Een merk easyvoyage

De 5 mooiste stranden in Zuidoost-Frankrijk

Gepubliceerd op: 23 oct. 2023

Bijgewerkt: 20 févr. 2024

De zuidelijke regio is prachtig! Maar wat is er in de zomer heerlijker dan genieten van de zee en de zon van de de Middellandse Zee? Tussen Nice, Cannes, St-Tropez en Marseille is de keuze groot en je hebt geen tijd om je te vervelen! en je zult geen tijd hebben om je te vervelen! Maar waar moet je heen? Wat is de beste keuze? Om je te helpen kiezen onze top 5 stranden in Zuidoost-Frankrijk!

Figuerolles baai - la Ciotat

Ga naar de stad La Ciotat, net buiten Marseille, en wandel vervolgens naar de Calanque de Figuerolles, een waar natuurwonder! Als je de trappen afdaalt naar het kleine strand, word je overweldigd door het landschap. Leg je handdoek neer en bewonder de donderende rotsen en de prachtige blauwe zee. Als je trek hebt, kun je terecht in het kleine restaurant, dat een prachtig uitzicht op de calanque biedt!

Saint Clair strand - Le Lavandou

Het strand van Saint Clair is ongetwijfeld een van de mooiste van Zuidoost-Frankrijk. Gelegen in Le Lavandou, een zeer populaire plek vanwege de schoonheid van het landschap en de ongelooflijke kleur van het water, zul je hier zeker een onvergetelijke tijd beleven! Dit fijne zandstrand ligt op minder dan 1,5 km van het stadscentrum van Le Lavandou en staat ook bekend als "La Perle". Hier kun je de zonsopgang bekijken, duiklessen nemen en langs het kustpad wandelen. Het strand van Saint-Clair wacht op je!

Boulevard Notre-Dame - Eiland van Porquerolles

In het zuidoosten van Frankrijk is de île van Porquerolles echt een aanrader! Het staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid en je kunt er heerlijk luieren op het strand van Notre-Dame. In 2015 uitgeroepen tot mooiste strand van Europa, zul je overweldigd worden door de schoonheid van het doorschijnende turquoise water. Vanuit het dorp is het slechts 25 minuten rijden naar het strand. Het strand van Notre-Dame mag je niet missen!

Paloma-strand - Saint-Jean-Cap-Ferrat

Mis het Paloma-strand niet over! Je kunt hier je handdoek neerleggen op het strand of luieren op een van de ligstoelen op het privéstrand Paloma Beach, en nee, je zult het niet geloven, hier is een deel van de tweede aflevering van Fifty Shade of Grey opgenomen! Dit fijne zandstrand met zijn turquoise water, waar veel beroemde Britten hebben gewoond, waaronder Elton John, Churchill en Tom Cruise, neemt je mee op een complete ontdekkingsreis!

Green Park Provence-Alpes-Côte d'Azur - Cagnes-sur-Mer visuel 1/1
Camping Green Park
SUPER DEAL
Green Park Provence-Alpes-Côte d'Azur - Cagnes-sur-Mer visuel 1/1

De 4-sterren camping Green Park Cagnes-sur-Mer, in de Alpes-Maritimes in de regio PACA, biedt u de schoonheden van de Côte d'Azur vanuit het groene park op een heuvel op 5 km van de gouden stranden van de zee Middellandse Zee.


Op deze luxe camping aan zee vindt u verschillende comfortabele en goed uitgeruste accommodaties, al dan niet voorzien van airconditioning en een terras: drie soorten stacaravans of chalets die plaats bieden aan 3 tot 6 vakantiegangers - waarvan één is geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Er zijn ook kale plekken om uw tenten, campers en caravans te ontvangen.


Wat sport en vrije tijd betreft, heeft u toegang tot een verwarmd zwembad omgeven door een solarium, tafeltennis, biljart en tafelvoetbal voor een paar spellen, een bowlingbaan, volleybal en multisport voor basketbal en voetbal. Er is ook een speelplaats voor kinderen, een tv-kamer en optionele massages en lichaamsbehandelingen.

Deze camping Homair biedt een programma van dag- en avondentertainment in juli en augustus (wateraerobics, sporttoernooien, karaoke, dansfeesten, cabaret, bingo), kinderclub (6 tot 12 jaar), excursies in de regio met supplement (De oude Antibes, grassen en zijn parfums, Cannes en zijn festival, Nice en zijn oude stad, Monaco en zijn paleis, St Paul de Vence en zijn artiesten).

Op het terrein wacht de panoramische restaurant-bar-pizzeria op u voor lunch en diner om te genieten van drankjes en verschillende gerechten, wat afhaalmaaltijden te kopen en brood en gebak te bestellen. In het laagseizoen kunt u met een kleine supermarkt uw boodschappen doen.

Weinig meer: shuttles brengen je in plaats daarvan in juli en augustus sierlijk!


Kom op deze luxe camping op 3,5 km van het centrum van Cagnes-sur-Mer zeilen of waterskiën via het nautisch centrum op 5 km afstand en proef de charmes van de Franse Rivièra!

Zie de camping

Strand van Pampelonne - Ramatuelle

Wie heeft er nog nooit gehoord van het legendarische strand van Pampelonne! Het is beroemd omdat het vele sterren heeft verwelkomd, zoals Sylvester Stallone, Paris Hilton en Johnny Hallyday, en biedt een idyllische omgeving. Het ligt in Ramatuelle, net buiten Saint-Tropez, en is vooral populair vanwege de vele privéstranden met eersteklas services. Maar geen paniek, als je gewoon zin hebt om je handdoek neer te leggen en te genieten van de zon en de zee, kun je terecht op de openbare gedeelten van het strand!

De mooiste campings en Provence-Alpes-Côte d'Azur

Derniers articles

 
Var

Top campings in de Var in video

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Dordogne

 

Ardèche

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie