Een merk easyvoyage
Nièvre

Wat te doen bij Lac des Settons

Gepubliceerd op: 4 déc. 2023

Bijgewerkt: 15 févr. 2024

Het Lac des Settons is een kunstmatig meer van 366 hectare in het hart van het regionale natuurpark Morvan, ideaal om te vissen, zeilen en ontspannen op het strand. Op slechts 2u30 van Parijs! Wat kun je er doen? Ontdek de leukste dingen om te zien en te doen rond Lac des Settons in de Morvan.

Is mag: Mon Dec 04 2023 15:55:50 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen bij Lac des Settons  -  visuel 1/1

Wandel of fiets rond het meer

Geniet van een rustige en schilderachtige wandeling rond Lac des Settons. Het gebied rond Lac des Settons is vol wandel- en fietspaden, die bij elke bocht een prachtig uitzicht bieden op het meer en de omliggende heuvels. De paden zijn ontworpen voor verschillende niveaus en variëren van gemakkelijke routes, perfect voor beginners, tot meer uitdagende routes voor ervaren wandelaars.

Het volledige meertraject van 14 km nodigt uit tot het oversteken van loopbruggen met uitzicht op het heldere water van het meer. Voor degenen die op zoek zijn naar avontuur slingeren de GR®13 en de Chemins de Compostelle routes zich dicht langs het meer en beloven een onvergetelijk avontuur.

Fietsliefhebbers worden niet overgeslagen, met de Tour du Morvan en de Grande Traversée du Massif Central en VTT, die unieke mogelijkheden bieden om jezelf onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van de Morvan.

Watersportactiviteiten

Het vrijetijdscentrum Settons zal de jongste bezoekers bekoren en hen toegang geven tot een breed scala aan watersporten: catamaran, peddel, rubberboot, kano, kajak, windsurfen, waterskiën...

Grâce à de rust van het water, het meer is een perfecte omgeving voor degenen die voor het eerst watersporten.

Voor meer sensationele activiteiten kunt u kiezen uit Flyboarden, jetskiën, wakeboarden, waterspringen...

Zwemmen in Lac des Settons

Lac des Settons wordt omringd door verschillende zandstranden ideaal om te zwemmen en te ontspannen.

Tijdens het zomerseizoen kunnen mensen die op zoek zijn naar een veilig gebied gebruik maken van een bewaakt strand à Vlakbij het vrijetijdscentrum Activital, waar een reeks activiteiten op het water beschikbaar zijn, zoals zeilen, waterfietsen, kanoën en catamaranzeilen.

Het Plage du Midi, bekroond met het Pavillon Bleu label voor de uitstekende waterkwaliteit en ook bewaakt, nodigt u uit om te genieten van een breed scala aan wateractiviteiten.

Om het meer vindt u talloze culinaire gelegenheden waar u plaatselijke delicatessen kunt proeven.

Vissen op rivierkreeft

In de zomer worden rond Lac des Settons introductiecursussen garnaalvissen aangeboden. De cursus is geschikt voor het hele gezin, zelfs voor heel jonge kinderen. Je hoeft niet bang te zijn om je handen onder de rotsen te steken om je favoriete treacute;sor te heroveren.

Je krijgt ook de kans om te gaan vissen op snoek, snoekbaars en forel.

Maak een boottocht op het meer

U kunt pédalos huren rond het meer of catamarans. Je kunt ook aan boord gaan van een boot  voor een rondvaart van 45 minuten.
Aan boord vertellen we u alles over de bouw van de stuwdam van Settons, de houtvlotten naar Parijs en het regionale natuurpark Morvan.

Ontspannen bij Lac des Settons

Bezoek overdag het strand. Er zijn talloze stranden rond het meer, zoals het strand bij Presqu'île du Lac des Settons, dat het ecolabel heeft gekregen;e Pavillon Bleu  voor de kwaliteit van het water.
Vanavond kunt u vanaf de oever of op het water genieten van een zonsondergang over het meer.

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie