Een merk easyvoyage

10 foto's waardoor je zin krijgt om naar Bretagne te gaan

Gepubliceerd op: 20 sept. 2023

Bijgewerkt: 2 nov. 2023

Brittanië is een regio die u niet mag missen, bekend om zijn voor zowel de landschappen als de cultuur. Het is erg populair bij toeristen en wordt beschouwd als een van de mooiste regio's van Frankrijk. We delen tien foto's die ervoor zorgen dat je deze regio wilt bezoeken! deze regio! Van Quiberon tot Mont Saint Michel, via Cléder en Saint-Malo, (her)ontdek deze prachtige Bretonse landschappen. Saint-Malo, (her)ontdek deze prachtige Bretonse landschappen. Zonder verder zonder verder oponthoud, hier zijn de foto's die je volgende vakantie zouden kunnen inspireren!

Ploumanac'h

Bent u op zoek naar een prachtige wandeling in een adembenemend landschap? Een wandeling langs de roze granietkust is een must als je een majestueuze weergave van kleur wilt zien.

Cléder

In Finistère biedt het strand van Kerfissien een ansichtkaart-waardig landschap. Zand zover het oog reikt, turkoois water en rotsen die dit strand karakter geven, dit strand in Cléder is echt een bezoek waard.

Quiberon

Voor een adembenemend uitzicht: ga naar Quiberon en meer specifiek naar Pointe du Percho voor een wandeling met een uitzonderlijk panorama! Maak een wandeling naar het kasteel van Turpault: het is niet mogelijk om het van binnen te bezoeken, maar het wordt beschouwd als het embleem van Quiberon!

Saint-Malo

Saint-Malo is een must-see voor toeristen die Bretagne bezoeken. Wandel door de straten van deze versterkte haven. Er zijn talloze stranden in de buurt, evenals een majestueus aquarium dat zeker een bezoek waard is.

Maagdeneiland

Neem de boot vanaf de pointe du Castel Ac’h à Plouguerneau, in Noord-Finistère, en vaar naar de vuurtoren van de île Vierge. Sportievelingen gaan kajakken!

Laat je niet afschrikken door de 365 traptreden op 83 m hoogte. Je wordt gecompenseerd door een adembenemend uitzicht en je zult geen spijt krijgen van je inspanningen!

  • Bezoeken : tussen april en oktober
  • Opening : dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur
  • Bereikbaar per boot, te voet (afhankelijk van het getij) of per kajak

Kasteel van La Roche Goyon

Gelegen aan de kust van Émeraude bij Cap Fréhel, het Fort la Latte, Château de La Roche Goyon is een château médiéval, beroemd om zijn uitzonderlijke panorama over de zee, dat een spectaculair uitzicht biedt op de oceaan en de omringende kliffen. Het kasteel zelf is een indrukwekkend voorbeeld van middeleeuwse architectuur, met zijn torens, ophaalbrug en goed geprepareerde wallen.

Het is een van de meest bezochte kastelen in Bretagne en is gebruikt als decor voor talloze films, waaronder verschillende scènes uit "The Three Musketeers" met Romain Duris, Vincent Cassel, François Civil en Eva Green.

  • Open op zondag
  • Duur van de rondleiding: 1-2 uur

Cap Sizun

Beloof jezelf op de paden van de Pointe du Van en de Raz. Houd je ogen open, je zult waarschijnlijk veel dieren zien in deze magische décor.

Perharidy Strand

Hier is het strand van Perharidy: prachtig en gunstig gelegen in Bretagne! Dit toeristische strand heeft prachtig turquoise water.

Kasteel van Costaérès

Dit kasteel, geheel gebouwd van roze graniet, ligt in de Côtes-d’Armor à Trésgastel. Dit gebouw is niet toegankelijk voor bezoekers, maar kan wel van buitenaf worden bewonderd.

Mont Saint-Michel

Hoewel het aan Bretagne grenst (en ja, Mont saint-Michel is Normandisch), konden we deze uitzonderlijke plekken niet afmaken zonder het te noemen, omdat je het vanaf de Bretonse kusten kunt zien. Dit emblematische monument staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De wegen zijn soms volledig overdekt, dus pas op dat je je niet laat misleiden door de getijden als je het bezoekt!

De mooiste campings en Bretagne

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie