Een merk easyvoyage
Collioure

Wat te doen in Collioure

Gepubliceerd op: 22 déc. 2023

Bijgewerkt: 22 févr. 2024

Collioure, een klein vissersdorpje dat bekend staat om zijn ansjovis en op een steenworp afstand van de Spaanse grens ligt, is een van die plaatsen waar het leven goed is. De ligging aan zee is een plaatje, met de kerk aan het water en het zandstrand. De stad is omzoomd met wandelpaden waarmee je de kustlijn en de doorschijnende baaien kunt verkennen, die in de zomer minder druk zijn dan de stranden in het stadscentrum. Het proeven van een zoete Banyuls wijn rondt je verblijf af met een vleugje roes. Wat is er te zien en te doen in Collioure? Hier volgt een selectie van de must-sees van de stad.

Collioure op video

Is mag: Fri Dec 22 2023 14:42:04 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen in Collioure  -  visuel 1/1

Neem het kustpad

Wat te doen in Collioure  -  visuel 1/1

Ontdek de côte Vermeille door de chemin des douaniers te nemen. Verleidelijk, nietwaar?
Begin je avontuur in Le Racou, het uiterste puntje van Argelès, en ga verder naar Collioure, waar je de mer Méditerranée die zich majestueus aan uw voeten uitstrekt en de spectaculaire kliffen die zich in het azuurblauw storten. Voor meer ervaren wandelaars gaat de route verder langs de sentier du littoral naar de Spaanse grens, langs Port Vendres, Cap Béar met zijn emblematische vuurtoren, Banyuls en Cerbère, met onvergetelijke panorama's van de Big Blue.

Zwemmen in een kreek

Wat te doen in Collioure  -  visuel 1/1

Als je de sentier du littoral neemt tussen Le Racou en Collioure, ontdek je geheime baaien, echte verborgen juweeltjes langs de kust. Sommige zijn meer afgelegen en kunnen toevluchtsoorden zijn voor naturisten, terwijl andere, die alleen bereikbaar zijn via de zee, bijvoorbeeld per kajak, kristalhelder water beloven voor hemelse badmomenten. Het is een ideale gelegenheid om de wilde schoonheid van de kust van Vermeille te leren kennen.

Ontdek de oude stad

Wat te doen in Collioure  -  visuel 1/1

Collioure charmeert met zijn dal van Merraanse bogen, een schilderachtig labyrint omringd door het Château Royal en de kerk Notre-Dame-des-Anges. Slenter door de rue Saint-Vincent, verken de rue de la Fraternité slenter door de rue Arago of slenter over de place du 18 juin. Elke straathoek is een uitnodiging om de bezienswaardigheden en geluiden van deze stad vol geschiedenis te ontdekken.

De wijk Mouré verkennen

De wijk Mouré met zijn ruelles vol kleur en bloemen is een waar tegengif à morosité.
Het is geen toeval dat de Fauvistische kunstenaars uit het begin van de 20e eeuw hier een ongeëvenaarde inspiratiebron vonden, gefascineerd door het unieke lichtspel van Collioure. Deze artistieke rage heeft de stad de bijnaam "Cité des peintres" opgeleverd. Emblematische figuren als Matisse en Derain hebben hier hun sporen achtergelaten door middel van een aantal muurschilderingen. Volg het pad van het fauvisme op een reis langs deze historische creaties.

Voor kunstliefhebbers die zich afvragen welke culturele schatten Collioure te bieden heeft, zijn het Maison du Fauvisme en het Museum voor Moderne Kunst absolute aanraders.

Volg een rondleiding door het Château Royal

Wat te doen in Collioure  -  visuel 1/1

Het Koninklijk Kasteel van Collioure, een beschermd historisch monument sinds 1922, is een majestueus fort dat in de 13e eeuw werd gebouwd voor het hof van de koningen van Mallorca. Een rondleiding door deze historische plek dompelt je onder in de fascinerende wereld van de middeleeuwen en biedt een blik op de grootsheid en strategie van de Mallorcaanse kroon.

Uitzicht op zee vanaf de windmolen van Collioure

Op slechts vijftien minuten lopen van de château ligt een klim naar de moulin de Collioure die bezoekers zonder al te veel moeite kan beklimmen. De hooggelegen molen vereist enige inspanning om te bereiken, maar belooft, eenmaal daar, een adembenemend panorama, genesteld in het midden van een olijfbomenveld, met een spectaculair uitzicht tussen de zee en de bergen.

Verken het interieur van dit bouwwerk uit 1337, dat tot de 19e eeuw werd gebruikt om graan te malen. De stad Collioure besloot toen om de molen te restaureren en weer in gebruik te nemen. Tegenwoordig wordt de molen gebruikt voor de productie van olijfolie.

Proef een oude Banyuls wijn en eet ansjovis

Wat te doen in Collioure  -  visuel 1/1

Je kunt Collioure niet verlaten zonder anchois te hebben geproefd, de culinaire specialiteit van de stad. Elk restaurant in de stad dat deze naam waardig is, biedt het aan. Zo niet, neem dan wat visconserven à mee voor uw geliefden.

De vin de Banuyls is een natuurlijke zoete wijn, waarvan de wijngaarden op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan!

Wandel langs de steiger naar de kapel Saint-Vincent

Sint Vincent, de beschermheilige van Collioure, zou in 303 gemarteld zijn op de plek waar nu de kapel staat. De huidige kapel, gebouwd in 1701, werd gebouwd om de nieuwe relikwieën van de heilige te herbergen, nadat de eerste verloren waren gegaan tijdens de Reapersoorlog (1640-1659). Bij de kapel staat een majestueuze afbeelding van Christus aan het kruis.

Vervolg uw wandeling langs de steiger naar de kleine vuurtoren voor een ervaring die de volledige pracht van Collioure omvat. Deze wandeling is een van de must-do om de schoonheid van de stad in al haar grootsheid vast te leggen.

Waar overnachten in de buurt van Collioure?

Le Front de Mer Languedoc-Roussillon - Argelès-sur-Mer visuel 1/1
Camping Le Front de Mer
SUPER DEAL
Le Front de Mer Languedoc-Roussillon - Argelès-sur-Mer visuel 1/1
Bienvenue au Camping Le Front de Mer 4* pour des vacances au bord de la mer méditerranée à 200 mètres des plages de sable fin. Haut de gamme et tout confort, de nombreuses prestations vous attendent.
Une large gamme d'hébergements est proposé. 5 catégories de Mobil-homes et des emplacements nus le tout dans un cadre verdoyant.

Zie de camping

De mooiste campings à Collioure

Derniers articles

 
Argelès-sur-Mer

Wat te doen in Argelès-sur-Mer tijdens de vakantie?

 
Saint-Cyprien

Wat te doen in Saint-Cyprien tijdens de vakantie?

 
Canet-en-Roussillon

Wat te doen in Canet en Roussillon tijdens de vakantie?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie