Een merk easyvoyage
La Rochelle

Wat te doen in La Rochelle op vakantie

Gepubliceerd op: 19 sept. 2023

Bijgewerkt: 15 févr. 2024

Ontdek La Rochelle op video, een prachtige stad in Charente-Maritime. Je kunt gemakkelijk door de stad fietsen. De kades van de oude haven zijn erg gezellig en er hangt het hele jaar door een feestelijke sfeer, vooral op de Quai du Perret.

La Rochelle op video

Is mag: Tue Sep 19 2023 17:31:41 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Wat te doen in La Rochelle op vakantie  -  visuel 1/1

Topactiviteiten: Wat is er te zien en te doen in La Rochelle?

Profitez de la mer à La Rochelle
De Atlantische Oceaan, met zijn fijne zandstranden, is perfect voor wie wil zonnebaden of zeilen dankzij de vele plaatselijke jachtclubs. Cruises langs de kust of een dagje peddelen op zee zijn maritieme activiteiten die zowel bezoekers als de plaatselijke bevolking boeien. La Rochelle, met haar focus op de zee, biedt een breed scala aan wateractiviteiten voor iedereen.


Dit emblematische festival richt zich op muziek, met een bijzondere nadruk op <>Frans chanson en rock. Elk jaar toveren de Francofolies La Rochelle om in een groot openluchtconcertpodium, waar muziekliefhebbers kunnen genieten van liveoptredens terwijl ze de stad verkennen.


De charme van La Rochelle komt ook tot uiting in de verkeersvrije straten, ideaal om te wandelen. Bezoekers kunnen de traditionele markthallen, boetiekjes en cafés verkennen die zo veel deel uitmaken van de charme van de stad. De Rue de l'Escale, met zijn unieke maritieme geschiedenis, is bijzonder pittoresk.

Bezoek de Île de Ré
À op een steenworp afstand van La Rochelle, is de île de Ré toegankelijk voor een dagje uit. Met de fiets, auto of boot biedt het eiland sublieme stranden, charmante dorpjes en adembenemende natuur. De sportievelingen zullen het op de fiets doen, maar huur een elektrische fiets als je de vuurtoren van de Baleines wilt bereiken en in een dag terug wilt keren!

Wat te doen in La Rochelle op vakantie  -  visuel 1/1

Een fietstocht door La Rochelle
De stad heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden: 400;">De stad heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden, die een rustige tocht door het stadscentrum en langs de kust aanmoedigen. Het is een aangename en ecologische manier om La Rochelle en de omgeving te ontdekken.

Wat te doen in La Rochelle op vakantie  -  visuel 1/1

Bezichtig de iconische torens van de stad
De tour Saint Nicolas en de tour de la Lanterne zijn niet te missen. Deze historische monumenten bieden een blik op de macht van het verleden van La Rochelle en bieden een onovertroffen uitzicht op de stad en de haven.

Bezichtig het Aquarium en het Scheepvaartmuseum
Het Aquarium van La Rochelle, een van de grootste van Europa, fascineert met zijn mariene diversiteit. Het Maritiem Museum vertelt het verhaal van de maritieme geschiedenis van de stad. Beide plaatsen zijn perfect voor een leuk gezinsuitstapje.

Wat te doen in La Rochelle op vakantie  -  visuel 1/1

Wandelen in Parc Charruyer<>
Dit park is een oase van rust in het hart van La Rochelle. Met zijn beek en kanalen, omzoomd met zeldzame bomen, is het de ideale plek voor een ontspannen wandeling, ver van de drukte van de stad.

Bezichtig de m
Dit unieke museum heeft een fascinerende collectie bewegende personages, die zowel kinderen als volwassenen verrukken met hun originaliteit en creativiteit.

Waar overnachten in de buurt van La Rochelle?

Is mag: Tue Sep 19 2023 17:31:41 GMT+0200 (Central European Summer Time)

L'Anse des Pins Poitou-Charentes - Saint-Georges-d'Oléron visuel 1/1
Camping L'Anse des Pins
SUPER DEAL
L'Anse des Pins Poitou-Charentes - Saint-Georges-d'Oléron visuel 1/1
Situé dur l’île d’Oléron en Charente Maritime, le camping 4 étoiles l’Anse des Pins offre un cadre naturel en bordure de forêt qui ravira les vacanciers en quête de détente. Le camping est également bordé par une magnifique plage de sable fin.

Zie de camping

De mooiste campings à La Rochelle

Derniers articles

 
La Tranche-sur-Mer

Wat te doen in La Tranche-sur-Mer op vakantie?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Charente Maritime

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur