Een merk easyvoyage
Aigues-Mortes

Wat te doen in Aigues Mortes op vakantie?

Gepubliceerd op: 24 oct. 2023

Bijgewerkt: 11 mars 2024

Ontdek de vakantiegids van Aigues-Mortes. Vlieg in twee minuten over de stad, wandel door de hoofdstraten, ontdek de haven en de smalle straatjes van Aigues-Mortes. Het doel van deze mini-videogids is om je te helpen beslissen of Aigues-Mortes de juiste plek is voor jouw volgende vakantie. Bovendien vertellen we je alles wat je moet weten om je vakantie in Aigues-Mortes door te brengen en er het beste van te maken. Het is immers veel meer dan alleen een badplaats aan de Middellandse Zee. Aigues-Mortes, genesteld in het hart van de Camargue, is een fascinerende bestemming die geschiedenis, natuur en cultuur combineert. Deze versterkte middeleeuwse stad, omringd door zoutpannen, biedt een breed scala aan activiteiten voor elk wat wils. Aarzel dus niet langer en laat je leiden.

Aigues-Mortes op video

Is mag: Tue Oct 24 2023 16:52:35 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Wat te doen in Aigues Mortes op vakantie?  -  visuel 1/1

De middeleeuwse stad Aigues-Mortes

Een bezoek aan Aigues-Mortes begint onvermijdelijk met de indrukwekkende vestingwerken, zoals je ontdekt in onze video. Wandel langs de vestingmuren, bezoek de beroemde Tour de Constance en verdiep je in de fascinerende geschiedenis van deze stad die werd gesticht door Saint Louis. De toegangsprijs bedraagt €8. De wandeling rond de wallen is meer dan anderhalve kilometer lang, gemakkelijk en geschikt voor het hele gezin. De Tour de Constance is je startpunt, maar je zult tijdens je wandeling veel andere torens tegenkomen, zoals de Porte de la Gardette, die de hoofdingang van de stad is, of de Tour du sel, die ook als gevangenis werd gebruikt.

Wat te doen in Aigues Mortes op vakantie?  -  visuel 1/1

Historische kapellen

Ontdek verborgen schatten zoals de chapelle de la Confrérie des Pénitents-Gris en de chapelle des Pénitents-Blancs. Deze historische religieuze gebouwen liggen in het hart van de oude stad Aigues-Mortes. De chapelle des Pénitents-Gris is een van de oudste kapellen in de Camargue, terwijl de chapelle des Pénitents-Gris de zetel was van de Sans-culottes tijdens de Franse Revolutie. De twee monumenten zijn daarom een bezoek waard.

Wat te doen in Aigues Mortes op vakantie?  -  visuel 1/1

Aanvallen op de natuur en de Camargue

Geniet van de unieke omgeving van de Rhône-delta tijdens à paardrijtochten. Terwijl je tussen meren, moerassen en de zee rijdt, ontdek je de flora en fauna van de Camargue, een uniek ecosysteem met een opmerkelijke biodiversiteit. Dit is je kans om de beroemde witte paarden van de Camargue, zwarte stieren en een grote verscheidenheid aan vogels te zien, waaronder roze flamingo's.

Wat te doen in Aigues Mortes op vakantie?  -  visuel 1/2

Chevaux blancs de Camargue courant sur lœeau à Aigues-Mortes

Wat te doen in Aigues Mortes op vakantie?  -  visuel 2/2

Le cow-boy camarguais rassemble des taureaux noirs.

De tochten te paard in de Rhône Delta verkennen een verscheidenheid aan terreinen, van kwelders en zandstranden tot rijstvelden en met wild riet begroeide stukken. Deze excursies zijn geschikt voor alle niveaus, van beginners tot ervaren ruiters, en vormen een respectvolle manier om dit kwetsbare milieu te ontdekken zonder het te verstoren.
In het zadel kun je in de voetsporen treden van de gardians, de cowboys van de Camargue, die eeuwenlang paarden en stieren door deze moerassige gebieden hebben geleid. Lokale gidsen delen graag hun diepgaande kennis van de regio.

Bezoek zeker de célèbres Salins du Midi d'Aigues-Mortes.
Dit is een unieke kans om te begrijpen hoe het zout werkt en hoe belangrijk zout is voor de geschiedenis en economie van de regio. Bezoekers kunnen de enorme uitgestrektheid van dampende vijvers verkennen, waar zeewater geleidelijk wordt geconcentreerd door de zon en de wind totdat het zout kan worden verzameld. De vijvers vormen ook een ideale habitat voor de plaatselijke fauna, waaronder flamingo's, reigers en andere watervogels. Natuurliefhebbers en fotografen moeten hun camera's tevoorschijn halen!

Wat te doen in Aigues Mortes op vakantie?  -  visuel 1/1

Photo aérienne des marais salants dœAigues-Mortes, dans le département du Gard, région de lœOccitanie.

De rondleidingen door de zoutfabriek stellen bezoekers in staat om de verschillende stadia van de zoutproductie te ontdekken, van het verzamelen van zeewater tot kristallisatie en zoutwinning. Bovendien zorgt het unieke panorama van zoutbergen en door halofiele micro-organismen roze gekleurd water voor een verbluffend en fotogeniek landschap.

Voor een nog intensere ervaring is het mogelijk om kleine trein- of boottochtjes door de zoutvlakten te maken. Sommige tochten bevatten zelfs een proeverij van lokale producten, zoals fleur de sel, bekend om zijn gastronomische kwaliteit. Dus waarom zou je er niet voor gaan?

La Brise Provence-Alpes-Côte d'Azur - Saintes-Maries-de-la-Mer visuel 1/1
Camping La Brise
SUPER DEAL
La Brise Provence-Alpes-Côte d'Azur - Saintes-Maries-de-la-Mer visuel 1/1
Amateurs de campings de bord de mer à bon prix, vous allez être gâtés : le camping La Brise 3* aux Saintes Maries de la Mer est un camping qualité aux tarifs abordables installé en accès direct à la plage. En plus, ce camping familial à l'ambiance conviviale vous offre un espace aquatique 3 étoiles et un accès au SPA de son camping partenaire.

Zie de camping

Geniet van ongewone sportactiviteiten

De nabijheid van de Middellandse Zee en de bevoorrechte locatie in de Camargue zorgen ervoor dat vakantiegangers in Aigues-Mortes kunnen genieten van ongewone sportactiviteiten, waarbij ze profiteren van de unieke omgeving van de regio.
Waarom gaat u bijvoorbeeld niet naar Les Saintes-Maries-de-la-Mer om te proberen te strandzeilen? Zandzeilenchar à voile maakt gebruik van de uitgestrekte stranden in de regio en de sterke wind en is een opwindende activiteit die snelheid en windbeheersing combineert.
Als je van wind houdt, dan wil je zeker kitesurfen proberen! Vlakbij Aigues-Mortes biedt het strand van Espiguette ideale omstandigheden voor kitesurfen, de sport waarbij je over het water glijdt, met zijn uitgestrekte ruimte en constante wind.

Het is al besproken, maar hoewel paardrijden populair is in de Camargue, is het verkennen van de zoutpannen te paard echt een unieke ervaring. Maak er een gezinsuitstapje van en kijk uit naar roze flamingo's.

Paddleboarden op de kanalen rond Aigues-Mortes biedt je de mogelijkheid om de stad en haar middeleeuwse vestingwerken vanuit een andere hoek te bekijken, terwijl je rustig over het water vaart.
Voor degenen die nog een stapje verder willen gaan, nodigen we je uit om yoga te beoefenen op een paddleboard op het rustige water bij Aigues-Mortes. Het is een ongewone manier om te genieten van de rustige omgeving terwijl je werkt aan je balans en concentratie.

En natuurlijk bieden de paden langs de kanalen en moerassen perfecte routes voor mountainbiken of fietsen, zodat je sport kunt combineren met het ontdekken van de unieke landschappen van de regio.

Ontdek de lokale gastronomie en wijnen

Wat te doen in Aigues Mortes op vakantie?  -  visuel 1/1

Fleur de sel

De Camargue, met zijn unieke landschappen en rijke cultuur, biedt een onderscheidende gastronomie en lokale wijnen die de diversiteit en rijkdom van zijn terroir weerspiegelen.
De Camargue staat bekend om zijn rizières, die een rijst van hoge kwaliteit produceert, de riz de Camargue, die in veel lokale gerechten wordt gebruikt, waaronder de riz de Camargue; in veel lokale gerechten, waaronder de heerlijke gardianne de taureau, een stoofpotje gestoofd met rode wijn, Provençaalse kruiden, olijven en groenten.
Aan zee kun je tellines pêcher, kleine gedroogde schelpdieren, die je voorproeft met knoflook, peterselie en olijfolie. Om ze te plukken heb je een tellinier nodig om de bodem van het zand te schrapen.
Zout ze natuurlijk met sel récolté dans les salins d'Aigues-Mortes, réputé pour sa qualitéé et sa fleur de sel.

Zoete traktaties, de fougasse d'Aigues-Mortes is een heerlijke zoete brioche, op smaak gebracht met oranjebloesem, ideaal voor uw kinderen om van te genieten.

Côté wijn, de regio rond de Camargue produceert wijnen die een heerlijke aanvulling vormen op de lokale keuken. Hoewel minder bekend dan sommige andere wijnproducerende regio's in Frankrijk, biedt het gebied een aantal goede wijnen, zoals de vins des Sables, die worden verbouwd in zanderige wijngaarden dicht bij de zee. Ze hebben een karakteristieke lichtheid en frisheid, met fruitige noten. Ze zijn verkrijgbaar in rood, wit en rosé.
Nabijgelegen wijnen uit de Vallée du Rhône, met name de Costières de Nîmes, bieden vollere, pittigere opties, uitstekend bij vleesgerechten zoals gardianne de taureau.

Enkele praktische tips voor je verblijf

Hoe kom ik er?
Aigues-Mortes is per trein bereikbaar vanuit Nîmes. Een auto is nog steeds de meest praktische manier om de regio te verkennen als je weg wilt uit Aigues-Mortes. Zo niet, overweeg dan de ecologische optie. Makkelijk, praktisch en essentieel om jezelf onder te dompelen in de natuur van de Camargue.


Kies een accommodatie binnen de stadsmuren voor een authentieke ervaring of kies voor opties buiten de stad voor een rustigere dag.
Wij raden u aan een van de vele campings rond de stad te kiezen, waarvan sommige aan zee.
Op uw camping kunt u uw auto parkeren en een vélo huren om te genieten van een vélo vakantie. Zoveel beter voor uw lichaam en geest. Bovendien zijn er veel fietspaden in de Camargue en is het landschap vlak. Je hebt geen elektrische fiets nodig om naar het strand te gaan! Het bespaart je geld!

Goede vakantie in de Camargue! Aigues-Mortes wacht op je!

De mooiste campings à Aigues-Mortes

Derniers articles

 
Palavas-les-Flots

Wat te doen in Palavas les Flots op vakantie?

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur