Een merk easyvoyage
La Grande Motte

Wat te doen in La Grande Motte op vakantie?

Gepubliceerd op: 28 déc. 2023

Bijgewerkt: 8 mars 2024

Voordat je op vakantie gaat naar La Grande Motte, kun je de sfeer van deze badplaats in de Hérault ontdekken en over de stad vliegen op video. Met een camera op ons hoofd bezocht ons team de stad en ontmoette een medewerker van het toeristenbureau, die ons er alles over vertelde! La Grande Motte is het perfecte mediterrane juweeltje voor een gevarieerde en onvergetelijke vakantie. De badplaats is ontworpen door architect Jean Balladur en staat bekend om zijn unieke architectuur en prestigieuze prijzen, waaronder het label Flower City, de Europese Blauwe Vlag en het label Architectural Heritage. Hier vind je een gids om optimaal te genieten van La Grande Motte, een plaats met een ruime keuze aan accommodatie en een overvloed aan activiteiten voor alle leeftijden.

Is mag: Thu Dec 28 2023 13:02:10 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen in La Grande Motte op vakantie?  -  visuel 1/1

De architectuur van La Grande Motte ontdekken

La Grande Motte valt op door zijn uitzonderlijke architectuur, met iconische gebouwen zoals de piramide L’Eden. In elk geval zul je al deze gebouwen in de vorm van witte piramides niet kunnen missen, gebouwd naar het model van die in de precolumbiaanse site van Teotihuacan.

Wat te doen in La Grande Motte op vakantie?  -  visuel 1/2
Wat te doen in La Grande Motte op vakantie?  -  visuel 2/2

De architectuur van Jean Balladur veranderde de stad vanaf 1967 in een openluchtmuseum, ideaal voor kunstliefhebbers en fotografen. In 2010 kreeg de stad het label "patrimoine du XXe sie" en "Grands Sites Occitanie", wat getuigt van het rijke culturele en historische erfgoed. Haal je camera tevoorschijn!

Feesten en cultuur op La Grande Motte

De sfeer in La Grande Motte is opzwepend met een verscheidenheid aan culturele evenementen. Geniet van concerten, dansvoorstellingen, festivals en carnavals, waar muziek en théâtre de straten verlevendigen.
Hieronder valt het Toro Piscine in de Arènes Juan Bautista, op dinsdag, donderdag en zondag vanété.
De stad biedt ook entertainment aan het strand en grandioze vuurwerken, zoals Les Nuits d’Or, een groot pyrotechnisch festival waarbij de lucht boven La Grande Motte in lichterlaaie staat. Deze evenementen zijn favoriet bij vakantiegangers op 14 juli, 15 augustus en eind augustus.

Grande Motte stranden en wilde natuur

Wat te doen in La Grande Motte op vakantie?  -  visuel 1/1

Plage du Grand Travers dans la station balnéaire de La Grande-Motte

La Grande Motte heeft 5 km aan fijne zandstranden, ideaal om te ontspannen, te zwemmen en adembenemende zonsondergangen te bewonderen. Een groot deel van het strand ligt op het zuidwesten, ideaal om overdag te zonnebaden 🌟 en 's avonds de zon onder te zien gaan boven de zee.
De stranden van La Grande Motte zijn bekroond met het Pavillon Bleu label, dat garant staat voor zwemwater van superieure kwaliteit. Het is een paradijs voor zon- en zeeliefhebbers en voor gezinnen; het zand is fijn en het water ondiep, vooral op het strand Point Zéro.

Welzijn en sportactiviteiten in La Grande Motte

Naast ontspannen op de stranden biedt de stad een scala aan wellness- en sportactiviteiten. Van golf en thalassotherapie tot fietsen en watersporten zoals paddleboarden, sleepboueacute of kitesurfen, er is voor elk wat wils.
Ga naar de spot in de haven van La Grande-Motte zodra de zuidoostenwind opsteekt, om je aan te sluiten bij de gemeenschap van kitesurfers in de regio Montpellier. De geografie is bijzonder gunstig voor kitesurfen en biedt uitstekende glijomstandigheden. Bij kalme zee kun je ook een boot huren, met of zonder vaarbewijs 😀
Om alles te weten te komen over kitesurfen, kun je een video van een kitesurfles online bekijken.

La Grande Motte's inzet voor eco-verantwoordelijkheid

La Grande Motte zet belangrijke stappen voor het milieu. Het project Seabin (vuilnisbakken op zee) draagt bij aan de netheid van de haven, waarbij jaarlijks 80 ton afval wordt ingezameld, terwijl de bijenstal op het schiereiland Ponant mensen bewust maakt van de noodzaak om bijen te beschermen. De medeverantwoordelijke initiatieven van de stad, zoals de fietspaden en de campagnes om mensen bewust te maken van recycling, maken er een bestemming van met respect voor de natuur.

Biodiversiteit en schildpadden in La Grande Motte

La Grande Motte is niet alleen een paradijs voor zonaanbidders en architectuurliefhebbers, het is ook een biodiversiteitsreservaat, vooral opmerkelijk vanwege de mariene en terrestrische fauna. Het beschermen van de biodiversiteit is een prioriteit voor deze kuststad, die aanzienlijke inspanningen levert om een gezond ecologisch evenwicht te behouden.

.

.

De natuurgebieden rond La Grande Motte herbergen een grote verscheidenheid aan soorten, van trekvogels tot endemische mediterrane plantensoorten.
Eén van de meest fascinerende aspecten van de biodiversiteit van La Grande Motte is de aanwezigheid van zeeschildpadden. Deze majestueuze dieren kun je voor de kust zien.
La Grande Motte zet zich in voor de bescherming van zeeschildpadden door beschermingsprogramma's te ondersteunen en het publiek bewust te maken van het belang van de bescherming van deze bedreigde diersoorten.


In de stad zijn zelfs reacclimatisatiecentra voor herstellende schildpadden gevestigd. Deze centra spelen een cruciale rol bij het herstel en de herintroductie van schildpadden in hun natuurlijke habitat. Ze bieden ook educatieve mogelijkheden voor bezoekers, met rondleidingen en bewustmakingsworkshops.

La Grande Motte, een autovrije stad voor meer veiligheid

Wat te doen in La Grande Motte op vakantie?  -  visuel 1/1

Le port de plaisance de la Grande Motte

Het ontwerp van de stad geeft de voorkeur aan reizen te voet of op de fiets, wat veiligheid en welzijn biedt. Ontdek de natuurpaden in het hart van een weelderig mediterraan landschap, dat tweederde van de stedelijke ruimte in beslag neemt: het is de ideale omgeving voor gezinnen.

Onvergetelijke ervaringen op La Grande Motte

Bij La Grande Motte is er voor elk wat wils!

  • De must voor uw vakantie is zeker het strand. Want het strekt zich uit zover het oog reikt, van Carnon tot Grau du Roi; fijn zand, idyllische stranden, watersportactiviteiten en wandelingen.
    Ook kunt u profiteren van rondleidingen te voet, op de fiets of per gyropod om de stad te verkennen en de unieke architectuur te ontdekken.
    Het waterpark "Espace Grand Bleu" is met zijn zwembaden en glijbanen de ideale plek voor een dagje uit met het gezin.
    Het "Ponant Aventure" is een avonturenpark in het bos voor sensatie met boomklimparcours en ontsnappingsspelletjes in de open lucht.
    Ben je een golfer? Ga dan naar Golf International, een oase van rust en groen voor vakantiegolfliefhebbers. Twee 18-holes banen en een 6-holes baan. Genoeg om van te genieten.
    Grijp je kans aan zee om watersporten te beoefenen, zoals peddelen of windsurfen. Minder leuk maar wel leuker, probeer een keer te parasailen of te flyboarden.

Waar overnachten in La Grande Motte?

Maïana Resort Languedoc-Roussillon - La Grande Motte visuel 1/1
Camping Maïana Resort
SUPER DEAL
Maïana Resort Languedoc-Roussillon - La Grande Motte visuel 1/1
Op 450 meter van de zandstranden van de beroemde badplaats La Grande Motte, opent camping Maïana Resort zijn deuren in een bosrijk en schaduwrijk gebied. Camping Maïana Resort ligt in het centrum van La Grande Motte in de Hérault, met zijn 228 plaatsen en biedt een zwembad en een speeltuin voor kinderen.

Zie de camping

De mooiste campings à La Grande Motte

Derniers articles

 
Palavas-les-Flots

Wat te doen in Palavas les Flots op vakantie?

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie