Een merk easyvoyage
Lyon

Geniet van een weekend op minder dan 2 uur van Lyon!

Gepubliceerd op: 1 déc. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

Woon je in Lyon of omgeving en wil je met je gezin of vrienden een weekendje weg en frisse lucht inademen? Wat als uw vakantie op slechts 2 stappen van huis zou zijn?

Dit jaar weten we meer dan ooit hoezeer u er behoefte aan hebt om er even tussenuit te gaan en een frisse neus te halen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met 5 campings op minder dan 2 uur rijden van Lyon, zodat je een weekend lang niets anders kunt doen dan PRO-FI-TER!

Camping La Plaine Tonique in Malafretaz

De camping ligt midden in de natuur en is ontworpen voor onvergetelijke gezinsvakanties! Wie zou niet in de verleiding komen voor een vakantie met de voeten in het water, tussen het meer en het aquacentrum?


Hier is een eersteklas camping aan het meer in de regio Rhône-Alpes die in de smaak zal vallen bij kampeerders die van watergebieden houden. De Camping La Plaine Tonique 4* Montrevel en Bresse is een luxe camping met directe toegang tot een meer met een strand en watersportactiviteiten, evenals een volledig uitgerust zwembadcomplex.

Het zwemparadijs heeft een verwarmd zwembad, een klein zwembad met twee glijbanen, een peuterbad en een aqualudisch gedeelte voor de kleintjes. Er zijn ook hydromassagematrassen en een sauna. Rondom de zwembaden kun je genieten van het solarium met ligstoelen.


Accommodatie, je kunt verschillende ongebruikelijke accommodaties huren zoals een Safaritent, een Tipi of meer traditionele stacaravans met 4 à 6 slaapplaatsen.
Voor kampeerders met tenten, caravans of campers kunt u kiezen uit 380 kale staanplaatsen, ideaal in de schaduw en voorzien van 10A stroomaansluitingen.


Op de camping kun je gebruikmaken van een bar-restaurant met terras aan het meer. De camping biedt de hele zomer door avondanimatie en overdag weet je nooit waar je moet zijn: paddle, elektrische boot, jeu de boules, mountainbiken, boogschieten, enz.

Is mag: Fri Dec 01 2023 11:52:42 GMT+0100 (Central European Standard Time)

LA PLAINE TONIQUE Rhône-Alpes - Montrevel-en-Bresse visuel 1/1
Camping LA PLAINE TONIQUE
SUPER DEAL
LA PLAINE TONIQUE Rhône-Alpes - Montrevel-en-Bresse visuel 1/1
Le camping La Plaine Tonique 4* à Montrevel-en-Bresse, en Rhône-Alpes, offre un séjour haut de gamme en bordure de lac. Profitez d'un accès direct à une plage privée et à des activités nautiques. L'espace aquatique chauffé propose une piscine, des toboggans, une pataugeoire et même un espace aqualudique pour les petits. Choisissez parmi divers hébergements, des tentes Safari aux cottages en bois, sans oublier les emplacements ombragés pour tentes, caravanes et camping-cars. Le site propose également un bar-restaurant en bord de lac, des animations estivales et une variété d'activités telles que le paddle, le VTT et le tir à l'arc.

Zie de camping

Camping Champ d'été in Pont de Vaux

De camping 4* Champ d’été heeft 100 ruime staanplaatsen, 30 recreatiechalets voor maximaal 7 personen, stacaravans en cocosweets, en een volledig récente lodgetent!


Mooi gelegen in een natuurlijke omgeving aan het meer, vindt u het levendige stadje Pont de Vaux op slechts een paar meter van de camping, evenals de jachthaven.


Het gemeenschappelijke zwembad Archipel ligt bij de ingang van de camping, met verwarmde binnen- en buitenbaden, glijbaan, pentagliss, waterspelletjes en peuterbaden voor de kleintjes. Alle campinggasten hebben gratis toegang tot het zwembad, ongeacht de duur van hun verblijf, en zijn beperkt tot 2 entrees per persoon per dag. De wellnessruimte bij het zwembad biedt een sauna, stoombad en fitnesscentrum (tegen betaling).

Champ d'Été Rhône-Alpes - Pont-de-Vaux visuel 1/1
Camping Champ d'Été
SUPER DEAL
Champ d'Été Rhône-Alpes - Pont-de-Vaux visuel 1/1
Le camping 4 étoiles Champ d'Été offre une atmosphère conviviale et détendue dans un cadre verdoyant au Val de Saône. Avec une multitude d'animations pour toute la famille, les enfants de 2 à 14 ans pourront profiter d'activités ludiques encadrées par une équipe trilingue. Les soirées conviviales, les tournois de pétanque et les séances de pêche en groupe enrichissent les journées des vacanciers. L'espace aquatique chauffé avec toboggans et pataugeoire promet des moments divertissants pour tous. De plus, un espace bien-être avec sauna et hammam est disponible pour des vacances relaxantes. Les emplacements de camping spacieux et verdoyants offrent confort et tranquillité, tandis que les chalets et mobil-homes fonctionnels ainsi que les tentes Coco Sweet sont également à disposition pour un séjour cosy et agréable.

Zie de camping

Camping La Grappe Fleurie in Fleurie

In het hart van het platteland en omgeven door wijngaarden, ontdek de Camping 4* de la Grappe Fleurie. Bezoek voor een onvergetelijke vakantie deze glamping in het hart van de Beaujolais, vlakbij Macôn, Lyon en Villefranche-sur-Saône. Ontsnap in deze oase van rust voor een weekend of een langer verblijf. Profiteer van de ruime staanplaatsen of de ongewone accommodatie. Kalm, veilig, zorgzaam en vriendelijk zullen de sleutelwoorden zijn tijdens je vakantie met familie, vrienden of als koppel op deze 4* camping met zwembad in de Beaujolais.


In deze oase van groen en rust, midden op het platteland, laat je je betoveren door de vele activiteiten die worden aangeboden door het enthousiaste, goedlachse en altijd vrolijke team: animatie, sauna, afternoon tea, kinderspelen, overdekt zwembad, snackbar en nog veel meer. Camping La Grappe Fleurie in de rust van de Beaujolais is ideaal voor romantische weekendjes weg, familievakanties of expedities met vrienden.

Is mag: Fri Dec 01 2023 11:52:42 GMT+0100 (Central European Standard Time)

La Grappe Fleurie Rhône-Alpes - Fleurie visuel 1/1
Camping La Grappe Fleurie
SUPER DEAL
La Grappe Fleurie Rhône-Alpes - Fleurie visuel 1/1
Niché au cœur des vignes du Beaujolais, le camping 4 étoiles La Grappe Fleurie offre une expérience familiale exceptionnelle. Sa piscine extérieure et son aire de jeux enchantent les vacanciers, tandis que les sportifs apprécieront le court de tennis, les tables de ping-pong et le terrain de pétanque. La salle commune propose divertissements et moments conviviaux, avec télévision, baby-foot et billard.

Les animations variées, telles que les dégustations de vins locaux offertes par les viticulteurs de Fleurie, animent les semaines. Les soirées à thèmes, concours, spectacles et concerts en haute saison ajoutent une touche festive.

La région regorge de trésors à découvrir : du moulin à vent historique aux paysages saisissants de Julienas et Chiroubles, offrant une vue imprenable sur les villages environnants.

Le camping offre des emplacements spacieux, des cottages, des chalets, et même l'expérience unique de dormir dans de grands tonneaux pour un séjour insolite et confortable.

Emplacement 4 pers.

Opgegraven Campings.com

433

7 Nuits

Zie de aanbieding

Camping Le Viaduc in Arlebosc

Enthousiast over het buitenleven, avontuur en authenticiteit? Hou je van wandelen of zenvakanties? De 3* camping Le Viaduc is voor jou!
Ver weg van de drukte en de stress van alledag biedt Le Viaduc een langzaam-toeristische benadering om in uw eigen tempo adembenemende landschappen, charmante dorpjes en heerlijke streekproducten te ontdekken.

Geniet van een weekend op minder dan 2 uur van Lyon!  -  visuel 1/2
Geniet van een weekend op minder dan 2 uur van Lyon!  -  visuel 2/2

Natuurlijke camping met 49 kampeerplaatsen verspreid over 3 hectare, u vindt er grote kale kampeerplaatsen voor caravanning en 23 ongewone accommodaties (hoge hut, yurts, tipi's, Finse kota, Pod, Bivak, Tonneau…) of meer traditioneel met alle comfort.

Camping Kanopée in Trévoux

Gelegen aan de oevers van de Saône en op een paar minuten van tangs, is de Camping 3* le Kanopée bij Lyon een uitnodiging om nieuwe energie op te doen in een groene oase. Wandel langs de oevers van de Saône, zwem in zoet water, pêche.
Bent u op zoek naar een camping in Lyon met een zwembad om heerlijk te zwemmen met het gezin? Kanopée nodigt je uit door de poorten van Cascades de Trévoux, een prachtig waterpark met verwarmd zwembad, glijbanen, waterstralen en waterval direct naast de camping. Dit waterpark is een favoriete ontmoetingsplek voor kinderen tijdens hun verblijf op Tragrave; Trévoux. Kom en ontdek zelf waarom Kanopée Village een van de beste campings in de buurt van Lyon is!

Geniet van een weekend op minder dan 2 uur van Lyon!  -  visuel 1/2
Geniet van een weekend op minder dan 2 uur van Lyon!  -  visuel 2/2

Kanopée Village biedt ook verhuur van stacaravans, ongebruikelijke accommodaties zoals de Caravan “My Drop”, chalets op palen en volledig uitgeruste lodges.
De luxe huuraccommodaties zijn gericht op gezinnen en groepen vrienden die willen genieten van zowel de luxe van een vakantiehuis als de groene omgeving van een camping in de buurt van de Dombes en Bresse.

Is mag: Fri Dec 01 2023 11:52:42 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Kanôpée Village Rhône-Alpes - Trévoux visuel 1/1
Camping Kanôpée Village
SUPER DEAL
Kanôpée Village Rhône-Alpes - Trévoux visuel 1/1
De camping Kanôpé Village is een camping met familiekarakter in een natuurlijke omgeving aan de rand van een rivier, in Trévoux in de Rhône-Alpes. Het is een camping aan het water, omdat het directe toegang heeft tot de rivier de Saône, die liefhebbers van zwemmen en vissen in de rivier niet zal bekoren. De camping heeft een gratis en uitgerust watercomplex met een verwarmd zwembad en een peuterbad zodat kinderen veilig in hun eigen zwembad kunnen baden. Rodels zijn ook beschikbaar voor kinderen en volwassenen om te genieten van het waterplezier. De camping biedt fietsverhuur om vakantiegangers een zekere vrijheid te geven en de omgeving te ontdekken dankzij prachtige wandelingen. Het is ook mogelijk om het omliggende landschap te ontdekken door te wandelen op gemarkeerde paden vanaf de camping. De camping heeft een ping-pong, een recreatieruimte met biljart en videospelletjes, jeu de boules en een gratis speeltuin voor kinderen zodat ze plezier kunnen hebben en in alle rust van hun vakantie kunnen genieten. Veel activiteiten en zomeravonden vinden plaats op het terrein van de camping om meer te genieten van een sfeer van gezelligheid. Om ten volle van de vakantie te genieten, biedt de camping cateringfaciliteiten met een snackbar-restaurant om een verblijf onder de tafel door te brengen zonder te koken. Rond de camping is het mogelijk om te kanoën op slechts 200 meter, paardrijden en golf op 7 km en een avonturenparcours op 12 km. De stad Trévoux ligt op slechts 600 meter afstand: het is gemakkelijk toegang tot alle voorzieningen zoals winkels en supermarkten. De camping is een uitstekend startpunt om de omgeving te ontdekken. Op 10 km kunt u de kastelen van St. Bernard, Féchères of de wijnroute van Beaujolais bezoeken. U kunt ook een bezoek brengen aan Lyon, op slechts 30 km afstand, of de dierentuin Romaneche Touroparc ligt op 37 km afstand.

Zie de camping

De mooiste campings à Lyon

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie