Een merk easyvoyage

De Calanque d'En-Vau op een andere manier

Gepubliceerd op: 24 oct. 2023

De Calanque d'En-Vau is zeker de mooiste van de calanques in Cassis en Marseille. Het ligt beschut tegen de wind tussen hoge kliffen en biedt vakantiegangers turquoise water en een prachtig kiezelstrand.

Dronevlucht boven de Calanque d'En-Vau

Is mag: Tue Oct 24 2023 19:08:39 GMT+0200 (Central European Summer Time)

De Calanque d'En-Vau op een andere manier  -  visuel 1/1

Hoe kom ik bij de Calanque d'En-Vau?

Een gemakkelijk pad brengt je erheen vanaf de Col de la Gardiole (50 minuten lopen heen en terug, 1u10 op de terugweg), maar controleer dit van tevoren, want de toegang is zeer beperkt tijdens de zomermaanden en wanneer de Mistral-wind sterk is.

De sportievelingen komen er vanaf de naburige kreek van Port-Pin; een afdaling van 100 meter in een pad van boulis bemoeilijkt de voortgang.

Als u wilt, kunt u ook een kajak huren bij de calanque van Port-Pin en deze per boot bereiken.

Toeristen kunnen het ook ontdekken zonder er te stoppen door een van de boten te nemen die vanuit de haven van Cassis vertrekken en een stop maken in de Calanques de Cassis.

Ter informatie: niet onder toezicht zwemmen in de calanques.

Overnachting in de buurt van Calanque d'En-Vau

Er zijn veel campings in de omgeving van Cassis en Marseille. Hier is de lijst met campings rond de Calanque d'En-Vau.

La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1
Camping La Baie des Anges
SUPER DEAL
La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1

De camping Baie des Anges is een luxe familiecamping in La Ciotat, in de regio PACA. Dit is een prachtige camping op slechts 800 meter van de zee, die schaduwrijke plaatsen tussen water en groen biedt, onder de zuidelijke zon.

De camping heeft een uitzonderlijk waterpark, bestaande uit een groot sportzwembad van 25 m2 met een dubbele glijsensatie die het geluk van volwassenen maar ook van kinderen maakt. Voor de kleintjes is een peuterbad beschikbaar, zodat ze zich kunnen vermaken in hun eigen kleine zwembad.

Een fitnessruimte en bodybuilding is beschikbaar voor vakantiegangers die fit willen blijven tijdens de vakantie. Het is een cardio-trainingsruimte volledig uitgerust en gratis toegang vanaf 18 jaar. De kamer is voorzien van airconditioning en uitgerust met essentiële en essentiële machines zoals elliptische trainers, roeiers of loopbanden.

Voor degenen die liever ontspanning en anders voor zichzelf zorgen, is er een schoonheids- en wellnessruimte die volledig is gewijd aan ontspanning en esthetiek. Er zijn massages voor optimale ontspanning, lichaams- en gezichtsbehandelingen, evenals haar- en make-updiensten die worden aangeboden door gekwalificeerde professionals.

De goede sfeer speelt zich af op camping Baie des Anges die bij Homair-vakanties hoort. Veel leuke activiteiten worden gehouden voor volwassenen maar ook voor kinderen. Het landgoed biedt thema-avonden en maaltijden, shows, spelletjes in het zwembad, dansavonden of karaoke-avonden. Een miniclub staat ook ter beschikking van kinderen vanaf 6 jaar en belooft sportieve activiteiten, plezier en artistiek dankzij ervaren animators.

De camping biedt verschillende soorten volledig uitgeruste stacaravans met alle comfort die nodig zijn voor een optimale vakantie met familie, koppels of vrienden.

Zie de aanbieding

Eten en drinken bij de Calanque d'En-Vau

Wacht op, er zijn geen restaurants in de Calanques. Neem een picknick mee als je een dagje gaat, en voldoende water (het kan erg heet worden in de zomer aan de Middellandse Zeekust).

Als je uit de Calanque de Port-Pin komt, vind je daar een verkoper van frisdrank.

De dichtstbijzijnde restaurants zijn in Cassis.

De mooiste campings à Cassis

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie