Een merk easyvoyage

Wat te doen in de Vendée

Gepubliceerd op: 20 sept. 2023

Bijgewerkt: 19 déc. 2023

De Vendée is een van de belangrijkste toeristische departementen van Frankrijk, gelegen in de regio Pays de la Loire en in de provincie Poitou. Het grenst aan de Atlantische Oceaan en heeft een aantal van de niet te missen pareltjes van het Franse toerisme, zoals de Puy du Fou, de Marais Poitevin, het eiland Noirmoutier, het eiland Yeu, de fijne zandstranden van de vele badplaatsen; les Sables d'Olonne, la Tranche sur Mer, Saint-Jean-de-Monts.... Hier zijn een paar activiteiten en plaatsen om te ontdekken in de Vendée.

De Vendée in video

Is mag: Wed Sep 20 2023 13:05:30 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Wat te doen in de Vendée  -  visuel 1/1

Breng een dag door in Puy du Fou

Het op twee na grootste Franse themapark wat bezoekersaantallen betreft, is Puy du Fou zeker het meest indrukwekkend wat betreft de geluids- en lichtshows, die elk jaar meer dan een miljoen toeschouwers trekken! De geschiedenis van de Vendée wordt op vrijdag en zaterdag 's nachts nagespeeld door meer dan 2.500 bévoles in de nachtshow Cinéscie. In het Grand Parc du Puy du Fou" zijn er shows met getrainde dieren (paarden, roofvogels en grote katachtigen) en ongelooflijke speciale effecten en pyrotechniek. Bekijk meer foto's van Puy du Fou.

Varen in de Marais Poitevin

Na de gekte van de Puy du Fou kunt u genieten van de rust van het Marais Poitevin en wandelen langs de vele kanalen in een barque of langs de oevers à vélo. De flora en fauna van het Marais Poitevin zitten vol wonderen en een gids kan je er alles over laten zien. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de snoek, karper, snoekbaars en zelfs Louisiana crevice!

Meer beelden van de Marais Poitevin.

La Venise Verte Poitou-Charentes - Coulon visuel 1/1
Camping La Venise Verte
SUPER DEAL
La Venise Verte Poitou-Charentes - Coulon visuel 1/1

De camping La Venise Verte is een milieuvriendelijk etablissement in Coulon au Marais Poitevin. Het is een campinglid van het bloemenkampnetwerk .

Op de eco-camping Verte in Venetië zijn de activiteiten gevarieerd. De kinderen zullen absoluut blij zijn om te genieten van een speeltuin tot hun beschikking en die zich in een uitzonderlijke omgeving bevindt. Dankzij de bowlingbaan op het terrein is het mogelijk om volleybal of jeu de boules te spelen. Voor degenen die tijdens hun vakantie graag zwemmen, heeft camping La Venise Verte een verwarmd buitenzwembad. De laatste heeft een mechanische arm waarmee mensen met beperkte mobiliteit ook van het zwembad kunnen genieten. De camping ligt aan de rand van Sèvre, midden in de Marais Poitevin, waar vakantiegangers veel wandelingen kunnen maken, te voet, per fiets of zelfs per kano. U kunt fietsen en kano's huren op het terrein van camping La Venise Verte. Vissen liefhebbers zullen ook blij zijn met de nabijheid van Sèvre.

De kampeerplaatsen van camping La Venise Verte hebben een oppervlakte van 80 tot 180m2 en zijn geschikt voor tent, caravan en camper. Deze sites zijn schaduwrijk en bloemrijk, uitgerust met elektriciteit, drinkwater en tv-aansluiting. Een kant-en-klaar campo-pakket is beschikbaar met alle apparatuur die al aanwezig is, een ruime tent en een set om comfortabel te settelen. Houten chalets zijn ook te huur, geïnstalleerd op percelen van 150m2. Canvas- en houten tenten zijn beschikbaar en bieden een woonruimte van 30m2 met slaapkamers en een uitgeruste keuken. Op het geïntegreerde en overdekte terras kunt u genieten van de natuurlijke rust. Vakantiegangers kunnen er ook voor kiezen om te verblijven tussen stacaravans, die plaats bieden aan maximaal 5 personen.

Zie de camping

Steek de Passage du Gois over

Chaussée onderzeeër, de Passage du Gois maakt het mogelijk om het île de Noirmoutier te bereiken vanaf het vasteland, met de auto of à vélo. Maar kies uw tijden zorgvuldig, want de brug is alleen begaanbaar bij eb. En aangezien hij 4,125 km lang is, kun je er maar beter voor zorgen dat je niet in het midden vast komt te zitten. Heb je er zin in? Als je er niet zo'n zin in hebt, kun je ook de Noirmoutierbrug nemen, maar die is veel minder typisch.

Bezoek Les Sables d'Olonne

Balneo is beroemd geworden dankzij de Vendée Globe, de solo zeilrace rond de wereld, waarvan de start en finish plaatsvinden in Les Sables d'Olonne, deze gemeente possède bien autres charmes qui sauréduire les vacanciers; un port incroyable, 3 kilomètres de plages de sable fin, des marais salants à proximité à visiter, des centres de thalasso thérapie...

Ontdek in de video wat te doen in Les Sables d'Olonne op vakantie?

De mooiste campings en Vendée

Derniers articles

 
Noirmoutier-en-Île

Wat kun je doen op vakantie op het eiland Noirmoutier?

 
Saint-Hilaire-de-Riez

Wat is er te doen in Saint-Hilaire-de-Riez?

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie