Een merk easyvoyage

Top 10 bezienswaardigheden in Marseille!

Gepubliceerd op: 9 nov. 2023

Welkom in de beste stad van Frankrijk! Aan de oevers van de Middellandse Zee, in het zuiden van Frankrijk, is de Phocaeïsche stad Marseille rijk aan cultuur en traditie. Deze kosmopolitische stad is altijd een plaats van welkom geweest, maar ook van doorgang. Haar blauwe lucht, de stranden, de gastronomie, het geluid van krekels en het zuidelijke accent zullen je zeker bekoren. Hier zijn 10 niet te missen plekken om te ontdekken als je deze havenstad bezoekt. havenstad.

Mand

Dompel jezelf onder in de oudste wijk van de stad: Le Panier. Het is een wijk die al meer dan 2000 jaar bewoond is! Met zijn grote aanbod aan cafés en bijzondere winkels is het een trendy ontmoetingsplek geworden voor zowel inwoners als toeristen. Niet alleen dat, maar Le Panier is ook een geweldige plek om te slenteren door de kleurrijke steegjes en trappen die door de okerkleurige stenen huizen kronkelen. Als je zin hebt, ga dan naar het Vieille Charit&e; museum midden in Le Panier.

De basiliek van Notre-Dame de la Garde

De basiliek Notre-Dame de la Garde is een van de meest emblematische figuren van Marseille. Ze torent boven de stad uit op de top van de heuvel La Garde en staat bekend als de "Bonne Mère" om te waken over zeelieden, vissers en alle inwoners van Marseille. Op de heenweg geniet je van een adembenemend uitzicht over Marseille en op de terugweg word je overweldigd door de schoonheid van haar décor.

De MUCEM

Na de basiliek te hebben bekeken, ga je naar het Mucem. Het eerste grote nationale museum gewijd aan de Middellandse Zee is een must in Marseille! Het museum biedt permanente en tijdelijke tentoonstellingen over het thema van de Middellandse Zee en haar beschavingen.

De oude haven

Wandel langs de kust naar de Vieux Port. Geniet van een moment van rust terwijl je langs de emblematische jachthaven van de stad wandelt. Neem plaats op een terras, nip van een “mentalo” en het’tijd om de beroemde bouillabaisse te proeven.

Als Kasteel

Vanuit de Vieux Port neemt u een boot van Marseille naar het château d’If om het te bezoeken. Het château d’If is een é vesting vol geschiedenis, die&e tot de verbeelding van velen heeft gesproken! Dit kasteel, dat op de eilanden van Friuli ligt, werd door zijn ligging al snel omgevormd tot gevangenis. Maar nog ongelooflijker, het was hier dat de schrijver Alexandre Dumas een deel van zijn verhaal tekende in de beroemde Graaf van Montecristo! Het Château d'If is een must-see!

Cours Julien

Welkom in het quartier des créateurs! Het is een “bobo” wijk van de stad en tevens de grootste wijk in Frankrijk die gewijd is aan straatkunst. Slenter er rond op zoek naar de beste koopjes en laat je meeslepen door de ongewone en unieke sfeer van deze kleurrijke wijk. Je vindt er verschillende markten, waaronder een creatieve markt, een biologische markt, een boerenmarkt en een markt op de vlakte. Kortom, een levendige en gezellige wijk die 100% Marseille is!
Een kleine gastronomische onderbreking tijdens je reis: zon, een tent, een café en waarom niet een ongewoon gerecht? Hier vind je de beste cupcakewinkel van Marseille: Mademoiselle Cupcakes!

De Prado

Het strand is ongetwijfeld de topkwaliteit van de stad. Dus wat is een betere plek om te bezoeken dan het Prado! Ga naar het standbeeld van David voor een rustige middag op het strand. Het voordeel van het klimaat van Marseille is dat het strand in alle seizoenen een ideale plek is om naartoe te gaan! Strek je uit, zwem, geniet van een ijsje en profiteer van de heerlijke zon van Marseille, die aangenaam voelbaar is dankzij het unieke mediterrane klimaat.


Het Stade-Oranje Vélodrome

Je weet waarschijnlijk wel dat het voetbalteam van Marseille, Olympique de Marseille, de belangrijkste vertegenwoordiger van de stad is! Het is zelfs onmogelijk om Marseille te bezoeken zonder een van hun wedstrijden en het enthousiasme van hun supporters te zien. Je kunt kennismaken met supportersclubs zoals de South Winners en het Commando Ultra 84. Een echte Marseille-sfeer die je nergens anders vindt!

Redactioneel advies'

Si vous êtes supporter du PSG ne le faites pas savoir ! On vous aura prévenu...

La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1
Camping La Baie des Anges
SUPER DEAL
La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1

De camping Baie des Anges is een luxe familiecamping in La Ciotat, in de regio PACA. Dit is een prachtige camping op slechts 800 meter van de zee, die schaduwrijke plaatsen tussen water en groen biedt, onder de zuidelijke zon.

De camping heeft een uitzonderlijk waterpark, bestaande uit een groot sportzwembad van 25 m2 met een dubbele glijsensatie die het geluk van volwassenen maar ook van kinderen maakt. Voor de kleintjes is een peuterbad beschikbaar, zodat ze zich kunnen vermaken in hun eigen kleine zwembad.

Een fitnessruimte en bodybuilding is beschikbaar voor vakantiegangers die fit willen blijven tijdens de vakantie. Het is een cardio-trainingsruimte volledig uitgerust en gratis toegang vanaf 18 jaar. De kamer is voorzien van airconditioning en uitgerust met essentiële en essentiële machines zoals elliptische trainers, roeiers of loopbanden.

Voor degenen die liever ontspanning en anders voor zichzelf zorgen, is er een schoonheids- en wellnessruimte die volledig is gewijd aan ontspanning en esthetiek. Er zijn massages voor optimale ontspanning, lichaams- en gezichtsbehandelingen, evenals haar- en make-updiensten die worden aangeboden door gekwalificeerde professionals.

De goede sfeer speelt zich af op camping Baie des Anges die bij Homair-vakanties hoort. Veel leuke activiteiten worden gehouden voor volwassenen maar ook voor kinderen. Het landgoed biedt thema-avonden en maaltijden, shows, spelletjes in het zwembad, dansavonden of karaoke-avonden. Een miniclub staat ook ter beschikking van kinderen vanaf 6 jaar en belooft sportieve activiteiten, plezier en artistiek dankzij ervaren animators.

De camping biedt verschillende soorten volledig uitgeruste stacaravans met alle comfort die nodig zijn voor een optimale vakantie met familie, koppels of vrienden.

Zie de camping

Vallon des Auffes

De Vallon des Auffes is ongetwijfeld een van de charmantste plekjes van Marseille. Het ligt aan de Corniche Kennedy en is in feite een kleine haven omringd door vissershuizen die het een echte identiteit geven. Je kunt er ook de brug bewonderen die eroverheen loopt, een wandeling maken langs de corniche en ontspannen op het Catalaanse strand. Je zult onder de indruk zijn van de authenticiteit van de haven Vallon des Auffes, die zo kenmerkend is voor de charme van Marseille.

 

De Calanques

Want wie Marseille zegt, zegt calanques, je kunt geen dag in Marseille doorbrengen zonder ze te ontdekken! De Calanques de Marseille zijn stuk voor stuk even mooi. Ze worden gekenmerkt door hun turquoise water en hebben een ongelooflijke onderwaterflora. Dit rotsmassief bestaat uit een opeenvolging van baaien die zich uitstrekken van Marseille tot Cassis, een afstand van 20 km. Van deze 26 baaien zijn sommige makkelijker te bereiken dan andere, maar één ding is zeker: het is onmogelijk om niet overweldigd te worden door de schoonheid van deze natuurlijke omgeving.

De mooiste campings à Marseille

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie