Een merk easyvoyage

Top 10 dingen om te doen in de Vendée!

Gepubliceerd op: 20 sept. 2023

Bijgewerkt: 10 oct. 2023

Nieuwsgierig naar de Vendée? Aarzel dan niet om deze regio, rijk aan geschiedenis, erfgoed en cultuur en adembenemende landschappen, te verkennen. Tijdens je verblijf zul je zeker verschillende activiteiten willen ondernemen. En dat is maar goed ook, want we hebben 10 activiteiten voor je geselecteerd om te doen in de Vendée, je zult er zeker minstens een kiezen!


Puy du Fou

Dit themapark, wereldberoemd, biedt shows waaronder de beroemde Cinéscénie. Levensgrote shows wachten je op op 23 hectare grond, met meer dan 2500 acteurs, waaronder de inwoners van het dorp: de puyfolais. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Vikingen, de circusspelen van de Romeinse gouverneur, flamenco en ridderschap! Mis het niet tijdens je verblijf in Vendée.

Puy du Fou : billet d'entrée 1 journée
1 jour - coupe-file
SUPER DEAL
Inclus
- Billet d'entrée
- Accès à tous les spectacles et activités
- Spectacle nocturne "Les Noces de Feu" (sous réserve de disponibilité)
- Traductions en direct sur l'application mobile
- Parking

42

par personne

J'achète mon billet

O'gliss Park

Bent u op zoek naar spanning en sensatie? Ga dan naar het O’gliss waterpark! Het ligt op een paar minuten van de stranden van de Vendée en is een van de grootste waterparken van Frankrijk. Geniet van een hele dag plezier, ontspanning en verfrissing.

Dierentuin Les Sables d'Olonne

De volgende activiteit zal jong en oud aanspreken: ga naar de dierentuin! Ontdek verschillende diersoorten van over de hele wereld, waarvan sommige uniek en zeldzaam zijn.

Kasteel van Tiffauges

Wanneer u toch op doorreis bent, breng dan een bezoek aan het oude kasteel Médiéval in Tiffauges. Ver weg van de sfeer van de beruchte moordenaar die er woonde, "Blauwbaard", herbergt het kasteel nu een reeks voorstellingen en collecties, waaronder dialectische oorlogsmachines en een alchemiecentrum. Ontdek en dompel jezelf onder in de geschiedenis van het grootste middeleeuwse fort in het westen, waar een breed scala aan activiteiten wordt aangeboden: live afvuren van oorlogsmachines in actie, films, oude spellen…

Is mag: Wed Sep 20 2023 13:42:37 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Le Bel Air Pays de Loire - Sables-d'Olonne visuel 1/1
Camping Le Bel Air
SUPER DEAL
Le Bel Air Pays de Loire - Sables-d'Olonne visuel 1/1

Studio 4 pers.

Opgegraven Campings.com

179

7 Nuits

-46%

Zie de aanbieding

Het eiland Noirmoutier

Vanuit de haven van Beauvoir-sur-Mer kunt u Noirmoutier ontdekken via de brug of de doorgang van Gois. Wandel langs de fijne zandstranden, geniet van de sfeer in de verschillende havens en ontdek het kasteel van Noirmoutier en de windmolens. Als je een natuurliefhebber bent, zul je dol zijn op het natuurreservaat op het eiland! De website van île biedt ook een rondleiding van een dag door het île.

Bezoek voor meer informatie Wat te doen op het île van Noirmoutier?

De kwelders

De beroemde zoutmoerassen van de Vendée zijn zeker een bezoek waard. Op verschillende plaatsen langs de kust van de Vendée kun je de zoutpannen ontdekken. Bovendien bieden de zoutproducenten tijdens het toeristenseizoen rondleidingen door hun kwelders aan, zodat je hun knowhow kunt ontdekken.

Een boottocht

Laat je tijdens je vakantie in de Vendée meeslepen door de zeewind van de kust van de Vendée. Je kunt een excursie boeken met een gids of je eigen boot huren. De tweede optie geeft je meer vrijheid, maar doe wat je wilt. Maak van de gelegenheid gebruik om het Marais Poitevin of de Sables d’Olonne te bezoeken.

Zeilboten

Probeer de unieke ervaring van het strandzeilen. Ga naar de Barre de Monts waar uitgestrekte natuurlijke stranden die ongerept zijn gebleven ideaal zijn voor deze zanderige activiteit. Vanaf 8 jaar en ongeacht je niveau staat deze activiteit, die voor iedereen toegankelijk is, garant voor sterke sensaties die worden gedragen door de wind. Als je niet overtuigd bent, zijn er genoeg andere activiteiten mogelijk op het strand, zoals kajakken, paddleboarden en vliegeren.

Vlieg een ultralight

Op zoek naar een bijzondere ervaring? Ga er even tussenuit en vlieg met een microlight! Het is niet alleen origineel, maar ook een zeer rendabele manier om over de Vendée te vliegen: kust, bocage, vlaktes en moerassen. Dus, klaar om te vliegen?

Atlantic Wake Park

Als je plezier wilt maken en de geneugten van watersport en wateractiviteiten wilt ontdekken, ga dan naar het aquatische recreatiepark, dat voor iedereen toegankelijk is! Het recreatiepark heeft een 750 meter lang waterskigebied waar je kunt wakeboarden, kneeboarden, wakeskaten en waterskiën. Er is ook een groot Warrior Game met verschillende parcours voor alle moeilijkheidsgraden, stand-up paddles, waterfietsen en natuurlijk het strand. Er is ook een tentgedeelte, een restaurant en een bar zodat je optimaal van je dag kunt genieten.

De mooiste campings en Vendée

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie