Een merk easyvoyage

De beste watersporten om uit te proberen in Bretagne!

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 31 oct. 2023

Verblijf deze zomer in Bretagne en profiteer van de prachtige landschappen en de vele activiteiten die u er met uw gezin, alleen of met vrienden kunt ondernemen. Zin in spanning tijdens uw verblijf in Bretagne? Ga naar de Bretonse kust en beleef de tijd van je leven! Wij hebben de leukste wateractiviteiten voor je uitgezocht om te (her)ontdekken.

Windsurfen

Evadeer en tem de zee door windsurfen te proberen! Plezier en sterke sensaties wachten op je c’est sûr. Beginner of ervaren, met familie of vrienden, windsurfen is de perfecte manier om plezier te hebben! In Bretagne zijn er, afhankelijk van of je in het noorden of zuiden bent, een aantal verschillende spots. Wij raden St Malo en Lancieux aan in het noorden, waar je veel golven vindt, en La Torche in het zuiden, waar je een echt legendarische plek vindt om te windsurfen. Er is ook nog Le Steir, dat toegankelijker is dan La Torche voor beginners die op zoek zijn naar een introductie met weinig druk!

De beste watersporten om uit te proberen in Bretagne!  -  visuel 1/1

Surf

Heb je ooit geprobeerd te surfen? Maak optimaal gebruik van je tijd in Bretagne en probeer het eens! Je zult niet alleen de opgebouwde stress kwijtraken, maar ook kunnen genieten van een aantal opwindende sensaties. Herontdek de oceaan vanuit een nieuw perspectief. Bovendien verbrand je calorieën en versterk je je figuur! De beste plekken zijn Guidel, Quiberon en Barre d’Etel in Morbihan, evenals Trestraou en Plévenon op de Côtes d’Armor.

De beste watersporten om uit te proberen in Bretagne!  -  visuel 1/1

Kitesurf

Als je naar Bretagne gaat, moet je kitesurfen proberen! Deze sport is in deze regio ontstaan, met name in Finistère. Wat houdt het eigenlijk in? Je glijdt over het water voortgetrokken door een vlieger (voortgeduwd door de wind) die aan een harnas is bevestigd. Ga naar het strand van Kerhilio, waar je meer dan 8 km aan leuke activiteiten vindt, waaronder kitesurfen. Aan de kant van Finistère zijn er prachtige plekken bij de duinen Sainte-Marguerite à Landéda en Tréompan à Ploudalmézeau.

De beste watersporten om uit te proberen in Bretagne!  -  visuel 1/1

Staande peddel

Ben je op zoek naar een watersport die “rustiger”en voor àiedereen toegankelijk is? Stand-up paddle is dan iets voor jou. Vaar rustig op een surfplank in je eigen tempo. Het is heel gemakkelijk onder de knie te krijgen en je zult al snel genieten van deze activiteit. Het leuke aan deze activiteit is dat je het overal aan de Bretonse kust kunt doen! Van de Roze Granietkust tot de Golf van Morbihan, via het schiereiland Crozon en de Forellenpas.

De beste watersporten om uit te proberen in Bretagne!  -  visuel 1/1

Kanoën en kajakken

Als je geen balans hebt voor stand-up paddling, geen paniek! Ga het water op en maak een kajaktocht: geniet op je gemak van het landschap om je heen. Watersportverenigingen bieden deze activiteit meestal aan, maar als je wilt dat iemand je begeleidt, moet je naar een kanovereniging gaan. Het leuke van kanoën is dat je zowel op zee als op een rivier kunt gaan, de keuze is aan jou. Mis de kans niet om de Archipel de l'Er te verkennen, waar je gecharmeerd zult zijn van de prachtige omgeving.

De beste watersporten om uit te proberen in Bretagne!  -  visuel 1/1

Wakeboard

Als je nog niet wist wat wakeboarden was, dan wil je dat zeker weten. wakeboarden is een kruising tussen waterskiën, surfen en snowboarden en wordt beoefend op het meer. Je hoeft geen extreme sporter te zijn om het te proberen, dus maak je klaar om te gaan glijden!

De mooiste campings en Bretagne

Derniers articles

 
Côtes d'Armor

De topstranden van de Côtes d'Armor in video

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie