Een merk easyvoyage

De Calanque de Sormiou op een andere manier

Gepubliceerd op: 24 oct. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

Sormiou, de dichtstbijzijnde van de Calanques van Cassis bij Marseille, heeft vele voordelen: een grote parkeerplaats op het terrein (als de weg open is - gereguleerde toegang in de zomer), een mooi zandstrand onder toezicht van strandwachten (in de zomer), een restaurant hooggelegen met een ongelooflijk uitzicht op de Grande Bleue. Tot slot is Sormiou een van de populairste duiklocaties aan de Middellandse Zeekust.

Vlucht met een drone boven de Calanque de Sormiou

Is mag: Tue Oct 24 2023 19:37:39 GMT+0200 (Central European Summer Time)

De Calanque de Sormiou op een andere manier  -  visuel 1/1

Hoe kom ik bij Calanque de Sormiou?

Sinds 2022 is de Calanque de Sormiou, slachtoffer van zijn eigen succes, onderworpen aan toegangsbeperkingen. Alleen geautoriseerde voertuigen kunnen de calanque op bepaalde dagen van het jaar (met name in de zomer) betreden.

Vind alle informatie op de website Marseille

Voor wie toestemming heeft, kan het niet eenvoudiger: parkeer uw auto op de parkeerplaats achter het strand (4,50€). Vraag naar de tijden voordat je gaat.

Alternatief is de gemakkelijkste manier om te vertrekken vanaf de parkeerplaats Baumettes en het voetpad te nemen (50 minuten lopen). Het pad is gemakkelijk en kronkelig.

Of u neemt de bus vanaf het Prado. 

Om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en gemakkelijk toegang te krijgen tot de calanque, kiest u in ieder geval voor wandelen, fietsen of scooteren

.

Sormiou is de enige calanque in het Parc Naturel des Calanques met een bewaakt zwemgedeelte in de zomer.

Vakantiewoningen in de buurt van Calanque de Sormiou

Sormiou ligt het dichtst bij Marseille. Dus hier is een lijst met campings in de buurt van Marseille om in de buurt te verblijven.

La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1
Camping La Baie des Anges
SUPER DEAL
La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1

De camping Baie des Anges is een luxe familiecamping in La Ciotat, in de regio PACA. Dit is een prachtige camping op slechts 800 meter van de zee, die schaduwrijke plaatsen tussen water en groen biedt, onder de zuidelijke zon.

De camping heeft een uitzonderlijk waterpark, bestaande uit een groot sportzwembad van 25 m2 met een dubbele glijsensatie die het geluk van volwassenen maar ook van kinderen maakt. Voor de kleintjes is een peuterbad beschikbaar, zodat ze zich kunnen vermaken in hun eigen kleine zwembad.

Een fitnessruimte en bodybuilding is beschikbaar voor vakantiegangers die fit willen blijven tijdens de vakantie. Het is een cardio-trainingsruimte volledig uitgerust en gratis toegang vanaf 18 jaar. De kamer is voorzien van airconditioning en uitgerust met essentiële en essentiële machines zoals elliptische trainers, roeiers of loopbanden.

Voor degenen die liever ontspanning en anders voor zichzelf zorgen, is er een schoonheids- en wellnessruimte die volledig is gewijd aan ontspanning en esthetiek. Er zijn massages voor optimale ontspanning, lichaams- en gezichtsbehandelingen, evenals haar- en make-updiensten die worden aangeboden door gekwalificeerde professionals.

De goede sfeer speelt zich af op camping Baie des Anges die bij Homair-vakanties hoort. Veel leuke activiteiten worden gehouden voor volwassenen maar ook voor kinderen. Het landgoed biedt thema-avonden en maaltijden, shows, spelletjes in het zwembad, dansavonden of karaoke-avonden. Een miniclub staat ook ter beschikking van kinderen vanaf 6 jaar en belooft sportieve activiteiten, plezier en artistiek dankzij ervaren animators.

De camping biedt verschillende soorten volledig uitgeruste stacaravans met alle comfort die nodig zijn voor een optimale vakantie met familie, koppels of vrienden.

Zie de aanbieding

Eten en drinken bij de Calanque de Sormiou

La calanque heeft een verhoogd restaurant met een ongelooflijk uitzicht op zee. Het menu is vrij duur en het restaurant accepteert geen creditcards. Reserveren is noodzakelijk.

Dankzij de nabijheid van Marseille vindt u de dichtstbijzijnde andere restaurants in de stad.

De mooiste campings à Cassis

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie