de camping die verscholen ligt tussen de hoofdweg en het meertje... Met deze top 10 lijst van de mooiste campings ter wereld willen we niet dat je afziet van je volgende verblijf op de camping waar je elk jaar terugdenkt aan je eerste badjes, je eerste barbecues en je eerste liefdes: NEE NEE! Integendeel, dit bescheiden artikel over de mooiste campings is maar voor één ding bedoeld: u helpen andere facetten van kamperen te ontdekken en een paar nieuwe bestemmingen in uw vakantietas te stoppen. En waarom niet, aangezien je maar één keer leeft en sommige (sommige!) niet zo duur zijn, u een idee geven voor een uitzonderlijk verblijf voor een evenement ... op een buitengewone camping. Omdat het reserveren van het mooie, het prachtige en het wonderbaarlijke een ideale manier is om uitzonderlijke gelegenheden te vieren (het terugwinnen van je soulmate? Een gouden bruiloft? Een langverwacht cadeau van schoonmoeder? ). Het is ook de beste manier om het alledaagse leven en zijn vaste gewoonten te waarderen, datgene wat comfort, plezier en veiligheid brengt, zodat je de smaak van een zoete dwaasheid die je misschien maar één keer meemaakt beter kunt waarderen. En als het er alleen maar om ging om je te laten dromen, is er nog nooit iemand doodgegaan! Dus doe je met me mee?

De chicste camping ter wereld ligt op Bali: Sandat Glamping Tenten!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

Voor 210 US dollar per nacht voor twee personen in dalperioden (op het moment van schrijven) kun je het beste, het allerbeste en niets dan het beste verwachten! Het nummer 1 glamping-resort in Indonesië ligt rond het zwembad midden in het Balinese bos, op 1 uur van de stad Ubud, het spirituele en culturele centrum van het eiland, en biedt accommodatie in traditionele houten huizen met bamboedaken die zijn gemodelleerd naar schuren;Het biedt accommodatie in traditionele houten huizen met bamboedaken gemodelleerd naar rijstschuren, of in een reeks luxe safaritenten met wandkleden, houten meubilair, traditionele rijst- en theezetapparatuur en een koningsontbijt. (Zelf)uitgeroepen tot mooiste camping ter wereld, valt niet te ontkennen dat deze camping heel wat in zijn mars heeft...

Mauritius: Camping Lakaz Chamarel, de groenste ter wereld!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

In het hart van de natuurreservaten van de Rivière-Noire kloven, tussen paradijselijke stranden en de bergen van Chamarel, richt deze luxe camping zich op groen toerisme. De lodges met openluchtbadkamers zijn allemaal ingericht met lokale en Indiase stoffen en de chef-kok laat bezoekers kennismaken met de geheimen van de Mauritiaanse keuken. Geniet van 4-sterrenservice terwijl je de lokale cultuur en tradities deelt in de geest van luxe kamperen.

Zuid-Afrika: Jaci's lodges, de smerigste camping ter wereld!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

In het Madkiwe Reservaat trakteer je jezelf op een uitzonderlijke safari van dichtbij naar leeuwen, hyena's, zebra's, antilopen en andere zeldzame vogelsoorten die de geheugenkaarten van je camera verzadigen. Midden in de bush of Afrikaanse savanne heeft Le Jaci's 8 hoge boomhutten ingericht met een ononderbroken uitzicht op de Marico rivier en de drukke bush tucker. En als je hoogtevrees hebt, zijn er tenten met verfijnde decoraties en koninklijke suites in traditionele hutten. De luxe en originaliteit maken het tot een van de mooiste campings ter wereld.

De mooiste camping in Canada: Clayoquot Wilderness Resort!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

Hier is een van de meest geïsoleerde campings ter wereld: midden in de &icirkel van Vancouver, geplant tussen de bergen en de rivier, is de luxe camping alleen bereikbaar via een privévlucht met een watervliegtuig van 45 minuten vanuit Vancouver of een bootovertocht van 30 minuten vanuit Tofino. Eenmaal daar is alles luxe, kalm en voluptueus: tenten verwarmd en verlicht door olielampen met weelderige matrassen, dekbedden zoals je nog nooit hebt gezien, handgemaakte meubels die ruiken naar hout en zilveren gebruiksvoorwerpen.... en dat alles midden in een wildernis waar je benen van af gaan!

Envie de calme?

Een prachtige camping in Australië: Longitude 131°, de meest tribale!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

Je hoeft alleen maar naar deze foto te kijken om overtuigd te zijn: Longitude 131 is zonder twijfel de camping die het best in staat is om contemplatie, meditatie en de meest bijzondere zintuiglijke en spirituele ervaringen te bieden, tegenover Ayers Rock. De camping biedt 15 luxe tenten aan de voet van het rode duin midden in de Aboriginal woestijn, in het Uluru-Kata Tjuta National Park, rondom een zwembad, een SPA, een toprestaurant en met alle services die je van een 5-sterrenhotel mag verwachten.

EcoCamp Patagonia: de sterrencamping in Chili!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

In het Nationaal Park Torres del Paine heeft deze éco-camping é25 « géodésique » écologische koepels geïnstalleerd van waaruit je een van de meest étoilés luchten ter wereld kunt bewonderen. De camping is ook sociaal geëngageerd: alle producten worden lokaal ingekocht en 90% van de werknemers komt uit Puerto Natales, de dichtstbijzijnde stad. Des te meer reden om het comfort van het uitstekende team te waarderen, evenals de excursies naar de vier hoeken van het park, de originele hapjes en diners van de chef met een adembenemend uitzicht op de Monts del Paine. De magie van de plek en de accommodatie hebben ervoor gezorgd dat het een plaats heeft gekregen in onze Top 10 van de mooiste campings ter wereld!

Glamping Airstream in Spanje, de meest retro camping!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

Als je op zoek bent naar een exclusieve en originele camping zonder het contact met de omringende natuur te verliezen, maak dan je dag in een van deze trendy zilveren caravans uit Alozaina, provincie Málaga. De buitenkant is geïnspireerd op de jaren 1930, maar in het moderne interieur ontbreekt het je aan modern comfort: van de volledig uitgeruste keuken en badkamer tot het tweepersoonsbed en de audiovisuele apparatuur... Buiten staan een barbecue en tuinmeubilair naast het hydromassagebad. Een dag op deze camping voor slechts €105 (120 euro) per nacht!

Dichtstbijzijnde camping: Domaine du Colombier, in Frankrijk!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

Onze geliefde zeshoek, zo vol met campings, is ook niet vrij van étoiles, awards en nominaties van allerlei aard. Het bewijs is deze 5-sterrencamping in de Franche-Comté, een van de meest geciteerde en besproken campings op internet. De camping heeft 3 themadorpen die je doen vergeten dat je in Frankrijk bent: het Afrikaanse dorp met zijn houten hutten met rieten daken, het Polynesische dorp met zijn traditionele boerderijen en het Malibu dorp met zijn art-deco huisjes en individuele bubbelbaden. Niets dan ça ?!!

Prachtige camping in Tunesië: camping Yadis Ksar Ghilane, de camping met de meeste palmbomen!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

...of de meest bling-baba tent ter wereld! In het hart van het palmbos van de Ksar Ghilaine Oase in het zuiden van de Tunesische woestijn hebben deze 60 gezellige canvastenten rond het zwembad weinig gemeen met de traditionele leefomgeving van dit wandelende volk. Comfortabele tweepersoonsbedden, eigen badkamers, airconditioning en verwarming wachten op reizigers die terugkeren van hun woestijnverkenning, gevolgd door een traditionele maaltijd in het toprestaurant. Dit kamp doet zijn reputatie van authenticiteit eer aan.

In Zwitserland: Whitepod, de koudste camping!

De mooiste campings ter wereld  -  visuel 1/1

We wisten dat Zwitserland om luxe draait, maar wist je dat het ook iglo's had? En wat meer is, luxe iglo's!? De Whitepods zijn 15 iglo's met 5 canvas daken - waaronder een etnische tent van 40 m2 - aan de voet van de Alpen met uitzicht op het Meer van Genève;man, gezellig interieur, zachte tapijten, houtkachel, waterkoker en Savoyaardse fondue weggespoeld met Jura wit (nou ja, dat is optioneel)! En wat als Zwitserland een bestemming aan het einde van de wereld zou worden?

Derniers articles

Nieuws

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur