Een merk easyvoyage

Ontdek de legendarische GR20 in Corsica

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 6 févr. 2024

Destination Corsica: het land van wandelaars! Zin om te kamperen op Corsica? Op zoek naar de bergen? Wandelen? Kom dan, vakantiegangers, de charmes en wandelroutes van Corsica ontdekken via de mythische wandelroute, de GR20.

De GR 20 in video

Is mag: Thu Aug 31 2023 13:21:48 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Ontdek de legendarische GR20 in Corsica  -  visuel 1/1

Wij raden u aan uw reis naar het prachtige eiland per boot te beginnen, om van de pracht van de Middellandse Zee te genieten en uw banden met het vasteland te verbreken.

Aan het eind van de overtocht ligt de beroemde GR20 met wandelpaden. Voor toegang tot alle praktische informatie over de GR20 raden we deze uitstekende online bron.

Voor de sportievelingen is de langeafstandswandelroute 20 een 15-daagse wandeling. Het pad doorkruist Corsica van noord naar zuid over een afstand van bijna 200 km en blijft een veeleisende bergroute door hoge bergmassieven.

Alleen of onder begeleiding, verspreid over meerdere dagen, kies de route en omstandigheden die het beste passen bij uw tempo en wensen.

Très prachtige en gevarieerde landschappen, gites en campings verwelkomen u langs de route om te eten en te slapen.

Onze campingvrienden kunnen hun tent opzetten à proximité de ces gites et sur ces campings, car camping sauvage en Corse est interdit. Wij raden 2 campings aan op loopafstand van het pad.

Tijdens uw wandeling kunt u veel loslopende dieren tegenkomen, zoals koeien, wilde varkens, paarden… dit zijn dieren die  alleen gelaten worden in transhumance.

Technisch en hier en daar sportief, het is belangrijk om goed geïnformeerd op pad te gaan voor deze GR20, die veel wandelaars trekt.

Let er tot slot op dat het telefoonnetwerk slechts door bepaalde delen van deze balade loopt, die wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld

Waar overnachten in de buurt van de GR20?

Lacasa Corsica - Calcatoggio visuel 1/1
Camping Lacasa
SUPER DEAL
Lacasa Corsica - Calcatoggio visuel 1/1
Niché dans un domaine verdoyant de 4 hectares en bord de mer Méditerranée, le camping 4 étoiles Lacasa à Calcatoggio, en Corse-du-Sud, est une invitation à découvrir les trésors naturels de l'île de Beauté. Offrant un hébergement de qualité, des mobil-homes climatisés avec vue sur la mer et des emplacements pour tentes, caravanes et camping-cars, ce camping haut de gamme propose une gamme complète d'activités pour tous les goûts, dont une piscine chauffée à débordement et un accès direct à la plage. De plus, sa proximité avec le GR20 offre aux amateurs de randonnée l'opportunité de découvrir les paysages spectaculaires de la région.

Stacaravan 6 pers.

Opgegraven Campings.com

299

7 Nuits

Zie de aanbieding

De mooiste campings en Corsica

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie