Een merk easyvoyage
Pyreneeën

Reis van een week in de Pyreneeën

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 15 févr. 2024

Om een heerlijke gezinsvakantie door te brengen midden in de natuur zijn de Pyreneeën de perfecte bestemming. Hier kun je genieten van een weelderige natuur en een breed scala aan activiteiten. Deze frisse lucht zal je een boost geven en je zult vertrekken met onvergetelijke herinneringen! We hebben een vol programma voor je!

Dag 1: Hooggebergte meren route

De hooggebergte merenroute mag je niet missen! Tijdens je tocht kun je drie verschillende meren bekijken. Allereerst het Lac d’Orédon op 1849m hoogte. Het is het perfecte startpunt voor een geweldig gezinsuitstapje, waar je kunt deelnemen aan de rondwandeling La Ronde des Lacs. Je kunt ook naar de meren van Aumer en Aubert gaan, waar je je heerlijk kunt uitstrekken op het groene gras. Tot slot biedt het Lac de l’Oule een uitzonderlijke omgeving en kun je de tijd nemen om te pauzeren op het panoramaterras van de berghut.

Dag 2: Lourdes

Lourdes is een stad vol activiteiten. De stad zit boordevol geschiedenis en vooral religie en je kunt er ontdekken hoe het allemaal tot stand is gekomen. Op het programma staan een bezoek aan de Pont d'Espagne, een rondleiding door de grotten van Bétharram, een bezoek aan de basilieken, een rondleiding over het meer van Lourdes, een bezoek aan de Voie Verte des Gaves en raften. Lourdes is een erg mooie stad, vol activiteiten die je niet mag missen!

Le Vieux Berger Midi-Pyreneën - Lourdes visuel 1/1
Camping Le Vieux Berger
SUPER DEAL
Le Vieux Berger Midi-Pyreneën - Lourdes visuel 1/1

Camping Le Vieux Berger zal u het gevoel geven van een bergbeklimmer dankzij de natuurlijke omgeving en het prachtige uitzicht op de Pyreneeën. Op 2 km van het heiligdom en het centrum van Lourdes bereikt u gemakkelijk de niet te missen bezienswaardigheden van de beroemde stad.

De camping verwelkomt tent, caravan of camper in een prachtige groene omgeving om u een authentiek verblijf te bieden, comfortabel en vriendelijk. Zijn 40 jaar ervaring maakt hem een vertrouwde instelling. Hier heb je alle plek om in vrede te blijven.

De camperplaats is het hele jaar rond de klok open.

Verhuur is ook beschikbaar. U kunt worden ondergebracht in stacaravans die zijn uitgerust met alle essentiële accessoires. U heeft de keuze tussen 2 of 3 kamers, afhankelijk van uw behoeften.

Ter plaatse is aan alles gedacht: snack, ijsverkoop, schone toiletten, wasserette, speeltuin, jeu de boules baan, trampolines, fietsverhuur ... Iedereen zal iets vinden om voor te zorgen tussen je verschillende bezoeken. Bovendien zullen deze worden vergemakkelijkt, niet de doorgang van een shuttle om de toeristische bezienswaardigheden te bereiken. Het campingteam is hier om u te begeleiden en te adviseren.

Dankzij de nabijheid van het centrum van Lourdes kunt u gemakkelijk de heiligdommen, de grotten en het kasteel ontdekken.

Op een paar kilometer afstand mag u de Pic de Jer en de kabelbaan, de vallei van de grotten, de top van de Midi, het circus van Gavarnie niet missen. Voor uw welzijn is het kuuroord Argelès-Gazost 17 minuten. De regio is vol met sportieve of culturele activiteiten voor alle doelgroepen, dus of u nu met familie of vrienden bezig bent door hier te blijven.

Stacaravan 4 pers.

Opgegraven Campings.com

400

7 Nuits

Zie de aanbieding

Dag 3: Pic du Midi

De Pic du Midi biedt een adembenemend landschap. Je kunt er inderdaad komen via de téléphérique, maar op de top wachten je verschillende activiteiten. Een ponton dat in de leegte hangt bezorgt je rillingen over je rug, een museum vertelt je alles over de Pic du Midi, een planarium om de schilderijen te bekijken en bovenal een adembenemend uitzicht op de bergen die je omringen. De Pic du Midi laat je achter met prachtige herinneringen!

Uur 4: San Juan de la Pena

Het klooster van San Juan de la Pena in Spanje ligt op 1200 meter hoogte in de Serra de la Pena. Je wordt ondergedompeld in het verleden en de geschiedenis van de religie in dit klooster, dat een van de invloedrijkste kloosters van Spanje is geweest. Tussen de kapellen, kloostergang en kerk kun je beeldhouwwerken en architectuur uit verschillende eeuwen ontdekken.

Dag 5: Trou du Toro

Aan de voet van de hoogste top van de Pyrénées, de Aneto, kunt u de Trou du Toro bereiken door deel te nemen à aan een aangename wandeling tussen de toppen en de bloemrijke natuur. De Trou du Toro is een kloof van meer dan 40 meter diep, die eerst werd gevuld door smeltende gletsjers en daarna zijn loop volgde om uit te monden in de Garonne. Tijdens deze wandeling kun je getuige zijn van een prachtig landschap en diep ademhalen.

Dag 6: Cirque de Gavarnie

Het Cirque de Gavarnie is uniek in zijn soort. Dit glaciale keteldal, gelegen op een hoogte van meer dan 3000 meter, biedt een ongeëvenaard landschap. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een unieke flora en fauna. Als je een fervent bergwandelaar bent en uitzonderlijke landschappen wilt ontdekken, dan is Cirque de Gavarnie de plek bij uitstek.

Dag 7: Balnea

Na al deze bezoekjes en wandelingen wil je vast ontspannen in de Balnacute baden! Hier vind je verschillende baden voor je welzijn. Van scrubs tot gezichtsbehandelingen, saoussabaden en Indiase rituelen, je zult je helemaal ontspannen voelen. Wat nog ongelooflijker is, is dat een van hun verwarmde baden zich aan de buitenkant bevindt, waardoor je een adembenemend uitzicht op de bergen hebt!

De mooiste campings en Pyreneeën

Derniers articles

Nieuws

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie