Een merk easyvoyage

De gerecyclede, milieuvriendelijke kartonnen tent

Gepubliceerd op: 8 déc. 2023

Voor kortstondige kampeerevenementen is hier eenleuke en milieuvriendelijke nieuwigheid: de kartonnen tent, 100% gerecycled, 100% recyclebaar!

Wat is het nut van een wegwerptent? Nou, precies om hem weg te kunnen gooien (in een container, niet op het platteland, begrijpelijk) zonder de planeet te vervuilen. zonder de planeet te vervuilen.

Het concept kwam uit de hoofden van 2 jonge Denen die gewend zijn aan muziekfestivals in hun land en die merkten dat een op de vier festivalgangers (!!) zijn tent achterlaat. Is het een kater, luiheid of tijdgebrek dat hen ervan weerhoudt hun tent op te vouwen en mee te nemen? Een beetje van alle drie, zeker. In ieder geval worden er in Denemarken elk jaar bijna 25.000 tenten achtergelaten. Als je bedenkt dat er in Frankrijk 10 keer meer mensen wonen dan in Denemarken, kun je je voorstellen hoeveel tenten er elk jaar in Frankrijk worden achtergelaten! Het is niet allemaal even leuk !

Om dit probleem op te lossen, hebben onze twee jonge Denen de Kartontent tent uitgevonden. Maar wie gebruikt er tegenwoordig nog een wegwerptent?

De voordelen van de kartonnen tent van Kartent

De Kartentent is gemakkelijk op te zetten en af te breken. Je gaat er à twee in met al je spullen. Het is personaliseerbaar (viltstift, potlood, labels...), dus verwen jezelf.

Omdat hij van karton is gemaakt, blijft hij veel koeler in de ochtendzon dan een conventionele tent en wordt hij niet warm.

Het plezier van binnenslapen is aan jou.

Hoewel de tent van karton is, blijft hij perfect waterdicht, ondanks zware regenval. De fabrikanten verzekeren ons 4 dagen totale waterdichtheid als het in de regen blijft staan.

De kartonnen tent is daarom ideaal voor een groot kampeerevenement: een bruiloft, een familiefeest, een paar dagen met vrienden, een festival....

De gerecyclede, milieuvriendelijke kartonnen tent  -  visuel 1/2
De gerecyclede, milieuvriendelijke kartonnen tent  -  visuel 2/2

Bestel uw Kartentent

U kunt het natuurlijk online bestellen, voor thuis, een festival, een camping évènement éphémère.

>> Ga naar kartent.

Waar slapen in een kartent in Frankrijk?

De gerecyclede, milieuvriendelijke kartonnen tent  -  visuel 1/2
De gerecyclede, milieuvriendelijke kartonnen tent  -  visuel 2/2

Er zijn steeds meer festivals die kartonnen Kartenten beschikbaar stellen voor festivalgangers.

Bijvoorbeeld de Armada de Rouen, waar in juni 's werelds grootste zeilschepen samenkomen in de haven van Rouen.

In 2019 had de Armada een drijvende camping geïnstalleerd op een ponton in de Seine, midden tussen de boten!

De tenten worden vanaf maart aangeboden op de website van het toeristenbureau van Rouen (snel, snel, even terug) voor 80 euro per nacht, met alle comfort en ontbijt. Klasse.

Deze camping is vooral à bestemming voor fietsers die naar à de Aramada en vélo komen. Er zijn douches en toiletten op de camping, evenals een parkeerplaats met nachtbewaking.

Het festival de Beauregard bij Caen nodigt zijn festivalgangers uit in het hart van een kasteel en biedt hen 4 dagen lang fête, muziek, gezelligheid...

Een echte aanrader!  

Derniers articles

 

Ik heb geen auto, waar kan ik kamperen?

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur