Een merk easyvoyage
Costa Brava

Wat te doen aan de Costa Brava

Gepubliceerd op: 8 déc. 2023

Bijgewerkt: 13 févr. 2024

De Costa Brava strekt zich uit langs de Middellandse Zee in Spanje, van de Franse grens tot Blanes, ten noorden van Barcelona. De Costa Brava is een gezinsbestemming bij uitstek en heeft vele troeven: zon, fijne zandstranden, talrijke baaien, prachtige geklasseerde dorpjes, dichte, ongerepte natuur, indrukwekkende waterparken... Kortom, voor het hele gezin iets om van te genieten en een droomvakantie door te brengen. Wat is er te zien, wat is er te doen aan de Costa Brava?

Is mag: Fri Dec 08 2023 12:25:58 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen aan de Costa Brava  -  visuel 1/1

Bezoek de versterkte middeleeuwse stad Tossa de Mar

Wat te doen aan de Costa Brava  -  visuel 1/1

Tossa de Mar werd"blauw paradijs" genoemd door de schilder Chagall en is de laatst overgebleven middeleeuwse stad aan de Costa Brava. De château en muren domineren de zee. Ze omringen Vila Vella, de oude stad van Tossa de Mar, met smalle geplaveide straatjes.
Je kunt de kleine baai van de oude stad bereiken door door het gat van de duivel te waden!

Cala Llevadó Costa Brava - Tossa de Mar visuel 1/1
Camping Cala Llevadó
SUPER DEAL
Cala Llevadó Costa Brava - Tossa de Mar visuel 1/1
Cala Llevadó in Tossa de Mar is een uitzonderlijke camping aan de Costa Brava. Het ligt aan de rand van het water in een opvallende heuvelachtige omgeving in een van de mooiste hoeken van de regio. Een paradijs voor 50 jaar voor de echte kampeerders in tent. Het herbergt ook caravans, maar vanwege de lay-out van het terrasvormige natuurlijke land en de vele bomen, zijn zeer grote caravans en campers moeilijk te manoeuvreren. Dit is wat de charme van dit land maakt: geen enkele locatie is hetzelfde als de andere, je bent echt in de natuur op deze camping in Spanje! Er zijn ook speciaal aanbevolen chalets te huur, gerangschikt in een omgeving van ruig en wild groen. Het uitzicht op de kust is adembenemend: vier baaien omringen zandstranden die grenzen aan een kristalheldere zee.

Zie de camping

Ontdek de rijstvelden van Pals

À Pals, een juweeltje aan de Costa Brava, heeft een landschap waar geschiedenis, natuur en cultuur harmonieus samengaan. Naast het middeleeuwse dorp, het ongerepte strand en de golfbaan genesteld in een dennenbos, staat de regio ook bekend om zijn culturele erfgoed.
Rijst wordt al sinds de 19e eeuw verbouwd en geeft het landschap in de zomer een bijzonder verkwikkende groene tint.

Deze bucolische omgeving wordt een bevoorrecht toevluchtsoord voor ontelbare vogelsoorten, aangetrokken door de overvloed aan voedsel in de ondergelopen velden. Voor natuurliefhebbers slingeren bewegwijzerde paden door de rijstvelden en bieden wandelaars, hardlopers en fietsers de kans om deze vlakte in alle veiligheid te verkennen, met het imposante Montgri-massief op de achtergrond.

Château du Montgri bereiken

Het kasteel van Montgri, hoewel welbekend bij de inwoners van de Costa Brava, heeft een mystère uitstraling. Dit historische monument, dat zichtbaar is van Figueras tot aan de bergen van Begur, domineert majestueus de regio. Desalniettemin blijven Montgri en zijn heuvels een sanctuarium van rust, alleen à te voet bereikbaar, en belooft het een échapp&e weg van de dagelijkse drukte.

De klim naar het kasteel is een avontuur op zich, dat wordt gecompenseerd door een adembenemend uitzicht over de omgeving zodra je de top hebt bereikt. Het uitzicht vanaf de hoge muren van het fort is niets minder dan spectaculair en biedt een 360-graden panorama van het omliggende platteland, de rijstvelden van Pals en verder tot aan de blauwe horizon van de Middellandse Zee.

Zwemmen in Lloret de Mar

Wat te doen aan de Costa Brava  -  visuel 1/1

Lloret de Mar is een van de sterren van de Costa Brava om te zwemmen : de baaien en stranden geven het een  gevoel.
Van de ene kant ziet u het   domineert de stad en is een eerbetoon aan de vele vrouwen die op hun mannen hebben gewacht door de Middellandse Zee af te speuren.
Aan de andere kant is de château Sa Caleta Lloret en het strand van Sa Caleta.

Genieten op het strand van Rosas

Wat te doen aan de Costa Brava  -  visuel 1/1

Stranden zover het oog reikt. Rosas kan zo worden beschreven. Het is de idyllische bestemming van de Costa Brava. Maar je kunt er ook genieten van pretparken, minigolfbanen, wandelen of mountainbiken…

Wandelen langs de Costa Brava Camino de Ronda

De Camí de Ronda van de Costa Brava is ongeveer 200 kilometer lang en verbindt een mozaïek van charmante dorpjes, verborgen baaien en iconische stranden langs de Catalaanse kust. Het is een waar paradijs voor wandelaars, en biedt panoramische uitzichten over de Méan;e, passages door bossen van pijnbomen, en momenten van ontspanning op afgelegen stranden. Het is een onvergetelijke manier om de diversiteit en schoonheid van de Costa Brava te ervaren, ver weg van de drukte.

Deze route nodigt u uit om een rijkdom aan natuurlijke en culturele schatten te ontdekken, van Blanes in het noorden tot Portbou, aan de Franse grens.

Je doorkruist:

  • Calella de Palafrugell: een voormalig vissersdorp, bekend om zijn stranden en traditionele sfeer.
    Llafranc: het buurland van Calella, dat wordt gewaardeerd om zijn betoverende boulevard.
    Tamariu: nog zo'n pareltje aan de Costa Brava, met kristalhelder water dat ideaal is om te duiken en snorkelen.
    Begur: beroemd om zijn afgelegen kustlijn en baaien zoals Sa Riera en Aiguablava.
    S'Agaró en Platja d'Aro: om hun uitgestrekte stranden en levendige winkelstraten.
    Tossa de Mar: waar de route door de indrukwekkende versterkte oude stad en haar stadsmuren loopt.
    Lloret de Mar: bekend om zijn levendigheid en populaire stranden.

Neem een kijkje in het Figueras Dalí Museum

Wat te doen aan de Costa Brava  -  visuel 1/1

Dali heeft zijn stempel gedrukt op deze stad aan de Costa Brava, want hij is hier geboren, is hier gestorven en heeft hier een tijdje gewoond. Zelf heeft hij tijdens zijn leven dit felgekleurde museum gemaakt op de overblijfselen van de oude théâtre van de stad.
In het museum hangen talloze schilderijen van zijn muze, Gaia, beelden, foto's, gravures… goed voor 1500 werken van de schilder van génie.

Een dag doorbrengen in Port-Aventura

Wat te doen aan de Costa Brava  -  visuel 1/1

Gelegen op ruim 2 uur van de Costa Brava, is Port Aventura World, vlakbij Salou aan de Costa Daurada, een van de beroemdste themaparken van Europa.
Opengesteld in 1995, biedt het een groot aantal attracties verdeeld over verschillende themagebieden geïnspireerd op verschillende delen van de wereld: het Middellandse Zeegebied, Polynesië, China, Mexico, het Wilde Westen en SésamoAventura, gewijd aan de personages van Sesamstraat.

Met spectaculaire achtbanen zoals Shambhala en Dragon Khan, liveshows en waterattracties biedt PortAventura ervaringen voor iedereen. Het park bevat ook Ferrari Land, een themapark dat is gewijd aan het Italiaanse automerk Ferrari, met de Red Force, een van de hoogste en snelste achtbanen van Europa.

Naast de attracties is PortAventura World de thuisbasis van een waterpark, PortAventura Caribe Aquatic Park, met glijbanen, zwembaden en tenten, perfect om af te koelen op warme zomerdagen.

PortAventura World draait niet alleen om entertainment; het is ook een topbestemming voor gezinsvakanties, met een scala aan thema-accommodaties waarmee bezoekers hun magische ervaring kunnen uitbreiden. Met zijn attracties, shows en gastvrijheid van wereldklasse belooft PortAventura World onvergetelijke avonturen voor iedereen die de deuren passeert.

Neem 2 tot 3 dagen de tijd om de tour te voltooien!
Je kunt aan zee verblijven tijdens dit bezoek dat je kinderen niet snel zullen vergeten.

De mooiste campings en Costa Brava

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie