Een merk easyvoyage

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine

Gepubliceerd op: 21 déc. 2023

Nieuw Aquitanië is de grootste regio van Frankrijk. Ontdek het zuidwesten van Frankrijk en zijn karakteristieke plaatsen. Geniet samen van onvergetelijke activiteiten en kom terug met mooie herinneringen aan je verblijf in de regio. Maar wat zijn de bezienswaardigheden van de regio? Hier is onze selectie van 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine!

Bordeaux

Als je door Nieuw-Aquitanië reist, is de stad Bordeaux een must-stop! Ontdek het historische centrum, de openbare tuinen en de beroemde gastronomie. Neem de beroemde Place de la Bourse, met zijn sublieme fontein, via de Place des Quinconques. De kathedraal Saint-André de Bordeaux of de Opéra National zullen je bekoren. Profiteer op een avond van de wijk Saint-Pierre voor een levendige avond vol entertainment.

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

La Rochelle

Langs de Atlantische kust ligt het charmante stadje La Rochelle, waar indrukwekkende forten opgaan in de middeleeuwse stijl van de oude stad. Klim naar de top van een van de torens, zoals de Tour de la Chaicirc;ne of de Tour de la Lanterne, voor een adembenemend uitzicht over de kust en de stad. Maak een wandeling langs de oude haven en ontspan op het terras van een café om van de sfeer te genieten.

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

Biarritz

Aan de Baskische kust ligt het kuuroord Biarritz op je te wachten. Profiteer van de prachtige stranden om te ontspannen of zelfs te surfen! De omgeving van Biarritz staat bekend om zijn golven. Avonturiers kunnen hier hun hart ophalen en gevorderden kunnen het proberen. Als je in de zomer naar Biarritz gaat, trek dan je rood-witte pak aan en geniet van de Bayonne-festiviteiten!

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

Poitiers en Futuroscope

Rijd naar het futuristische themapark Futuroscope, een must-see in de regio! Dit park vernieuwt voortdurend zijn leuke attracties over technologische en wetenschappelijke thema's, tot groot genoegen van jong en oud. De stad Poitiers zelf is zeker een bezoek waard, met zijn prachtige, goed bewaarde historische monumenten zoals de kathedraal Saint-Pierre en de kerk Notre-Dame-La-Grande.

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

Het Pilatenduin

Servaat, bos en zee op één plek? Dat is wat je vindt op de Dune du Pilat! Deze 200 jaar oude zandduinen zijn meer dan 100 meter hoog en strekken zich uit over bijna 3 km. Bewonder het landschap en het uitzicht over het Bassin van Arcachon en de Banc d’Arguin. Je kunt ook gaan paragliden als je daar zin in hebt.

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

Collonges-la-Rouge

Je zult in de ban raken van dit dorp Collonges-la-Rouge . Geclassificeerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk, kun je hier een fantastische tijd doorbrengen. Met de bijnaam "de stad van 25 torens" kun je door de smalle straatjes slenteren en onder de indruk raken van de middeleeuwse architectuur. Het dorp wordt gekenmerkt door zijn rode zandstenen muren, waar je van allerlei activiteiten kunt genieten. Tussen het slenteren door de smalle straatjes, het bezoeken van de vele winkeltjes, het bezoeken van het Museum van de Mens van het Néandertal, het meedoen aan raadselspelletjes, zul je zeker een onvergetelijke tijd beleven.

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

Sarlat-la-Canéda

De historische stad Sarlat is een toeristische trekpleister die je gezien moet hebben. Hier kun je de verschillende soorten architectuur uit de Middeleeuwen en de Renaissance ontdekken. Je zult je ook niet vervelen met de bijzondere hotels, festivals, musea, gastronomie, traditionele markten, truffelmarkten en rondleidingen door de stad! Een activiteit die je zeker niet mag missen is de kerk Sainte-Marie, waar je een lift vindt die is ontworpen door de architect Jean Nouvel naar de top, met een panoramisch uitzicht van 361° over de daken van Sarlat!
Sarlat-la-Canéda is een stad die je niet mag missen!

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

Het stripmuseum van Angoulême

Het Musée de la bande dessinée d’Angoulême is een van de mooiste van Europa. Met zijn unieke collectie kun je de kunst van het stripverhaal ontdekken. Angoulême staat bovendien bekend om het jaarlijkse stripfestival, waar mensen van over de hele wereld op af komen. Tijdens je bezoek kun je zowel de permanente als de tijdelijke tentoonstelling bekijken. Daarna kun je de stad Angoulême, vol charme en geschiedenis, verkennen. Het Musée de la bande dessinée d'Angoulême wacht op je!

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

Het eiland Oléron

Als je alleen maar een frisse neus wilt halen, dan is de Oléron perfect voor jou. Het is absoluut charmant en kan per auto of boot worden bereikt. Om het meeste uit je tijd hier te halen, raden we je sterk aan om met de fiets het eiland rond te gaan. Je kunt fietsen huren of je eigen fiets meenemen, maar mis het plezier niet! Op je tocht kom je langs stranden en moerassen, voordat je een pauze inlast in een van de charmante restaurants. Een ding is zeker, je zult een geweldige tijd hebben.

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

De stad Cognac

In feite ontleent cognac inderdaad zijn naam aan de stad Cognac! Deze stad mag je zeker niet missen. Op het programma: een bezoek aan het kasteel, een rondleiding door de kerk Saint Léger uit 1031, een rondleiding over de kades en de kans om deel te nemen aan het Cognacfestival. Vergeet niet de cognachuizen te bezoeken, zoals Hennessy en Martell, om meer te weten te komen over cognac en hoe het wordt gemaakt. Een andere specialiteit die je niet mag missen is Pineau des Charentes!

Top 10 bezienswaardigheden in Nouvelle-Aquitaine  -  visuel 1/1

Derniers articles

Nieuws

 
Vendays-Montalivet

Het nieuwe Zen zwembad 💦 alleen voor volwassenen, op Camping Medoc-Plage opent in juli!

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie