Een merk easyvoyage

De belangrijkste steden van Frankrijk om te bezoeken

Gepubliceerd op: 8 déc. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

Ik herinner me een tijd waarin kamperen rijmde op Goedemorgen jolie fleur of Goedemorgen Pâquerette, de mooie koe met de bloemrijke naam, een tijd waarin we onze verwrongen, roestige oude stekels stenigden in een groen veld waar de rivier stroomde, de vogels zongen en de zon scheen. Kortom, groen kamperen, zoals we zeiden. Want daar ging het toch allemaal om?  

<>Ver weg van het lawaai en de geur, weg van de drukte en vergeet, al was het maar voor een weekend, de dagelijkse routine van de dappere meneer Hulot. Dat waren de dagen van technicolour en driedelige pakken. Ja, dat was het; want de trend is verandering, en de verandering is een terugkeer naar stedentrips. Het is tenslotte niet zo slecht, dus waarom niet blijven? De trend is zo hot dat veel kunstenaars zijn begonnen met het bedenken van campings op de daken van wolkenkrabbers, zoals in New York, of met het bezetten van vrijgekomen plekken rond treinstations, zoals in het hippe Berlijn.

Terwijl de trend in Frankrijk maar langzaam op gang komt, is er een duidelijke vraag onder kampeerders om er even tussenuit te gaan en te genieten van een eenvoudiger, rustieker onderkomen, een verandering ten opzichte van het hotel dat te gewoon is geworden en sûrementeel minder funky. Hoewel de keuze voor kamperen in de stad voornamelijk gebaseerd is op economische criteria, weerspiegelt het ook een behoefte aan verandering, een verlangen om een meer ontspannen levensstijl te ervaren en een verlangen om het beste uit de stad te halen;Het weerspiegelt ook een behoefte aan verandering, en de wens om een vrijere levensstijl te ervaren dan de levensstijl die het hele jaar door wordt geleefd, terwijl men profiteert van alle activiteiten in het stadscentrum, en vooral van het nachtleven. Kortom: Homo-citadinus speelt graag Cromagnon op de open weg! En dat is maar goed ook, want er zijn genoeg open ruimtes - en zelfs groene ruimtes! - in steden en stadsregio's die wachten om gevuld te worden door ingenieuze projecten om vakantiegangers, reizigers en andere nostalgische gaskampeerders van heinde en verre te huisvesten... (Maar terwijl we wachten tot stedelijk kamperen terrein wint in onze steden, kunnen we ons verheugen op het bestaan van vele - en steeds talrijker wordende - campings in de onmiddellijke nabijheid van onze stadscentra: ruimten die openstaan voor zowel het nabijgelegen platteland als de stadsrand. Is dit wat u zoekt? Nou, hier zijn een paar adressen en tips om u te helpen bij het organiseren van uw volgende vakantie in de grootste steden van Frankrijk:

Kamperen onder de Eiffeltoren?

De belangrijkste steden van Frankrijk om te bezoeken  -  visuel 1/1

Parijs camping: absoluut on trend!

Wens je als eerste met de lift van de Eiffeltoren te gaan, sta je op het punt om je Canadese 12-zits op de Champs de Mars te planten? Stop! Er zijn campings Parijs ! Of je vakantie kan eronder lijden! Er zijn verschillende campings in de directe omgeving van de Eiffeltoren - ja, ja! Kijk zelf maar le Camping Paris Est 3 étoiles à Champigny-sur-Marne : à 10 min. van Parijs, tegenover het Bois de Vincennes, aan de beroemde oevers van de Marne waar nog enkele goede oude guinguettes staan. En iets verder weg,  de internationale camping van Maisons-Laffitte 4 étoiles is gevestigd é op een île midden in de Seine à op 10 minuten à voet van het station van Maisons-Laffitte (RER A), vanwaar u in 20 minuten in het centrum van Parijs bent en in 50 minuten in het Park Disneyland Parijs!

Een camping voor de deur van een brasserie in Lyon?

De belangrijkste steden van Frankrijk om te bezoeken  -  visuel 1/1

Bij Lyon, défaut du tire-bouchon, profiteer van de weinige files tijdens het kamperen!

camping à Lyon : tussen wijngaarden en de kades van Saône, het kan! Au camping International de Lyon 4 étoiles à Dardilly, je êtes à  16 minuten van het centrum van Lyon en je geniet van het zwembad en de speeltuinen voor  volwassenen, tieners en minima. En als je in de frontlinie van de wijngaarden wilt staan, dan is Anse the place to be de camping  Les Portes du Beaujolais 4 étoiles, die niet alleen de wegen van Frankrijks beroemdste Appellation d'Origine openen, maar ook die van het nachtleven van Lyon, want het stadscentrum à ligt op slechts 30 minuten van de camping!

Kamperen in Marseille: Kamperen op de Canebière?

De belangrijkste steden van Frankrijk om te bezoeken  -  visuel 1/1

Betuig à de bron...van Pastis!

Bon, je vous accOrdE -à prononcer avec l'accent chAntant de Marius- vous ne trouverez pas de camping ni sur le Vieux Port fraîchement réaménag;, ni sur la Ca, sur la Canebière, où vous attend la boutique de l'OM. Ja, maar La Couronne Sainte-Croix, dat misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, is een charmante gemeente op slechts 6 km van het Parc Longchamps, de wijk Plaine en de bekende wijk Panier. Het is dus gemakkelijk om een camping in de buurt van Marseille te vinden. En in La Couronne vindt u maar liefst 2 gezellige campings waar u kunt genieten van de pastis-pièce sfeer waar wij zo van houden: aan de poort van de Camargue en de Vallée des Baux de Provence, de camping Pascalounet 2 étoiles biedt directe à toegang tot de zee en je bevindt je ook in een pôle-positie om vanuit Marseille de Calanques-route te volgen. En  de camping Lou Cigalon 2 étoiles biedt u directe toegang tot de calanque en het haventje van Tamaris, op 3 km van het centrum van het dorp, met een zwemparadijs: om u van dienst te zijn.

Is mag: Fri Dec 08 2023 15:19:16 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Pascalounet Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Couronne - Ste Croix visuel 1/1
Camping Pascalounet
SUPER DEAL
Pascalounet Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Couronne - Ste Croix visuel 1/1

In de regio PACA, in het departement Bouches-du-Rhône, ontmoet de tweesterrencamping Pascalounet u in het westen van Marseille, aan de beroemde Côte Bleue, in de badplaats La Couronne, behorende tot de gemeente van Martigues, voor een verblijf onder het teken van zon en ontspanning, op minder dan 100 meter van de zandstranden van Saulce en Sainte-Croix.


Op deze familiecamping met directe toegang tot de Middellandse Zee, kunt u verblijven in stacaravans of bungalows, type Standard, Comfort of Premium - met zeezicht en inclusief tv - die plaats bieden aan 2 tot 6 vakantiegangers of in Tithomes, bungalowtenten van 4 tot 5 plaatsen, allemaal geflankeerd door een terras met tuinmeubelen. Afgeschermde, zonnige, halfschaduw of schaduwrijke plaatsen, met toegang tot water en elektriciteit, zijn ook voorzien om uw caravans, campers en tenten te ontvangen. NB: verhuur van woonlocaties in het jaar mogelijk!


Het strand met directe toegang zal ongetwijfeld de bevoorrechte plek van uw vakantie zijn om te zwemmen en vissen in overvloed, evenals verschillende wateractiviteiten dankzij de partnerstructuren van de camping. Tussen twee momenten in het water kunt u zich vermaken op deze camping omringd door pijnbomen door zijn bowlingbaan en een speeltuin voor de allerkleinsten. Tijdens het hoogseizoen wordt wekelijks een workshop voor uw kleintjes aangeboden, een leuke animatie voor het hele gezin en een gezellige avond om op het circuit te waggelen.

Voor maaltijden is er een snackbar en een brood- en gebakwinkel op aanvraag.


Van deze camping tot het warme welkom, maak wandelingen om de kreken en kreken rondom de wildernis te ontdekken, breng een dag door in de Camargue om de vele charmes te bewonderen en mis niet om een dag door te brengen in de dynamische Phocean-stad!

Stacaravan 2 pers.

Opgegraven Campings.com

382

7 Nuits

-20%

Zie de aanbieding

Kamperen in Bordeaux: Kamperen onder de fontein Place des Quinconces?

De belangrijkste steden van Frankrijk om te bezoeken  -  visuel 1/1

Tussen stedenbouw en traditie: Bordeaux

Eén camping; Bordeaux, ja, maar wat voor een! Le Camping du Lac 4 luifels geven u de sleutel tot de stad (op slechts 8 km) en tot de velden! Of liever het meer, met zijn waterfaciliteiten, sportactiviteiten, visplekken en zelfs zijn winkelcentrum. En in Madirac, op 20 km van de kades van Bordeaux, met een alternatief nachtleven en landelijke uitzichten overdag, vind je de camping Bel Air 3 campings, in het hart van de regio Entre-deux-Mers, vlakbij Créon, omringd door Châteaux, Bastides en historische monumenten.

Le Vilage du Lac Aquitaine - Bordeaux visuel 1/1
Camping Le Vilage du Lac
SUPER DEAL
Le Vilage du Lac Aquitaine - Bordeaux visuel 1/1
Beste kampeerders! Als u op zoek bent naar een camping in de buurt van de stad Bordeaux, is hier voor u Camping Village du Lac 4 * geselecteerd. Deze high-end camping ligt aan een meer in een bosrijk park, op 8 km van Bordeaux, met bus naar de tram van de stad.

Een 4-sterrencamping aan de voet van Bordeaux met meerstrand en zwembad


In uw camping Village du Lac 4 * gaat u in een paar stappen van het meer naar het zwembad. De camping heeft een buitenzwembad omgeven door een solarium met ligstoelen waar u kunt zonnebaden. Kinderen zullen veilig baden in het peuterbad.

Om te blijven, kies nu uw vakantiehuis of vakantiehuis elk comfort met tv en wifi. De huisjes voor twee volwassenen en een kind hebben een verhoogd terras en de 5-persoons modellen hebben een gemeubileerd houten terras. De chalets 4 of 6 plaatsen hebben een overdekt terras. De 6-persoons vissershutten hebben een groot, verhoogd houten dek.
Campers die loyaal zijn aan hun tent of caravan zullen vlakke en afgebakende locaties vinden. Plots met camperafvoeren en elektrische terminals zijn ook beschikbaar.

Op uw camping 4 * The Village du Lac vindt u een volleybalveld, een multisportveld, pingpongtafels en een activiteitenruimte waar u veel activiteiten zult vinden. Kinderen zullen hun buitenspeeltuin hebben.

En voor Sustenter biedt de camping een supermarkt en een gastronomisch restaurant.

Zie de camping

Kamperen in Toulouse: Kamperen in het centrum van de hoofdstad?

De belangrijkste steden van Frankrijk om te bezoeken  -  visuel 1/1

Urban camping à Toulouse

À Toulouse, de roze stad die ruikt naar viooltjes, cassoulet en empanadas  en andere lekkernijen latinos, tussen gotische en romaanse kerken en multiculturele festivals, vindt u 2 intramurale campings die het hele jaar geopend zijn: Le Camping La Bouriette 2 écanvas en Le Camping du Rupé 3 étoiles. De eerste ligt in de wijk Saint-Martin-du-Touch, op twee minuten van het centrum van Toulouse, en de tweede in het noorden van Toulouse, op de Base verte de Sesquières. Beide zijn gemakkelijk te bereiken vanaf het Canal du Midi en de "voie verte", waar je kunt joggen, fietsen of een tochtje langs de rivier kunt maken naar Sète en vervolgens Montpellier!...

...en kamperen in Montpellier aan de poort van de Polygone?

De belangrijkste steden van Frankrijk om te bezoeken  -  visuel 1/1

Als kamperen rijmt op winkelen!

Winkelliefhebbers, hou je vast, want je kunt de designerboetieks van het oude Montpellier bestormen, evenals de merkwinkels in de tempel van de mode: de Polygone, allemaal in camping ! Bovendien kunt u genieten van de nabijgelegen zee: is het leven niet geweldig?  Camping Le Plein air des Chênes 4 étoiles à Clapiers, ligt op slechts à 9 km van het centrum van Montpellier en met zijn 1200 m2 water, zijn glijbanen, zijn jacuzzi en zijn ligweide op het mineraalstrand zou het je meer dan tevreden moeten stellen. Tenzij je het eens probeert le camping Le Parc 3 étoiles à Lattes : een rustige, schaduwrijke familiecamping op 4 km van de stranden en op slechts 10 km van Panama Cafe, Bellano, Heat Club, Milk, Huit, L'Apollo Jazz.... en ik geef je een lijst met clubs voor het nachtleven van Montpellier!

De mooiste campings en Frankrijk

Derniers articles

Nieuws

 
Vendays-Montalivet

Het nieuwe Zen zwembad 💦 alleen voor volwassenen, op Camping Medoc-Plage opent in juli!

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Italie