Een merk easyvoyage
Aiguebelette-le-Lac

Wat te doen bij Lac d'Aiguebelette?

Gepubliceerd op: 4 déc. 2023

Minder bekend dan andere grotere meren in de Alpen, is Lac d'Aiguebelette het kleinste meer van de Savoie.

Is mag: Mon Dec 04 2023 12:03:18 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen bij Lac d'Aiguebelette?  -  visuel 1/1

Terecht populair bij vakantiegangers in de zomer vanwege de zuiverheid en turquoise kleur, het wordt omringd door groen en prachtige bergen. Er zijn plaatsen die je het gevoel geven dat je in een ver land aan het einde van de wereld bent, en de vriendelijke stranden zijn heerlijk om te zwemmen en te ontspannen.

Welke activiteiten staan u te wachten aan de oevers van Lac d'Aiguebelette? Het antwoord in 5 punten.

Roeien op het meer

Lac d'Aiguebelette heeft een internationale roeibasis waar je de hele zomer kunt leren roeien. En wie weet, misschien krijg je wel de kans om een sportkampioen te ontmoeten, want sommige van de besten komen trainen in Aiguebelette.

Fietsen rond het meer

Er is een fietspad aangelegd rond het meer voor gezinnen en fietsliefhebbers. Voor de sportievelingen zijn er 150 kilometer aan bewegwijzerde paden rond het meer om te mountainbiken, met een prachtig uitzicht over het meer.

Le Mont Grele Rhône-Alpes - Lepin-le-Lac visuel 1/1
Camping Le Mont Grele
SUPER DEAL
Le Mont Grele Rhône-Alpes - Lepin-le-Lac visuel 1/1
Situé sur la rive sud du lac d'Aiguebelette, le camping Le Mont Grêle vous accueille à Lépin-le-Lac, près de Chambéry, dans le département de la Savoie, en Auvergne-Rhône-Alpes. Il est situé sur un terrain calme et verdoyant de 3,5 hectares , dans un cadre montagneux vivifiant pour un séjour fleurant bon la nature et la détente!

Zie de camping

Zwemmen in het meer in de zomer

Je weet het misschien niet, maar Lac d'Aiguebelette is een van de warmste meren van Frankrijk! De zomertemperatuur kan oplopen tot 28 graden Celsius. Dit maakt het een geweldige plek om te zwemmen voor vakantiegangers, die het water warmer vinden dan aan de Atlantische kust en soms zelfs warmer dan in de Middellandse Zee als de Mistral hard waait). Bovendien mogen er alleen elektrische boten varen en mag er alleen gezwommen worden op de daarvoor bestemde stranden, om het gebied te beschermen.

Wandelen rond Lac d'Aiguebelette

Wandel over een van de vele wandelpaden rond het meer, op zoek naar de mooiste panorama's. Beklim de passen Saint-Michel en Crucifix via de oude Sardijnse routes, ontdek de grot van Mandrin of speel spook tussen de ruïnes van het kasteel van Montbel.

Stand Up Paddle op het meer

Deze activiteit is het hele jaar door voor iedereen toegankelijk! Paddleboarden is een trendy sport die je in je vrije tijd of als sport kunt beoefenen. Het is ideaal om verborgen oevers en hoekjes te verkennen. Wil je het met meer dan één persoon proberen? Je kunt boards huren voor maximaal 8 personen!

Waar slapen in de Haute-Savoie?

Les 3 Lacs Rhône-Alpes - Belmont-Tramonet visuel 1/1
Camping Les 3 Lacs
SUPER DEAL
Les 3 Lacs Rhône-Alpes - Belmont-Tramonet visuel 1/1
Amis campeurs ! Vous êtes à la recherche d'un camping standing au pied des montagnes en Savoie ?
Laissez-nous vous présenter les services et prestations haut de gamme du camping Airotel Les 3 Lacs 4* à Belmont-Tramonet à 5 km des lacs. Ce camping 4 étoiles est installé au pied du Massif de la Chartreuse dans un cadre naturel préservé de 5 ha.

Emplacement 5 pers.

Opgegraven Campings.com

356

7 Nuits

Zie de aanbieding

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie