Een merk easyvoyage

Ontdek Zuid-Frankrijk

Gepubliceerd op: 24 oct. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur biedt vakantiegangers een divers en weelderig landschap. Van de kristalheldere baaien van de Var tot de feestelijke stranden van de Côte d'Azur, van de lavendelvelden van de Provence tot het turquoise water van de meren in de regio (Gorges du Verdon, Lac d'Esparron, Lac de Serre-Ponçon), toeristen kunnen 1000 regio's in één bezoeken. Genoeg voor een complete verandering van omgeving. Kies de vakantie die bij je past.

Kies je liever voor de zee? Van de Camargue tot aan de Italiaanse grens biedt de Middellandse Zeekust zand- of kiezelstranden, baaien, privéstranden met kleurrijke ligstoelen en calanques voor wandelaars. De Cote d'Azur en het kleine dorpje Saint-Tropez zijn wereldberoemd.

Ben je meer van de bergen? De regio Paca strekt zich uit tot aan de zuidelijke Alpen in de departementen Hautes-Alpes en Alpes de Haute Provence. De landschappen en lacs zijn schitterend en de skigebieden bieden de luxe van een mix van sneeuw en zon in de winter.

Voor liefhebbers van oude stenen en cultuur biedt de Provence prestigieuze bezoeken met mooie steden en dorpen;; Aix-en-Provence, zijn fonteinen, zijn bijzondere hôtels particuliers et sa Montagne Sainte-Victoire, Avignon, zijn terrassen en cafés, Arles, zijn arènes, zijn traditionele fêtes en zijn toegangspoort tot de Camargue.

Andere ongewone landschappen wachten op u, van de calanques van Cassis tot de lavendel- en zonnebloemvelden van de Luberon.

Zin in een évader in een van de mooiste streken van Frankrijk? Ontdek alle campings in Paca.

Ontdek de Côte d'Azur

Coté Mer en région Sud, il y a les plages de la Cote d'Azur. Feestelijker in de Alpes Maritimes, wild en bezaaid met baaien in de Var. Feestelijker of intiemer, de stranden kunnen worden bezocht met een glas gekoelde rosé in de hand, in de schaduw van een parasol. Kiezelstranden langs de Promenade des Anglais in Nice, dan fijne zandstranden voor de 5-sterrenhotels van de Croisette in Cannes, het zand wordt roder richting Théoule-sur-mer, dan wisselen baaien en stroken wit zand elkaar af; het strand van Pampelonne verwelkomt late-nighters, de baaien en het strand van Le Lavandou wandelaars en gezinnen.

Liefhebbers van de zee en pijnbomen zullen de overtocht naar de Lérins eilanden tegenover Cannes of het prachtige eiland Porquerolles tegenover het schiereiland Giens niet willen missen. Duikers zullen de duizenden vissen in het nationale park van Port-Cros niet willen missen.

Als accommodatie hebben sommige campings zich op de witte zandstranden gevestigd. Sommige bieden zelfs faciliteiten die je het gevoel geven dat je in de tropen bent. Je hoeft niet naar Tahiti te vertrekken. Ontdek alle campings in de Côte d'Azur.

Ontdek de Verdon en zijn kloven

De Verdon en zijn kloven zijn niet jaloers op bepaalde plekken in het Amerikaanse westen. Het water van de meren is doorschijnend en de temperatuur is perfect om 's zomers in te zwemmen. De Verdon mondt uit in het prachtige Lac de Sainte-Croix, waar omheen je typische dorpjes van de streek ontdekt, zoals Moustiers-Sainte-Marie met zijn wirwar van Provençaalse huisjes, Aiguines en Bauduen. Verder naar het westen stroomt de Verdon uit zijn kloven in het meer van Esparron.
Geniet van wildwatersporten in de kloven, zoals canyoning, raften, hot-dogging of kajakken. Op de meren kunnen sportievelingen zeilen of kitesurfen op het Lac de Serre-Ponçon (Hautes-Alpes), terwijl anderen een p&eacalo of elektrische boot kunnen huren op het Lac de Sainte-Croix, Lac d'Esparron of Lac de Saint-Cassien (Var).

Voor accommodatie rond de Verdon en de kloven kiest u les campings des gorges du Verdon.

Ontdek de Provence

De historische bakermat van de zuidelijke regio, de Provence, is doordrenkt van geschiedenis, met sublieme steden en pittoreske dorpjes. Cultureel hebben de Provençalen een zangerig zuidelijk accent, een prachtig erfgoed en een zeer aanwezige cultuur; wat zou een vakantie in de Provence zijn zonder een spelletje pétanque à in de schaduw van de platanen?
Doe in de Provence uw boodschappen in een van de kleine Provençaalse dorpjes en strijk daarna neer op het terras van het plaatselijke café. Maak nieuwe vrienden onder het genot van een glas Pastis. Liever wijn? Geen probleem, bestel gewoon een gekoelde rosé met lokale olijven. Hoor je de krekels? Ja, ze zingen de hele zomer door in de Provence.

Om te slapen in de Provence? Dan kun je het beste kiezen voor een camping met een zwembad om in af te koelen. Er is genoeg aanbod. Ontdek alle campings in de Provence.

Is mag: Tue Oct 24 2023 12:44:34 GMT+0200 (Central European Summer Time)

La Vallée Heureuse Provence-Alpes-Côte d'Azur - Orgon visuel 1/1
Camping La Vallée Heureuse
SUPER DEAL
La Vallée Heureuse Provence-Alpes-Côte d'Azur - Orgon visuel 1/1

Camping La Vallée Heureuse ligt in de Orgon-vallei in de buurt van Saint-Remy de Provence en nodigt vakantiegangers uit om te genieten van een rustgevende omgeving. De goede VACAF worden geaccepteerd en laten toe om vakanties tegen lage prijzen door te brengen.

Camping Vallée Bleue biedt zijn gasten een hele reeks activiteiten waarvan ze kunnen genieten op de camping. Er is een buitenzwembad op het terrein, vergezeld van een kinderbad voor jonge kinderen. Petanque-liefhebbers kunnen terecht op de bowlingbaan, gelegen op een schaduwrijke plek en zijn geschikt voor 3 partijen tegelijkertijd. De kinderen zullen genieten van twee speeltuinen, gelegen in de schaduw van grote bomen. Deze speeltuinen liggen midden op de camping. Sneeuwschoenen en pingpongballen zijn gratis beschikbaar, zodat u een paar spellen aan de beschikbare tafel kunt spelen. Elke week in het hoogseizoen kunnen vakantiegangers genieten van een dansfeest en een familie-spelletjesprogramma. een animatie voor kinderen. De camping wordt begrensd door een meer waar zwemmen is toegestaan en waar watersporters kunnen kanoën of op de rand zitten en vissen. De bergen die grenzen aan de camping zullen natuurliefhebbers in staat stellen om de wegen te bewandelen en de Provence beter te ontdekken of te klimmen.

Campings worden gekenmerkt door overvloedige plantenhagen. Ze hebben minimaal een oppervlakte van 70m² en hebben toegang tot de elektrische stroom. Sanitair zijn aanwezig, recent en zeer goed onderhouden. Ze kunnen zonnig, halfschaduw of schaduw zijn. Het zal ook mogelijk zijn om een stacaravan van 21m² te huren aan de voet van de heuvel, in de schaduw van bomen. Deze bieden een aangenaam uitzicht op de Alpilles en zijn volledig uitgerust en functioneel. Er zijn stacaravans Comfort + beschikbaar met een oppervlakte van 28 tot 30 m².

Emplacement 5 pers.

Opgegraven Campings.com

229

7 Nuits

-29%

Zie de aanbieding

Ontdek de Calanques van Cassis

De calanques van Cassis en Marseille, een waar wandelparadijs, genieten wereldwijde bekendheid vanwege de schoonheid van de plek en het turquoise water van de Middellandse Zee. Vanuit Cassis, per boot of te voet, of vanaf het uiterste puntje van Marseille, na het dorpje Les Goudes, ligt het Nationaal Park van de Calanques te wachten om verkend te worden. Het is een beschermd, prachtig, gereglementeerd gebied, maar wat een genot is het om na een geweldige wandeling je handdoek neer te leggen bij de zee en af te koelen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee.

Vanuit Cassis vertrekken regelmatig pendeldiensten naar de haven die je per boot naar de mooiste calanques brengen, waaronder de schitterende Calanque d'En-Vau.

Om een accommodatie te vinden, moet u een camping zoeken rond de calanques van Cassis aangezien campings en hôtels verboden zijn binnen het nationale park. Veel campings liggen aan zee, op slechts een paar kilometer van het park.

Ontdek de Luberon

Lavendelvelden zover het oog reikt aan het eind van de zomer. Rode aarde op de okerkleurige wandelpaden van Roussillon en Rustrel. Markten met duizend kleuren en duizend smaken. Dorpjes op oude stenen muren. Prachtige wandelingen tussen meer en bergen. Krekels die de hele zomer door zingen. Mountainbiken en paardrijden. Wijnproeven. Plaatselijke ambachten... De Luberon heeft veel culturele en toeristische attracties, waardoor het een van de populairste regio's van Frankrijk is. Lukt het jou om haar schatten en wonderen te ontdekken?

Wat accommodatie betreft, is de regio heet in de zomer. Kies een camping met een zwembad. Ontdek hier alle campings in de Luberon.

Crédit Foto's: #OnaTousBesoinDuSud. Alle foto's zijn afkomstig van https://onatousbesoindusud.fr/ en hun instagram https://www.instagram.com/visitsouthoffrance/, inclusief de drie hoofdfoto's: Le Verdon @Mouton A, oud Nice @mariocapozzi en de Calanque de Port-Miou @gweny_0302.

De mooiste campings en Provence-Alpes-Côte d'Azur

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Dordogne

 

Ardèche

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie