Een merk easyvoyage

De mooiste stranden van Occitanië

Gepubliceerd op: 4 janv. 2024

Ontdek de mooiste stranden van Occitanie. Profiteer tijdens uw verblijf in de regio van de geneugten van een middag aan het strand. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of sport, deze stranden zullen je verrassen met hun prachtige landschappen en hun ruime aanbod aan activiteiten! Hier is onze selectie van de mooiste stranden van de regio.

Espiguette strand

À op slechts 10 minuten van het stadscentrum van Le Grau-du-Roi, strekt zich over bijna 10 kilometerètres fijn blond zand dit prachtige strand van l’Espiguette uit. Dit strand is uniek in Europa en onderscheidt zich door de kwaliteit van het water! Het is een ideale plek om te ontspannen en plezier te maken. Ga de wind op met je windsurf- of kitesurfplank, of maak een ritje te paard langs de kust.

De mooiste stranden van Occitanië  -  visuel 1/1

Corniche-strand

Richting Sète om te genieten van het prachtige Corniche-strand. Het wordt beschermd door een grote zeewering en is beschut tegen de wind, zodat we er optimaal van kunnen profiteren. Je kunt matrassen en rugzakken huren als je daar zin in hebt.

De mooiste stranden van Occitanië  -  visuel 1/1

Racou-strand

Zuidelijk van Argelès-sur-Mer is dit een natuurlijk strand met een tijdloze, familiaire sfeer die je zal bekoren. De vissershuisjes op het strand vormen een kleurrijk contrast met het blauw van de zee. Trek je slippers uit en geniet van een wandeling over het fijne zand van dit strand, dat ook geweldig is voor liefhebbers van boardsporten.

De mooiste stranden van Occitanië  -  visuel 1/1

Strand van Orpellières

Dit prachtige strand met zijn opeenvolging van zandduinen ligt aan de rand van het Orpelliaanse natuurreservaat. Het ligt aan de rand van het Orpelli-reservoir en is toegankelijk via kleine paden. Klim naar de top van een duin om van het uitzicht te genieten en waarom niet van een zonsondergang na een dag ontspannen op het strand.

De mooiste stranden van Occitanië  -  visuel 1/1

Petit en Grand Travers strand

Houd je van de natuur en hou je van een feestje? Deze stranden zijn de ideale bestemming voor jou! Ga naar La Grande Motte waar het natuurlijk behouden Petit Travers strand zeer toegankelijk en aantrekkelijk is, vooral voor gezinnen. Het strand van Grand Travers daarentegen onderscheidt zich door zijn wilde landschappen. Het is modieuzer en ligt in de buurt van verschillende bars en restaurants.

De mooiste stranden van Occitanië  -  visuel 1/1

Plaatsen van Mouettes

Descendons plus au sud à Valras où la plage des Mouettes se dresser fièrement avec son sable fin sur plusieurs centaines de mètres. Zwemmen wacht op je, net als een potje beachvolleybal of een siësta op een matras als je daar zin in hebt. Het is het wildste strand van de stad, dus niet erg druk, maar maak je geen zorgen, er is parkeergelegenheid, evenals toiletten en restaurants!

De mooiste stranden van Occitanië  -  visuel 1/1

Peyrefite strand

Wil je het onderwaterleven ontdekken? Dan kun je je hart ophalen in het zeereservaat in Cerbères, waar je het Peyrefite strand vindt. In juli en augustus kun je een gemarkeerd onderwaterpad volgen om de zeebodem in dit gebied te verkennen. Er wacht je een schat aan flora en fauna, waaronder tuimelaars en onechte karetschildpadden. Geniet na je excursie van een siësta op het strand.

De mooiste stranden van Occitanië  -  visuel 1/1

Derniers articles

Nieuws

 
Béziers

Nieuw voor 2024: luxe stacaravans op camping 4⭐ les Berges du Canal in Hérault

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie