Een merk easyvoyage

Top 10 plaatsen om te bezoeken in de Provence

Gepubliceerd op: 13 nov. 2023

Provence is ontegenzeggelijk een van de mooiste regio's van Frankrijk. Het heeft prachtige landschappen, een opmerkelijk erfgoed cultuur en tradities. Je zult zeker geen tijd om alles te doen, er is zoveel te zien! Daarom, om u te helpen onze top 10 van bezienswaardigheden in de Provence. plaatsen om te bezoeken in de Provence

La Sainte-Baume

Het Massif de la Sainte-Baume, vlakbij de stad Saint-Maximin, mag je niet missen! Het is een belangrijk bedevaartsoord dat Saint-Louis, twee pausen en Louis XIV heeft verwelkomd. Zelfs als je niet gelovig bent, zul je versteld staan van de schoonheid van deze plek en haar geschiedenis. Om het Massif te bereiken, waar zich de grot van Sainte Marie-Madeleine bevindt, kun je deelnemen aan een wandeling door een bos vol legendes! Uiteindelijk kom je aan op deze heilige plek waar je wordt verwelkomd door Dominicaanse zusters en broeders.

De Provence

Les Baux de Provence is een absoluut schitterend dorp! Hier kun je wandelen, het middeleeuwse kasteel bezoeken, maar mis vooral de Carrières des lumières niet! Je bezoek voert je door kalksteengrotten die ooit werden gebruikt voor de verkoop. Elke tentoonstelling toont een andere kunstenaar en een andere collectie. Je kunt door de grotten wandelen en de werken van de kunstenaars op een andere manier bekijken, omdat ze op de wanden van de grot worden geprojecteerd en tot leven worden gebracht door een spel van geluid en licht.

Paleis van de Pausen

Het Palais de Papes d’Avignon is een weelderige locatie met een rijke geschiedenis die zijn stempel heeft gedrukt op de Provence. Je kunt dit 14e-eeuwse symbool van het christendom natuurlijk in groep bezoeken, met behulp van een rondleiding, maar je kunt ook je eigen gang gaan! Met zijn 25 zalen die open zijn voor het publiek, gotische architectuur, prachtige tuinen, tentoonstellingen en prachtige fresco's is er genoeg te doen!

Mucem

Het museum is het emblematische museum van de stad Marseille. Hoewel het erg klein is, heeft het zich weten te onderscheiden door de locatie, de architectuur en de kwaliteit van de tentoonstellingen. Het ligt vlakbij Fort Saint-Jean en kijkt uit op zee. Hier kun je de belangrijkste etappes van de mediterrane beschavingen en tijdelijke tentoonstellingen ontdekken.

Lavendel routes

Lavendel is een van de belangrijkste emblemen van de Provence. Ontdek de velden waar lavendel wordt verbouwd door een kleine roadtrip te organiseren. Reis over 1000 km weg tussen Sainte-Victoire, de Gorges du Verdon, de Vercors… Deze zintuiglijke reis zal een heerlijk moment zijn om met het gezin of met z'n tweeën door te brengen.

Kasteel van Grignan

Het château de Grignan heeft een rijke geschiedenis, er hebben belangrijke persoonlijkheden gewoond en het is te weinig bekend bij het grote publiek. De gouden eeuw was toen de Markies van Grignan en zijn vrouw Françoise-Marguerite, dochter van de Markiezin van Sévigné, er hun intrek namen. Tijdens je bezoek kun je de architectuur van dit kasteel met uitzicht op het charmante dorpje Grignan bewonderen en de sporen ontdekken die de markiezin van Sévigné tijdens haar bezoeken heeft achtergelaten. Nog ongelooflijker is het om een deel van de correspondentie tussen de markiezin en haar dochter te ontdekken.

Het atelier van Cézanne

Kom en ontdek het geboortehuis van de beroemde schilder Paul Cézanne! Geïnspireerd door de landschappen van de Provence, de kleuren en de Mont Sainte-Victoire, maakte hij enkele van zijn werken in dit atelier. Tijdens je bezoek kun je je onderdompelen in de geschiedenis, je een voorstelling maken van de omstandigheden waarin de schilder werkte en in zijn huid kruipen.

De vestingwerken van Vauban in Briançon

Als je deze vestingwerken nog nooit hebt gezien, zul je zeker versteld staan! Deze stad in het hart van het skigebied van Serre-Chevalier, diep in de Hautes-Alpes, is gebouwd rond deze vestingwerken. Je kunt er naartoe gaan en het deel van de oude stad van Briançon bezoeken dat zich daar nestelt. Je zult gecharmeerd en verrukt zijn door deze stad!

De stad Menton

De stad Menton staat vooral bekend om zijn fête du citron en als je de kans krijgt om het bij te wonen, is het’absoluut ongelooflijk! Met sculpturen gemaakt van citroenen en sinaasappels, garens en confetti, is het een echt feest! Deze stad op de grens met Italië zal je een dolce vita gevoel geven met zijn zomerse sfeer, kleurrijke gebouwen en boulevard. In de Provence mag je de stad Menton niet missen!

De stad Aix-en-Provence

De stad Aix-en-Provence is een van de meest representatieve van de Provençaalse tradities. Aix-en-Provence is een charmante stad waar je heerlijk kunt slenteren, de vele winkels kunt bezoeken en de karakteristieke architectuur kunt bewonderen. Maar Aix-en-Provence is vooral een stad die bekend staat om zijn cultuur. Je kunt in het bijzonder een bezoek brengen aan het Caumont Art Centre, waar een aantal zeer mooie tentoonstellingen worden gehouden van bekende kunstenaars zoals Botero en Turner. Er is ook het Granet-museum, waar je een voorstelling naar keuze kunt bijwonen in het prachtige Grand Théâtre de Provence.

Derniers articles

Nieuws

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie