Een merk easyvoyage

5 ongewone dingen om te doen in Bretagne

Gepubliceerd op: 20 sept. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

Saint-Malo, Pointe du Raz, de menhirs van Carnac... Bretagne wij Bretagne! Maar wist je dat er genoeg buitengewone activiteiten zijn waar je misschien nooit aan gedacht zou hebben? Ja, wij wel! We vertellen je er alles over in deze niet-uitputtende lijst van ongewone activiteiten die een must zijn! Dus hier is onze selectie van de 5 activiteiten die ons het meest aanspreken.

Een nachtje slapen in een vuurtoren

Liefhebbers van het ongewone voor één nacht? Je zult het niet geloven, het is mogelijk om de ervaring op de top van een vuurtoren uit te proberen! Maar alleen de vuurtoren van Kerbel in Frankrijk is bewoonbaar vanaf de top. Op 25 meter hoogte kijk je dankzij een 360-graden uitzicht recht uit over de baai van Quiberon, Lorient en het eiland Groix.

phare de kerbel

© pharedekerbel.com

vuurtoren tarieven

Als u nog vragen hebt, bezoek dan de phare de Kerbel.

website.

Surfen op het zand

Omdat er’s veel manieren zijn om van het strand te genieten, volgt hier’s een die je misschien leuk vindt. Ga naar het strand van Sainte Anne la Palud en laat je meevoeren op een zandjacht! Het fijne zand op dit strand is ideaal voor deze activiteit.

char à voile

© charavoile29.com

Elke sessie duurt ongeveer 1u30 en kost 20 euro per persoon in het char à voile centrum op het strand van St Anne La Palud. Het centrum biedt ook andere activiteiten zoals surfen, stand-up paddling en kajakken.

--> Meer informatie over Char à voile

Een nacht onder de sterren

Als de vuurtorenervaring je nieuwsgierigheid heeft gewekt, kun je de nacht doorbrengen in een luchtbel. Op de grond of in de bomen, het 360-graden uitzicht zal je zeker bekoren! Je kunt kiezen voor het bubbelkamerkasteel à op 10 minuten van de stranden, het nest’île midden in het bosêt of de’iglo d’arvor met privéjacuzzi.  

nestbomen

© parcaboutgroix.com

bubble spa

© domein-arvor.com

Wakeboarden op een meer

Als je nog niet wist wat wakeboarden was, dan wil je dat zeker weten. wakeboarden is een kruising tussen waterskiën, surfen en snowboarden en wordt beoefend op meren. Je hoeft geen extreme sporter te zijn om het te proberen, dus maak je klaar om te glijden!

Je vindt het agentschap Advance Ride biedt ritten vanaf 20 euro voor een sessie van 1 uur, en Wake Park Plesse.

Deltavliegen vanuit Menez-Hom

Bent u bekend met het Zwarte Gebergte? Dan moet je weten dat je vanaf het hoogste punt van Ménez Hom naar beneden kunt paragliden.

paragliding menez

© vol-libre-menez-hom.com

Als je ooit de’drang voelt, de’école de Vol Libre biedt paraglidingtrainingen aan. Een dag betekent twee sessies voor 150 euro. Neem een zonnebril, handschoenen, geschikt schoeisel, een lange broek en een sweatshirt mee voor een veilige vlucht.

Zo, klaar om de lucht in te gaan?

Is mag: Wed Sep 20 2023 17:22:16 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Ker Yaoulet Bretagne - Ambon visuel 1/1
Camping Ker Yaoulet
SUPER DEAL
Ker Yaoulet Bretagne - Ambon visuel 1/1

De camping Ker Yaoulet ligt op 300 m van het strand in de baai van Kervoyal tussen Vannes en Le Croisic. Gelegen ten zuiden van Morbihan bent u ideaal geplaatst om de regio Vannes te bezoeken.

50 plaatsen staan tot uw beschikking om uw tent, caravan of camper in het midden van het groen op te zetten. Staanplaatsen met elektriciteit hebben een oppervlakte van 100 m² en bieden toegang tot alle voorzieningen (wasgoed, sanitair, ijsbrood, enz.).

De accommodatie biedt verschillende soorten huuraccommodaties voor 2 tot 8 personen. U kiest tussen kamers voor 2, stacaravans voor groepen tussen 4 en 8 (met meerdere kamers), Lodges en Ti'cases voor 4. De stacaravans en kamers hebben sanitaire voorzieningen, terwijl de Lodges en Ti ' dozen (ingerichte tenten) zijn dichter bij de campinggeest en dicht bij de sanitaire blokken. Als je verliefd bent, weet dan dat je eigenaar kunt worden.

Een watergebied op 300 m van het strand is nog steeds klasse. Een verwarmd zwembad van 130 m² met eiland wacht op u. 2 pentaglissen en een rodelbaan zijn er voor de amateurs van sensaties. De kleintjes zullen blij zijn met het kinderbad.

Niveau-diensten die u verwennen: supermarkt met vers brood, wasserette, snackbar, verschillende verhuur (koelkast, lakens, kinderstoel, barbecue, enz.), Wifi, enz. De animaties worden niet vergeten met club-kind (5 keer per week), petanque-toernooien en sport, lotto, karaoke- en dansavonden en maaltijden met elkaar gemeen.

Meerdere sites zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de camping. De Gerno is perfect voor liefhebbers van wandelingen. Het mooie dorp Rochefort-en-Terre ligt op enkele kilometers. Mis Vannes en zijn oude stenen niet. Duw een beetje verder om het schiereiland van Quiberon te ontdekken.

Zie de camping

De mooiste campings en Bretagne

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie