Een merk easyvoyage

10 bezienswaardigheden in Bretagne die je gezien moet hebben

Gepubliceerd op: 20 sept. 2023

Bijgewerkt: 2 nov. 2023

Het oude Keltische Bretagne is een streek met een rijke geschiedenis. Vaak verguisd omdat het regent, zult u merken dat er eigenlijk genoeg om te waarderen. Met zijn adembenemende landschappen, culinaire specialiteiten culinaire specialiteiten en historische monumenten, zul je zeker in de ban in de ban raken. Laat ons je 10 must-see sites in Bretagne.

De stad Saint-Malo

Zoek niet verder, Saint-Malo is de numéro de l’incontournable in Bretagne ! Deze stad, ook wel bekend als de stad van de zeerovers, neemt je mee terug in de tijd. Het is de moeite waard om langs de stadsmuren te wandelen, naar de golven en meeuwen te kijken, de zeelucht in te ademen en, als je geluk hebt, getuige te zijn van de grote getijden, een ongelooflijk natuurspektakel. Voor de kleintjes zijn er leuke activiteiten zoals mosselen graven bij eb of deelnemen aan een boottocht. Saint-Malo is een stad vol leven, vol activiteiten die je met plezier zullen verwelkomen !

De roze granietkust

Wanneer je je op de Côte de Granit Rose bevindt, garandeer ik je dat de schoonheid van het landschap je al je zorgen doet vergeten. Gelegen in Ploumanac’h in de regio Côtes d’Armor, is dit echt een verrassende site omdat, zoals de naam al doet vermoeden, het vol ligt met enorme blokken graniet die de indruk wekken roze te zijn. Op het programma staan wandelingen en trektochten, te voet of op de fiets, om dit verrassende landschap te ontdekken en proberen te begrijpen.

Het bos van Brocéliande

Vanwege de echte naam « forêt de Paimpont » inspireert deze plek al eeuwenlang de nieuwsgierigheidéen verbeelding van iedereen, inclusief Chrétien de Troyes ! Hij liet zich namelijk inspireren door de vestingwerken van Paimpont om de mythische vestingwerken van Brocéliande te creëren in zijn Arthurroman De ridder van de leeuw. Sindsdien heeft dit bos alleen maar legenden en verbeelding opgeroepen, en het zal je zeker weer aan het denken zetten.

De Menhirs van Carnac

Wat is er nieuwsgieriger en intrigerender dan een menhir? Wie heeft ze daar geplaatst? Wat is hun betekenis? Er zijn veel hypotheses. In Carnac in het zuiden van Morbihan kun je er meer dan 550 zien, die 7000 jaar oud zijn. Maar nog verbazingwekkender is het feit dat ze allemaal perfect in lijn en in oplopende volgorde zijn gelegd. Deze galieten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zullen zeker indruk maken.

De middeleeuwse stad Dinan

Dinan is een prachtig marktstadje in Côtes-d’Armor. Deze stad vol cultuur en geschiedenis zal je zeker bekoren. Het programma begint bij het kasteel van Dinan, dat uitkijkt over de stad. Voor een pauze kun je stoppen bij een restaurant in het centrum van de stad. Neem daarna de tijd om door de smalle straatjes te slenteren, de winkels te bezoeken en, voor de sportievelingen, de klokkentoren te beklimmen! Dinan wacht op je!

De Pointe du Raz

La pointe du Raz gelegen à la pointe du Finistère is een meesterwerk van de natuur. Terwijl je wandelt tussen heide en oker, onder het gekrijs van meeuwen, voel je je vrij en ontspannen. Je zult onder de indruk zijn van het panorama, de opeenvolging van rotspartijen en de vuurtoren van Veille in de verte. Laat de natuur je in slaap wiegen.

De Monts d'Arrée

De Monts d’Arrée zullen je verrassen, gelegen in het hart van Bretagne zul je versteld staan van hun schoonheid. Je kunt er wandelen of trektochten maken en wilde landschappen zien, besneeuwde heidevelden die soms in mist gehuld zijn. Nog bijzonderder is een kapel uit 1962 die op de top van een kale heuvel is geplant en is gewijd aan de aartsengel Saint-Michel. Onder geen beding te missen!  

Rochefort-en-Terre

Wanneer je Rochefort en Terre bezoekt, waan je je direct in een sprookje. Beschreven als een van de mooiste dorpen van Frankrijk kun je deelnemen aan een rondleiding door de stad. Je kunt de stad verkennen en het erfgoed ontdekken, zoals de kapel Saint-Michel, het kasteel en de vestingwerken, de oude stad… Rochefort-en-Terre is een stad vol charme en cultuur die je zeker zal verbazen!

Océanopolis

Het Océanopolis aquarium in Brest is uniek in Europa. Het gaat veel verder dan het presenteren van verschillende vissoorten en zeezoogdieren aan het publiek. Het doel is om jong en oud bewust te maken van het belang van het behoud van onze ecosystemen. Neem de tijd om de 77 aquaria van deze instelling te bezoeken en raak onder de indruk van de meer dan 1000 verschillende soorten waaruit ze bestaan.

De stad Rennes

De stad Rennes is een van de grootste in Bretagne en wordt daarom ook wel de hoofdstad van Bretagne genoemd.De stad barst van de cultuur en je kunt een aantal musea bezoeken, deelnemen aan een rondleiding langs de straatkunst langs de stadsmuren, een boot huren en de vele bezienswaardigheden van de stad ontdekken;Je zult je niet vervelen in deze dynamische stad, die een heleboel activiteiten biedt!

De mooiste campings en Bretagne

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie